Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Lerijs Brauns trenēs Vildes komandu

Leģendārais Lerijs Brauns trenēs Vildes komandu
Lerija Brauna iepriekšējā darba vieta bija Maiklam Džordanam piederošā Šarlotes "Bobcats"
Foto: AP

Titulētais amerikāņu speciālists Lerijs Brauns, kurš ir vienīgais treneris, kas spējis kļūt par NBA un NCAA čempionu, atgriezīsies ASV koledžu basketbolā, piekrītot trenēt Southern Methodist universitātes "Mustangs" vienību. Šo komandu pārstāv arī latviešu spēlētājs Ričmonds Vilde.

Runas par Lerija Brauna atgriešanos kādas komandas galvenā trenera amatā parādījās pirms pāris nedēļām, ko pats treneris nenoliedza, pamatojot to ar vēlmi atgriezties basketbolā. Nopietnākās pārrunas Braunam izvērtās ar Southern Methodist universitāti (SMU), kuras tika noslēgtas ceturtdienas pēcpusdienā, kad tika panākta oficiāla vienošanās. Pēdējo reizi Brauns par kādas komandas treneri bija 2010. gadā, kad strādāja NBA klubā Šarlotes "Bocats",

Savukārt iepriekšējo reizi kādu koledžas komandu Brauns trenēja 1988. gadā, kad ar Kanzasas universitāti kļuva par NCAA čempionu. Brauns ir vienīgais treneris, kas uzvarai NCAA ir pievienojis arī NBA čempiontitulu, ko viņš iespēja 2004. gadā ar Detroitas "Pistons".

SMU trenera meklējumus sāka pēc aizvadītās sezonas noslēguma, kad no darba pienākumiem tika atbrīvots Mets Dohertijs, kurš neattaisnoja uz sevi liktās cerības. Dohertijs bija samērā labi apmaksāts, saņemot ap 500 000 ASV dolāru par sezonu, ko viņš saņems arī nākamsezon, jo līgumā bija palicis vēl viens. Pagaidām nav zināms, cik lielu algu par darbu ar Dalasā esošo "Mustangs" vienību saņems Lerijs Brauns, bet pirms viņa apstiprināšanas amatā tika runāts, ka SMU jaunajam trenerim atvēlējusi līdz pat diviem miljoniem par sezonu.

Kopā ar 71 gadu veco Braunu "Mustangs" komandai pievienosies arī pāris trenera asistenti, no kuriem kāds pēc tam, visticamāk, pārņems viņa vietu. Sagaidāms, ka SMU treneru štābam pievienosies līdzšinējie Ilinoisas un aizvadītās sezonas NCAA čempionu Kentuki treneru asistenti attiecīgi Džerenss Hovards un Rods Striklends, kurš ir bijušais NBA spēlētājs. Tāpat klāt nāks arī Ilinoisas Štata treneris Tims Jankovičs.

SMU ķērusies klāt pie savas basketbola programmas pilnveidošanas, jo drīzumā tā pārcelsies uz daudz spēcīgāko Big East konferenci. Pagājušajā sezonā SMU "Mustangs" sastāvā debitēja 21 gadu vecais latviešu spēka uzbrucējs Ričmonds Vilde, piedaloties 15 spēlēs, kurās vidēji 10,5 laukumā pavadītajās minūtēs guva 1,8 punktus un savāca 1,7 atlēkušās bumbas, kā arī atdeva gandrīz vienu rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
Dallas-Fort Worth News, Sports, Entertainment,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-20 02:03, pirms 12 gadiem
LOL.....ej tachu guleet zhigolo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja