Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Lietuvas klubs "Šiauliai" atbrīvo latviešu aizsargu Geku

Agris Suveizda

Lietuvas klubs "Šiauliai" atbrīvo latviešu aizsargu Geku
Dāvis Geks. Foto: bcsiauliai.lt

LETA. Latviešu basketbolists Dāvis Geks atbrīvots no pazīstamā Lietuvas klubu "Šiauliai", informē vienība.

24 gadus vecais Geks Šauļu pilsētas komandas pievienojās vasarā, noslēdzot līgumu pēc sistēmas 1+1. Tiesa, aizsargs neattaisnoja uz viņu liktās cerības, desmit Lietuvas čempionāta spēlēs vidēji laukumā pavadot desmit minūtes, gūstot 3,6 punktus, izcīnot 0,9 atlēkušās bumbas, veicot 1,0 rezultatīvu piespēli un realizējot 38,1% tālmetienu (8/21).

Kā ziņo Lietuvas mediji, Geks atgriezīsies Spānijas pēc spēka otrās līgas vienībā Ovjedo "Union Financiera", kurā pavadīja iepriekšējās divas sezonas, būdams izīrēts no Spānijas augstākās līgas (ACB) komandas Madrides "Estudiantes". Iepriekšējā sezonā Geks Ovjedo komandas sastāvā vidēji mačā iemeta 8,7 punktus un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Basketbolists agrāk pārstāvējis arī "Barons kvartāls", "VEF Rīga", "Jelgava" un "Valmiera" komandu krāsas, kā arī spēlējis Latvijas jauniešu izlasēs.

Iepriekšējās divas sezonas Spānijā viņam bija pirmā pieredze ārzemēs, un Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka arī tagad Geks grasās atgriezties Spānijā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2019-11-22 15:52, pirms 4 gadiem
Jūrmalai noderēs Vecvagara vietā

     [+] [-]

, 2019-11-22 16:34, pirms 4 gadiem
Šī ir kā slimība - leišiem nav vajadzīgs LV produkts. Reāli neviens nav noturējies ilgi kādā no LT klubiem. Ok, Bagijs zalgiri, bet nu neviens cits.
Bet skaidrs tas, ka lietuvas klubos treneri prasa dīfensu, ja nēesi labs dīfensā- tinies!
Žēl, ka nekad neuzzināsim ko Vecvagars būtu iespējis zalgiri!! Kas zin, ja nebūtu traumas, eiroliga ir bijusi ļoti reāla Kasparam.
Paskatieties vien cik daudzi gājuši caur zalgiri un tagad spēlē labos klubos.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-22 16:37, pirms 4 gadiem
Sportacentram nedaudz būtu jāseko līdz, kas notiek pēc “atbrīvošanas”, jo Dāvis bija izīrēts Šauļiem un atgriežas no īres atpakaļ savā Spānijas klubā!

  +3 [+] [-]

, 2019-11-22 16:43, pirms 4 gadiem
Impērija rakstīja: Šī ir kā slimība - leišiem nav vajadzīgs LV produkts. Reāli neviens nav noturējies ilgi kādā no LT klubiem. Ok, Bagijs zalgiri, bet nu neviens cits.
Bet skaidrs tas, ka lietuvas klubos treneri prasa dīfensu, ja nēesi labs dīfensā- tinies!
Žēl, ka nekad neuzzināsim ko Vecvagars būtu iespējis zalgiri!! Kas zin, ja nebūtu traumas, eiroliga ir bijusi ļoti reāla Kasparam.
Paskatieties vien cik daudzi gājuši caur zalgiri un tagad spēlē labos klubos.
Vispār jau ļoti daudzi spēlējuši Lietuvā, no Miglinieka līdz Gekam... Roberts "Stelmahers un Bagatskis vairākas sezonas ar panākumiem nospēlēja. Rytas bijuši, ja nemaldos, trīs vai četri letiņi!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-22 16:45, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Jūrmalai noderēs Vecvagara vietā
Rakstīts ka atpakaļ uz Spānijas otro līgu un tad rodas jautājums cik ilgi Lāsenbergs tur noturēsies jo Žvīgurs ar jau prom no Lietuvas.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-22 16:49, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Rakstīts ka atpakaļ uz Spānijas otro līgu un tad rodas jautājums cik ilgi Lāsenbergs tur noturēsies jo Žvīgurs ar jau prom no Lietuvas.
Nē, nu, ja viņam tur Spānijā ir nepaceļama alga Jūrmalai, tad neko.

     [+] [-]

, 2019-11-22 16:52, pirms 4 gadiem
Kāpēc latviešiem neveicas Lietuvas klubu basketbolā - mentalitēte, nepilnības sporta skolu sistēmā, vēl kas? Jaunatnes izlašu laikā Geks un Žvīgurs (tāpat kā daudzi citi) no leišiem taču ne ar ko neatpalika!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-11-22 18:53, pirms 4 gadiem
Manuprāt, pats galvenais ir atšķirīgas basketbola mentalitātes. Leišiem tā ir vienkārši izcila, latviešiem - kā jau latviešiem. Nesaku, ka pilnīgi garām, taču līdz leišiem patālu...

     [+] [-]

, 2019-11-22 21:13, pirms 4 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nē, nu, ja viņam tur Spānijā ir nepaceļama alga Jūrmalai, tad neko.
viss ir no līguma atkarīgs, jo ne vienmēr tiek maksāts no izīrētāja puses noteiktais algas apjoms. Tikpat labi Geka cena var būt mazāka kā viņa alga Spānijā, bet tur jau atkarīgs kā klubs uz viņu skatās.