Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Cik tālu "Marta trakumā" aizspēlēsies Kuksiks?

Cik tālu "Marta trakumā" aizspēlēsies Kuksiks?
Rihards Kuksiks
Foto: asuwebdevil.com

Jau piektdien pirmo spēli "Marta trakumā" aizvadīs Latvijas basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētā Arizonas štata universitātes "Sun Devils" vienība, tiekoties ar Temples universitāti. Laikraksts "The Arizona Republic" ieskatījās "Sun Devils" izredzēs gaidāmajās NCAA izslēgšanas spēlēs.

Pašreiz visas komandas, kas iekļautas NCAA izslēgšanas spēlēs, ir sešu uzvaru attālumā no čempiontitula. Protams, uzvarēt visas šīs spēles ir padomā Riharda Kuksika pārstāvētajai Arizonas štata universitātes komandai, bet cik tas ir reāli? Laikraksts "The Arizona Republic" apskatījis tos faktorus, kas "Sun Devils" varētu spēlēt par labu un arī tos, kas pagaidām ir neskaidri.

Pozitīvais

Komandas līderis Džeimss Hārdens. Ar 13. numuru spēlējošais aizsargs ir demonstrējis lielisku sniegumu visas sezonas garumā, kas arī ir iemesls, kāpēc viņam prognozē vietu šīgada NBA drafta Top5. Ja pretinieku aizsardzība koncentrējusies samazināt Hārdena rezultativitāti, tad viņš var palīdzēt arī citos elementos. Uzbrukumā bez punktu gūšanas viņš ir arī lielisks piespēļu dalītājs. "Pac-10" konferences finālspēlē Hārdens tika noturēts uz desmit punktiem, bet tajā pašā laikā savāca arī astoņas rezultatīvas piespēles. Jādomā, ka ne pārāk veiksmīga spēles galotne "Pac-10" finālā pret USC vienību Hārdenam dos tikai papildus motivāciju sevi parādīt piektdien.

Galvenais treneris Herbs Sendeks. Viņa uzvaru-zaudējumu attiecība dažādu izslēgšanas turnīru pirmajās spēlēs ir ļoti laba - 19 uzvaras un pieci zaudējumi. Tas pierāda, ka treneris zina, ko dara izšķirīgās spēlēs. Sendeks jau vairākas reizes uzsvēris mērķtiecīgo gatavošanos, kas tiks veikta sezonas NCAA izslēgšanas spēlēm, tāpēc jādomā, ka "Sun Devils" būs gatavi. Komanda jau ieradusies Maiami, kur aizvadīs spēli ar Templas universitāti, un jau aizvadījusi produktīvus treniņus.

Līderu palīgi. Pēc veiksmīgā sezonas sākuma aizsargs Tajs Ebots bija pazaudējis spēles garš un viņa sniegums uz pāris mēnešiem bija ļoti viduvējs. Tagad viņš ir atguvies un rāda labu basketbolu, pēdējās trīs spēlēs gūstot vairāk nekā desmit punktus. Ja Ebots spēlē veiksmīgi, "Sun Devils" ir bīstami. Kad viņš ir iemetis vismaz vienu trīspunktnieku, tad no 12 spēlēm "Sun Devils" ir uzvarējuši 11 reizes. Tad arī saspēles vadītājs Dereks Glāzers, kurš uz sezonas izšķirošajām spēlēm pacēlis latiņu augstāk.

Vadošais garā gala spēlētājs Džefs Pendergrāfs. Viņam šis ir pēdējais gads universitātē, tāpēc skaidrs, ka viņš vēlas sasniegt pēc iespējas vairāk. Pēdējā laikā pierādījis sevi kā stabilu spēlētāju un teicamu līderi. Piektdienas spēle notiks izbraukumā un jāuzsver, ka šīs sezonas 18 izbraukuma spēlēs vai tādās, kas notikušas neitrālā laukumā, Pendergrāfam vidēji 15,8 punkti un 8,4 atlēkušās bumbas. Šie statistikas rādītāji pārspēj Pendegrāfa mājas spēļu statistiku.

Šaubas

Pēdējā laikā ne pārāk pārliecinošu sniegumu ir demonstrējis uzbrucējs Rihards Kuksiks. Tālmetienu speciālists iepriekšējās trīs spēlēs kopā guvis tikai deviņus punktus, realizējot trīs no 12 trīspunktniekiem. Aizsardzībā un cīņā par atlēkušajām bumbām "Sun Devils" var dabūt produktivitāti no citiem spēlētājiem, bet Kuksika spēja apdraudēt pretiniekus no trīspunktu metienu līnijas ir tikpat kā neaizvietojama.

Nevienam spēlētājam nav pieredzes NCAA izslēgšanas spēlēs. Vienīgi komandas treneru kolektīvs ir izbaudījis šo gaisotni. Savukārt pretinieki Temples universitātes basketbolisti "Marta trakumu" izbaudīja jau pagājušogad. Kādreizējais "Sun Devils" galvenais treneris Bils Frīders izteicies, ka komandai tagad jāparāda labākais sniegums šosezon, lai varētu cerēt uz panākumiem.

Rezervistu soliņa garums. Kaut arī koledžu basketbolā atšķirībā no profesionālā basketbola rezervistu soliņa garums nespēlē tika svarīgu lomu, "Sun Devils" tas ir samērā īss. Ja visi ir veseli, tad parasti pie spēles laika tiek astoņi spēlētāji. Pašreiz neskaidrība ir ar aizsargu Džamelu Makmilanu, kuram ir cirkšņa savainojums. Tiek runāts, ka NBA kluba Portlendas "Trail Blazers" galvenā trenera Neita Makmilana dēls Džamels spēlēšot, bet vai viņš būs 100% gatavs?

Skaties "Sun Devils" spēli tiešraidē!

Arizonas štata universitātes spēli ar Temples universitāti tiešraidē translēs ESPN America (agrāk zināms kā NASN) kanāls, kas ir pieejams Latvijas kabeļtelevīzijās. Spēles sākums pulksten 20:30 pēc Latvijas laika. Tāpat ESPN America kanālā jau no šodienas varēs vērot "Marta trakumu". Pirmā spēlē pulksten 18:00, kad tiksies Batleras un Luizianas štata universitātes.

Izmantotie resursi:
azcentral.com

  +2 [+] [-]

, 2009-03-19 16:30, pirms 15 gadiem
Jau plkst.18 saaksies 12 stundu maratons un esmu paredzeejis redzeet visu.

     [+] [-]

, 2009-03-19 16:30, pirms 15 gadiem
Ceru, ka tālu! Veiksmi!

     [+] [-]

, 2009-03-19 16:33, pirms 15 gadiem
Nu cerams ka tiks augstu sun Devils un buus iemesls paskatiities to "marta trakumu"... taatad gaidaam 5dienas speeli...

     [+] [-]

, 2009-03-19 16:34, pirms 15 gadiem
"Neviena persona (neskaitot treneru kolektīvu) ir bez NCAA izslēgšanas spēļu pieredzes." m?

  +1 [+] [-]

, 2009-03-19 16:56, pirms 15 gadiem
visdrīzāk jau, ka no īsā soliņa tāpat tiks izmantots tikai 1 vai 2 spēlētāji. PAC10 finālā uz maiņu nāca tikai 1.

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:07, pirms 15 gadiem
ericcartman rakstīja: visdrīzāk jau, ka no īsā soliņa tāpat tiks izmantots tikai 1 vai 2 spēlētāji. PAC10 finālā uz maiņu nāca tikai 1.
jo tur vairaak neviens neseedeeja

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:07, pirms 15 gadiem
kārumiņš rakstīja: "Neviena persona (neskaitot treneru kolektīvu) ir bez NCAA izslēgšanas spēļu pieredzes." m?
nejauc marta trakumu ar chempioaata speeleem

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:17, pirms 15 gadiem
lambijs rakstīja: kārumiņš rakstīja: "Neviena persona (neskaitot treneru kolektīvu) ir bez NCAA izslēgšanas spēļu pieredzes." m?

nejauc marta trakumu ar chempioaata speeleem
kārumiņa "m?" manuprāt bija sakarā ar tulkotāja sapīšanos latviešu valodas dubultajos noliegumos, mēģinot pārāk burtiski pārnest teikumu no angļu valodas.
"Neviena persona (neskaitot ..) ir bez .. pieredzes" diezgan sviestaini, ne?

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:27, pirms 15 gadiem
RUnajot par Kuksika devumu uzbrukuma, japiezime, ka pretinieki vinju jau ir atkodusi, un pedejas speles uz briivu metienu vins vareja necereet Aizsargs vinam bij klaat pat tad kad bumba atradaas laukuma preteeja pusee

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:35, pirms 15 gadiem
Starp citu NCAA.com par briivu translees speeles.Tikai jaauzspiezh uz speeles kuru juus veelaties redzeet.

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:39, pirms 15 gadiem
Kaa bija adrese tai adthe?????

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:41, pirms 15 gadiem
Baxter19 rakstīja: Kaa bija adrese tai adthe?????
paskaties komentaaru augstaak
ja taa ir taisniiba tad laba kvalitaate garenteeta

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:48, pirms 15 gadiem
vai pa viasat arii varees redzeet?

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:49, pirms 15 gadiem
Espn America raadiis.LSU vs Butler jau 18:20.

     [+] [-]

, 2009-03-19 17:50, pirms 15 gadiem
lambijs rakstīja: paskaties komentaaru augstaak
ja taa ir taisniiba tad laba kvalitaate garenteeta
Man tik un taa vajag,prieksh NBA speeleem ar,piemirsu to adresi...

     [+] [-]

, 2009-03-19 19:17, pirms 15 gadiem
Baxter19 rakstīja: Man tik un taa vajag,prieksh NBA speeleem ar,piemirsu to adresi...
http://atdhe.net/

     [+] [-]

, 2009-03-19 19:44, pirms 15 gadiem
tas viasat visu laiku rada NCAA kur uzbrukums ir 35 sekundes. Garlaiciba.......... nevar normalu NBA basiti radit??? un pie tam cik esmu skatijies ne reizi nav radita Kuksika komanda..........

     [+] [-]

, 2009-03-19 20:08, pirms 15 gadiem
Artis4000 rakstīja: tas viasat visu laiku rada NCAA kur uzbrukums ir 35 sekundes. Garlaiciba.......... nevar normalu NBA basiti radit??? un pie tam cik esmu skatijies ne reizi nav radita Kuksika komanda..........
Puisīt, NBA ir reizes 10 dārgāks nekā NCAA... Vēl pie tam dažreiz ir normāls basketbols, nevis kā NBA - run and gun gandrīz visu laiku, vot tas man liekas daudz garlaicīgāks... Kāda jēga čurāt biksēs katru reizi kad James vai Kobe saņem bumbu?
P.S. Kuksiku šogad rādīja... Ja gribi NBA, skaties Baltcom.

     [+] [-]

, 2009-03-19 21:37, pirms 15 gadiem
man espn america tagad rāda merilendu vs. californiju