Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

K. Valters pirms Madrides derbija: "Real" ir šobrīd labākā visā Eiropā

K. Valters pirms Madrides derbija: "Real" ir šobrīd labākā visā Eiropā
Kristaps Valters
Foto: acb.com

Svētdien Spānijas ACB līgā laukumā dosies Latvijas basketbolists Kristaps Valters, kura pārstāvētā Madrides "Fuenlabrada" savā laukumā uzņems citu šīs pilsētas pārstāvi Madrides "Real". Pirms mača Valters izcēla pretinieku augsto līmeni, taču arī norādīja, ka ir iespējas uzvarēt, ja tiks demonstrēta laba spēle aizsardzībā.

Pagājušajā nedēļā "Fuenlabrada" izbraukuma spēlē tikās ar Spānijas čempioniem "FC Barcelona Regal" basketbolistiem, piedzīvojot zaudējumu tikai pašā galotnē ar 70:72. Šonedēļ nākamās kārtas spēlē "Fuenlabrada" atgriežas savā laukumā, lai tiktos ar citu Spānijas superklubu - Madrides "Real".

"Domāju, ka "Real" ir šobrīd labākā komanda visā Eiropā. Viņiem ir labi vietējie spāņu spēlētāji, kas sekmē labo sniegumu Eirolīgā, kur viņi ir vieni no favorītiem uz kļūšanu par čempioniem. Arī pārējās Spānijas komandas Eirolīgā spēlē diezgan labi," uz šīs valsts panākumiem Eiropas klubu basketbola arēnā norāda Kristaps Valters. Runājot konkrētāk par saviem svētdienas pretiniekiem, Valters atklāj, ka Pablo Laso trenētajai "Real" komandai patīk ātrs basketbols, tāpēc ap 30% punktu tā gūst pēc ātrajiem pretuzbrukumiem.

Iespējas ātrajiem uzbrukumiem paver "Real" aizsardzība, kas ir augstā līmenī, ļaujot nereti sasniegt 90 iemestos punktus. "Mums jākontrolē spēle, nedrīkstam ļaut viņiem iemest vieglus punktus. Ja noturēsim viņus līdz 70 punktiem, būsim vienlīdz labi koncentrējušies spēlei aizsardzībā un uzbrukumā, tad mums ir iespējas arī uzvarēt," pauž Valters. Jāpiebilst, ka tuvu šai ielaisto punktu robežai bija iepriekšējais "Real" pretinieks Vācijas klubs Berlīnes "Alba", kas piektdienas vakarā Eirolīgas spēlē viesojās Madridē, aizvadot līdzīgu cīņu. Galotnē gan ar 77:72 pārāki bija "Real" basketbolisti.

Spānijas ACB līgā pēc 21 spēles "Fuenlabrada" ir sešas uzvaras, kas to ierindo 16. vietā. Savukārt "Real" ir 1. vietā ar 20 uzvarām 21 spēlē. "Katra spēle mums ir kā fināls, jo mums jāuzvar pēc iespējas vairāk spēļu, lai būtu droši par palikšanu ACB līgā. Tāpēc katrā spēlē domājam par uzvaru," savas komandas noskaņojumu atklāj latviešu saspēles vadītājs.

Svētdienas spēle starp divām Madrides komandām "Fuenlabrada" un "Real" sāksies pulksten 20:00 pēc Latvijas laika, tiešraide Spānijas sporta TV kanālā "Teledeporte".

Izmantotie resursi:
Baloncesto Fuenlabrada, S.A.D.
ACB.COM

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-02-23 19:25, pirms 11 gadiem
Kristaps Valters ‏@Adis1981
Rita pret Real Madrid nosutisu gaisa bucinu:d:d Skataties 20.00 pec LV laika
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-02-23 19:41, pirms 11 gadiem
Jā viņš tā apgalvo, tad droši vien ''Real'' tiešām ir labākā visā Eiropā.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-23 20:00, pirms 11 gadiem
kādam ir liks ,kur rādīs spēli????

     [+] [-]

, 2013-02-24 10:34, pirms 11 gadiem
nez ko viņš teiks pirms spēles ar Barcelona,ko visas Eiropas eksperti kopā ar CSKA uzskata par Eirolīgas favorītiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja