Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Freimanim dzimšanas dienā 11 punkti pret "Panathinaikos"

Andrejs Siliņš

Freimanim dzimšanas dienā 11 punkti pret "Panathinaikos"
Rolands Freimanis (priekšplānā). Foto: Ifaistos Limnou

Latviešu basketbolists Rolands Freimanis, kuram šodien aprit 30 gadi, savā dzimšanas dienā guva 11 punktus, taču viņa pārstāvētā "Ifaistos Limnou" vienība Grieķijas čempionāta spēlē ar rezultātu 62:84 atzina Eirolīgā spēlējošās Atēnu "Panathinaikos" pārākumu.

Freimanis laukumā devās starta pieciniekā, spēlēja 26 minūtes, guva 11 punktus (2p. 3-6, 3p. 1/7, s.m. 2/3), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, reizi pieļāva kļūdu, izprovocēja piecus pārkāpumus, pats saņēma divas piezīmes un sakrāja +/- rādītāju (-10).

"Pao" pamatus uzvarai ielika jau pirmajā ceturtdaļā un spēles turpinājumā droši devās pēc 13. uzvaras Grieķijas čempionātā aizvadītajās 13 spēlēs. Uzvarētāju rindās Dešons Tomass guva 15 punktus un izcīnīja deviņas bumbas, pieredzējušais amerikānis Džeimss Gists iemeta 15 punktus, bet 11 pievienoja viens no nesenākajiem komandas papildinājumiem Šons Kilpetriks.

Freimaņa komandā ar 16 punktiem rezultatīvākais bija amerikāņu aizsargs Džerijs Smits, bet centrs Šons Evanss guva 12 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

"Ifaistos Limnou" šī bija septītā neveiksme 14 spēlēs, komanda ieņem astoto pozīciju 14 komandu konkurencē. Arī sestajā vietā esošajai "Holargos" ir tāda pati bilance, bet devītajā vietā esošo Saloniku "Aris" Freimaņa komanda apsteidz par divām uzvarām. Līdere ar 13 uzvarām 14 mačos ir Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiacos".