Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Igaunijas kauss: Umbraško 5 punkti un 2.vieta, Freimanim - 11 punkti un 3.vieta

Andrejs Siliņš

Igaunijas kauss: Umbraško 5 punkti un 2.vieta, Freimanim - 11 punkti un 3.vieta
Rolands Freimanis
Foto: delfi.ee

Igaunijas kausa izcīņā basketbolā svētdien Rolanda Freimaņa un Armanda Šķēles pārstāvētā Tallinas "Kalev/Cramo" pēc uzvaras pār TTU (88:74) izcīnīja trešo vietu. Igaunijas kausu izcīnīja Tartu "TU/Rock", kas finālā apspēlēja Jura Umbraško pārstāvēto Rakveres "Tarvas".

Vakar "Kalev/Cramo" bija ļoti aizņemta diena - vispirms uzvara VTB līgā pār Rīgas VEF, bet vakarā zaudējums mājiniecei Rakveres "Tarvas" kausa izcīņas pusfinālā. Tas nozīmēja, ka šodien talliniešiem jādodas cīņā par bronzu kausa izcīņā pret TTU, kas pusfinālā atzina Tartu "TU/Rock" vienībai.

Pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā un pēc 20 minūtēm Igaunijas čempioni bija iedzinējos ar minimālu 41:42. Otrajā puslaikā "Kalev" nodemonstrēja meistarības pārākumu, izcīnot salīdzinoši pārliecinošu uzvaru ar 88:74. Armands Šķēle spēlei nebija pieteikts, bet Rolands Freimanis, iesaistoties cīņā no rezervistu soliņa, spēlēja nepilnas 24 minūtes, guva 11 punktus (2p. 4/7, 3p. 1/6), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva četras kļūdas un izprovocēja vienu piezīmi.

Finālā mājiniece Rakveres "Tarvas" meta izaicinājumu Igaunijas vicečempionei Tartu "Rock". Rakveres komandā savainojumu dēļ izkrituši vairāki spēlētāji, tostarp jau ilgstoši latviešu centrs Kaspars Cipruss. Pusfinālā nespēlēja arī Juris Umbraško un, lai pietiktu spēlētāji, mačam tika pieteikts pat komandas menedžeris Madis Šumanovs, kurš arī tika laukumā. Šodien ierindā bija atgriezies Umbraško, bet menedžeris bija pieteikts tik un tā.

Spēle izvērtās līdzīga, lielajā pārtraukumā "Tarvas" devās pie mīnus trīs (31:34). Otrā puslaika sākumā viesi veica izrāvienu 14:2, pirmo reizi sasniedzot un arī pārsniedzot desmit punktu pārsvaru (48:33). Tas arī bija izšķirošais izrāviens, un "TU/Rock" izcīnīja Igaunijas kausu - 66:84.

Umbraško spēli sāka no rezervistu soliņa un nepilnās 27 minūtēs iemeta piecus punktus (2p. 1/1, 3p. 1/4), izcīnīja divas atlēkušās bumbas un saņēma trīs piezīmes.

40 gadus vecais Valmo Krīsa, kurš guva desmit punktus, sesto reizi karjerā kļuva par Igaunijas kausa ieguvēju.

  +1 [+] [-]

, 2014-12-21 20:46, pirms 9 gadiem
Kas ar Šķēli? Vakar spēlēja, šodien nebija pieteikts. Trauma, trenera lēmums?!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-21 21:19, pirms 9 gadiem
Referis rakstīja: Kas ar Šķēli? Vakar spēlēja, šodien nebija pieteikts. Trauma, trenera lēmums?!
Vakar viņš nospēlēja 2. spēli, kas bija vakarā - 14 pts.