Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Silavam 19 punkti Igaunijā, Lejasmeieram 13 Zviedrijā, Bagatskim zaudējums

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Silavam 19 punkti Igaunijā, Lejasmeieram 13 Zviedrijā, Bagatskim zaudējums
Ainars Bagatskis
Foto: Maccabi Tel Aviv

Eiropas basketbola laukumos mačus aizvadījuši Latvijas spēlētāji. Igaunijā graujošu uzvaru guva "Valga/Valka", Zviedrijā ar lielisku pirmo ceturtdaļu pietika Dāvja Lejasmieiera pārstāvētajai komandai, bet Ainaram Bagatskim vēl viena neveiksme Izraēlā.

Igaunijas čempionātā "Valga/Valka" pirmajā ceturtdaļā ieguva 21 punkta pārsvaru, puslaikā ielaida tikai 17 punktus un savā laukumā ar 108:53 pieveica "G4S Noorteliiga". Izdevās realizēt par 17 tālmetieniem vairāk nekā viesiem.

Starta pieciniekā devās divi latvieši. Sandis Silavs 25 minūšu laikā guva 19 punktus (2/2 soda metieni, 4/7 divpunktu un 3/4 tālmetieni), kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Ivars Žvīgurs 28 minūšu laikā iemeta 12 punktus (1/1 soda metiena, 4/6 divpunktu un 1/1 tālmetieni), kā arī izdarīja sešas piespēles un savāca piecas bumbas zem groziem.

Mačā no rezervistu soliņa iesaistījās Kristaps Kanbergs, kurš laukumā pavadīja 21 minūti. Aizsargs guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem soda un divpunktu metieniem, bet netrāpot nevienu no pieciem tālmetieniem. Kanbergam arī sešas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

Izraēlas Superlīgā Ainara Bagatska trenētā Telavivas "Maccabi" savā laukumā ar 92:99 piekāpās "Bnei Herzliya". Neizdevās sasmelt izlieto, jo pirmajā ceturtdaļā tika ielaisti 30 punkti, nonākot iedzinējos ar -13. Pakaļdzīšanās notika visa mača garumā, tomēr viesi vadību vairs neatdeva. "Maccabi" iemeta tikai desmit soda metienus un savāca par desmit atlēkušajām bumbām mazāk.

Zviedrijas čempionātā "Sodertalje Kings" savā laukumā ar 89:72 pieveica "Malbas". Arī šajā duelī svarīgākā bija pirmā ceturtdaļa, mājiniekiem desmit minūtēs ielaižot tikai desmit punktus.

Dāvis Lejasmeiers laukumā devās starta pieciniekā un spēlēja 26 minūtes, kuru laikā viņš guva 13 punktus. Izdevās realizēt divus no trim divpunktu un trīs no četriem tālmetieniem. Tāpat Lejasmeiera kontā septiņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas.

     [+] [-]

, 2017-02-21 23:44, pirms 7 gadiem
Ta Bagatska Makabi ir baiga miskaste- novakti vieni brivdomataji