Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blūmam trīs punkti, "Parma" vairākas reizes izlaiž pārsvaru un zaudē otrajā papildlaikā

Blūmam trīs punkti, "Parma" vairākas reizes izlaiž pārsvaru un zaudē otrajā papildlaikā
Nikolāja Mazura vadītajā "Parma" komandā spēlē arī Jānis Blūms. Foto: VTB līga

Nikolaja Mazura trenētā un Jāņa Blūma pārstāvētā VTB līgas komanda „Parma” (3-7 #11) zaudēja „Nizhny Novgorod” (4-6 #9) ar 98:100. Šajā mačā tika aizvadīti divi papildlaiki, bet izšķirošie punkti tika gūti vienu sekundi pirms sirēnas.

„Parma” viesos spēlēja pret tiešo konkurenti turnīra tabulā – „Nizhny Novgorod”. Pirms šī mača abām komandām bija gan vienāda uzvaru un zaudējumu bilance (3-6), gan iemesto/ielaisto punktu bilance – mīnus 71. Panākums šajā mačā nozīmētu pietuvošanos „play-off” zonai, jo uzvarētājkomanda paceltos uz devīto vietu.

Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms šo maču uzsāka „Parma” sākumsastāvā, un nospēlēja gandrīz visu pirmo ceturtdaļu, ar iemestiem punktiem neatzīmējoties, bet uz pirmo pārtraukumu mājinieki aizgāja ar trīs punktu vadību – 21:18. Otrajā ceturtdaļā viesi nospēlēja daudz labāk, Blūms iemeta savus pirmos un vienīgos punktus, realizējot tālmetienu, un pēc pirmā puslaika „Nizhny Novgorod” aizgāja iedzinējos ar 33:38. Nākamajā ceturtdaļā mājinieki atspēlēja piecu punktu deficītu, un pēdējās desmit minūtes kļuva par izšķirošām. Līdzīgā cīņā „Nizhny Novgorod” 1:44 minūti pirms pamatlaika beigām izvirzījās vadībā ar 74:70, taču pateicoties četriem Tailera Lārsona punktiem rezultāts kļuva 74:74.

„Parma” lieliski aizvadīja pirmā papildlaika pirmo daļu, veicot septiņu punktu izrāvienu, beigās to izsēja un nonāca zaudētājos, taču veiksmīgi izglābās, un mačs turpinājās otrajā papildlaikā. Palika spēlēt četras sekundes, kad viesi kārtējo reizi mačā panāca izlīdzinājumu – 98:98, tomēr „Nizhny Novgorod” treneru rīcībā vēl bija palicis viens minūtes pārtraukums, ko viņi izmantoja, un sekundi pirms sirēnas Ivans Strebkovs atnesa uzvaru mājiniekiem – 100:98.

Jānis Blūms laukumā pavadīja 23:44 minūtes, kuru laikā iemeta trīs punktus (2p. 0/5, 3p 1/4). Šī bija devītā spēle latvietim šosezon, iepriekšējos astoņos Blūms vidēji laukumā pavadījis 19:14 minūtes, iemetis 9,3 punktus, ka arī savācis 1,5 bumbas zem groziem. „Parma” cieta septīto sakāvi desmit mačos, un šobrīd ieņem 11. vietu līgā.

Tikmēr viena no līgas vājākajām komandām Minskas „Tsmoki” (2-8 #13), kur treneru korpusā strādā Edmunds Valeiko, pēc pirmā puslaika pret trešajā vietā esošo „Unics” (8-2 #3) bija vadībā ar 39:34, taču nākamo 20 minūšu laikā Kazaņas komanda parādīja savu līmeni, svinot uzvaru ar 88:69. „Tsmoki” kontā ir vien divas uzvaras desmit mačos.

VTB līga, 23. decembris

SpēleRezultāts
Astana – Avtodor100:83
Nizhny Novgorod – Parma100:98
Unics – Tsmoki88:69
VEF – CSKA80:107

Izmantotie resursi:
VTB United League | VTB United League