Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

NCAA: Rozītim 10 atlēkušās bumbas, Kārlim zaudējums pret Top10 komandu

NCAA: Rozītim 10 atlēkušās bumbas, Kārlim zaudējums pret Top10 komandu
Oto Ošenieks
Foto: USA TODAY

Spēles ASV koledžu basketbola laukumos turpina aizvadīt vairāki Latvijas basketbolisti. Sestdien pārliecinošu uzvaru Havaju salās guva Dāvis Rozītis, bet Haralds Kārlis ar "Seton Hall" piekāpās vienai no spēcīgākajām NCAA vienībām "Louisville".

Sestdien izbraukuma spēli spēcīgajā "Big East" konferencē aizvadīja Haralds Kārlis ar "Seton Hall" komandu, kas viesojās pie "Louisville" universitātes - šā brīža 10. spēcīgākās komandas visā NCAA. Pārsteigumi nenotika un uzvaru ar 79:61 izcīnīja laukuma saimnieki "Louisville" basketbolisti. Jāpiebilst, ka spēli klātienē noraudzījās ap 22 tūkstošiem skatītāju.

Haralds Kārlis spēli savā vārda dienā sāka pamatsastāvā, nospēlēja 19 minūtes, guva trīs punktus (2p 0/1, 3p 1/3), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un saņēma četras piezīmes.

Jāpiebilst, ka šonedēļ parādījās ziņas par to, ka Haralds Kārlis spiests spēlēt ar cirkšņa savainojumu, kura ārstēšanai pēc sezonas būs vajadzīga neliela operācija. Savainojumi ir arī vairākiem citiem "Seton Hall" spēlētājiem, kas ietekmējis komandas konkurētspēju "Big East" konferencē. Nākamā "Seton Hall" spēle būs pirmdienas vakarā, kad savā laukumā jātiekas pret Vilanovas universitāti.

Tikmēr "Big West" konferencē uzvaru sestdienas vakarā izcīnīja Dāvis Rozītis un Havaju universitāte, kas savā laukumā ar 84:50 sagrāva Ziemeļarizonas universitāti. Rozītis spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, spēlēja 13 minūtes, guva piecus punktus (2p 1/4, 1p 3/4), savāca desmit atlēkušās bumbas, bloķēja divus pretinieku metienus un saņēma vienu piezīmi. Nākamā spēle Rozītim būs 1. martā mājās pret "UC Santa Barbara" vienību.

Savukārt dažas dienas agrāk - trešdien - savu šīs nedēļas spēli aizvadīja Oto Ošenieks ar Minesotas universitāti, kas izbraukumā Kolumbusā piedzīvoja sagrāvi pret Ohaio Štata komandu (45:71). Ošenieks spēlēja 27 minūtes, savāca desmit punktus (2p 2/4, 3p 0/1, 1p 6/6), piecas atlēkušās bumbas, divas kļūdas un pa vienai rezultatīvai piespēlei, pārtvertai bumbai, bloķētam metienam, kā arī piezīmei.

Nākamo spēli "Big 10" konferencē Ošenieks un MInesota aizvadīs 26. februāri, tiekoties savā laukumā ar 1. numuru izlikto Indiānas universitāti.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports