Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Martiness: "Blūma izredzes Bilbao ir ierobežotas"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Martiness: "Blūma izredzes Bilbao ir ierobežotas"
Jānis Blūms
Foto: www.acb.com

"Jānim Blūmam katrā spēlē jāparāda savs labākais sniegums, tikai tad viņš tiek pie liela laukumā pavadītā laika, bet izredzes kļūt par Bilbao pirmo saspēles vadītāju nav lielas," Latvijas valstsvienības basketbolista pozīcijas Spānijas ACB līgā komentēja jaunais Ainara Zvirgzdiņa asistents sieviešu valstsvienībā, skauts Hulians Martiness Almans.

Martiness Latvijā ieradās jau pirms nepilnas nedēļas un trešdien, 22. aprīlī, kopā ar Kārli Muižnieku sāks vadīt treniņus Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības kandidātēm. Basketbola teorētiķis no Spānijas dienvidu novada Andalūzijas galvaspilsētas Seviļas iepriekšējā nedēļā apmeklēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas izšķirošo spēli par trešo vietu, bet sestdien un svētdien viesojās Cēsīs, kur notika Baltijas līgas „Četru fināls”.

Martiness atzina, ka jau no 2007. gada seko Latvijas izlašu spēlēm un mūsu valstī jau viesojies daudzkārt, bet iepriekš pārsvarā strādājis vīriešu basketbolā, trenējot Seviļas jauniešu komandas. 2005. gadā Martinesa trenētajai zēnu komandai Salamankā bijusi iespēja uzvarēt Spānijas čempionātā, zaudējot tikai vienā spēlē. Neveiksme piedzīvota ceturtdaļfinālā pret Badalonas „Joventut” puišiem, kuri ar tolaik vēl pavisam jauniņo Rikiju Rubio priekšgalā otrajā puslaikā atspēlējuši septiņpadsmit punktu deficītu. Vēl Martinesa audzēkņu vidū bijusi pašreiz labākā Seviļas basketboliste Isabella Sančesa, kura kopā ar Guntu Baško Salamankas „Avenida” sastāvā pirms pāris nedēļām spēlēja FIBA Eirolīgas finālā.

Martinesa datorā savākti jaunāko ACB līgas spēļu ieraksti un spānis labprāt dalījās iespaidos par latviešu leģionāru gaitām Spānijā. „Blūmam Bilbao ir grūti cerēt uz pirmā saspēles vadītāja vietu, jo Havjers „Havi” Salgado ir vietējā leģenda. Salgado mazāk nekā desmit gadu laikā palīdzējis klubam nokļūt no Spānijas ceturtās labākās līgas (LEB Bronce-LEB Plata-LEB Oro -ACB) līdz pirmajai, turklāt viņš ir dzimis Bilbao un ilgstoši bijis komandas kapteinis. Taču Blūms spēlē ļoti labi.”

Martiness atzinīgi novērtēja arī Kristapa Valtera progresu "Fuenlabrada" rindās. "Pirms sezonas viņu gribēja ņemt „ViveMenorca” vienība, kas tūlīt izkrītīs uz otro līgu (septiņpadsmitā vieta tikpat komandu konkurencē), jo savainojumu sekas un iziešana no aprites viņam uzreiz nevarēja garantēt vietu labā komandā. Kopumā „Fuenlabrada” sniegums ir patīkams pārsteigums, jo viņu finansiālās iespējas, salīdzinot ar vadošajiem Spānijas klubiem, nav lielas. Toties sastāva komplektācija pilnībā attaisnojusies, paskatieties, piemēram, uz aļaskieti Bredu Olesonu. Agrāk viņš spēlēja otrajā divīzijā, tagad ir viens no vērtīgākajiem basketbolistiem Eiropas stiprākajā līgā.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2009-04-20 19:52, pirms 15 gadiem
Tā savādi, atbrauc trenēt sievietes, bet runā par vīriem.

  +6 [+] [-]

, 2009-04-20 19:54, pirms 15 gadiem
nu ja Havi ir tiesham Legerdars speletajs !

  +1 [+] [-]

, 2009-04-20 19:55, pirms 15 gadiem
spokss rakstīja: Tā savādi, atbrauc trenēt sievietes, bet runā par vīriem.
k paprasija interviju ka ACB ligas specialistam!

  +2 [+] [-]

, 2009-04-20 19:58, pirms 15 gadiem
spokss rakstīja: Tā savādi, atbrauc trenēt sievietes, bet runā par vīriem.
Muižnieks arī 6dien TV pateica konkrēti - es no sieviešu basketbola sajēdzu maz.
par to cik Martinesam tuvs ir sieviešu basketbols var redzēt šeit viņa bloga apkopojums. basketinfo.blogspot.com

  +1 [+] [-]

, 2009-04-20 20:02, pirms 15 gadiem
cita lieta, ka Janka pietiekami labi māk spēlēt arī 2.nr. pozīcijā, kur nereti ar saviem asajiem caurgājieniem un troikām ir pat bīstamāks, nekā saspēli vadot... lai nu kā, prieks, ka ACB līgas pārzinātāji(nelatvieši) saka atzinīgus vardus par mūsējiem!
Slēpts komentārs: airedium

  +6 [+] [-]

, 2009-04-20 20:19, pirms 15 gadiem
airedium rakstīja: Nāc uz ask, tur tu vismaz tiksi spelēt!
Cukuru par daudz saēdies?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-21 08:54, pirms 15 gadiem
tikai siers peļu slazdā ir par brīvu

  +2 [+] [-]

, 2009-04-21 10:39, pirms 15 gadiem
airedium rakstīja: Nāc uz ask, tur tu vismaz tiksi spelēt!
un tu vari nākt pie manis uz pagalmu - spēle bez maiņām un alga arī tāda pati kā ASK.

     [+] [-]

, 2009-04-21 11:51, pirms 15 gadiem
Nu man jau arī tā likās, ka kaut kā aizdomīgi daudz laukumā laiž to spāņu saspēlnieku, bet Blūmu tur malā. Kad bija Eurocupa Final 8, tad Eirosporta komentētāji bija vienkārši dziļā neizpratnē, kāda velna pēc labākais [attiecīgās spēles] Bilbao spēlētājs Jānis Blūms tiek turēts malā izšķirīgā spēles brīdī.. Kad uzlaida Blūmu, tad viss ātri nokārtojās...

  -1 [+] [-]

, 2009-04-21 12:28, pirms 15 gadiem
easports rakstīja: Cukuru par daudz saēdies?
Nee, vinjsh Mārtiņa beķerējā speķa pīrāgus iepirka un tagad gaida rezultātus