Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Rozītim un Ošeniekam rezultatīvākās spēles šosezon

Rozītim un Ošeniekam rezultatīvākās spēles šosezon
Oto Ošenieks
Foto: AP

Sestdien spēles NCAA čempionātā aizvadīja vairāki Latvijas basketbolisti, no kuriem visvairāk izcēlās divi spēlētāji - Oto Ošenieks savas pārstāvētās Minesotas universitātes uzvarā, kā arī Dāvis Rozītis, spēlējot Havaju universitātes basketbola komandas sastāvā.

Minesotas universitātes "Golden Gophers" basketbola komanda sestdienas vakarā turpināja savu uzvaru gājienu, izcīnot astoto panākumu pēc kārtas, kad ar 75:50 apspēlēja Lafajetas komandu. Minesotas sastāvā rezultatīvāko spēli šosezon aizvadīja Oto Ošenieks, kurš 20 minūtēs guva desmit punktus (2p 3/5, 3p 1/3, soda metieni 1/1), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles un pieļāva vienu kļūdu.

Lielu daļu no Minesotas punktiem (42 no 75) guva rezervistu soliņš, ko pēc spēles uzsvēra arī Ošenieks. "Tāpēc arī esam tik laba komanda - mums ir garš soliņš. Jebkurš spēj iesaistīties un pastiprināt spēli," vietējā Mineapolisas laikrakstā StarTribune pēc spēles tika citēts 22 gadus vecais latviešu uzbrucējs. Gūtie desmit punkti ir atkārtots Oto NCAA karjeras rekords.

Minesotas universitātes mājas zālē "Williams Arena" uz šo spēli sanāca 14 ar pusi tūkstošu skatītāju. Jāpiebilst, ka "Golden Gophers" basketbola komanda šobrīd ir ļoti populāra, jo tā ir ierindota kā 13. spēcīgākā koledžu basketbola komanda visā ASV. Oto Ošeniekam līdz šim gan nav izdevies iegūt lielāku lomu kā pagājušajā sezonā, taču jāatceras, ka liela daļa sezonas vēl ir priekšā. Nākamo spēli Minesotas komanda aizvadīs 31. decembrī, kad savā laukumā jātiekas ar ļoti nopietnu pretinieku - Mičiganas Štata universitāti, kas arī iekļauta labāko 25 komandu skaitā (izlikta ar 20. numuru).

Tikmēr Dāvis Rozītis ar Havaju universitātes "Warriors" basketbola komandu sestdien Honolulu notiekošajā Diamond Head Classic turnīra pirmajā kārtā piekāpās Maiami universitātes "Hurricanes" ar 58:73. Spēli klātienē "Stan Sheriff Center" zālē apmeklēja astoņi tūkstoši skatītāju. Rozītis sekoja sava vienaudža Ošenieka piemēram, aizvadot rezultatīvāko spēli šosezon. 20 minūtēs Dāvis guva astoņus punktus (2p 4/4), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu pretinieku metienu un saņēma divas piezīmes.

Nākamo spēli Rozīša komanda aizvadīs šonakt, tiekoties ar East Tennessee State vienību. Tiešraidē Diamond Head Classic turnīra spēlēs ir iespējams vērot Latvijā pieejamajā ESPN America kanālā. Rozīša spēles sākums gaidāms pulksten 4:00 pēc Latvijas laika.

Plašāk par jauno latviešu basketbolistu gaitām NCAA šeit: Haralds Kārlis ar tālmetienu pierakstās...

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports
StarTribune.com: News, weather, sports from...