Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Miglinieks: "Ķīnā pret ārzemniekiem tagad ir uzbrūkoša attieksme"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Miglinieks: "Ķīnā pret ārzemniekiem tagad ir uzbrūkoša attieksme"
Igors Miglinieks. Foto: lsm.lv

Latvijas basketbola treneris Igors Miglinieks jau piekto gadu strādā kā galvenā trenera asistents tagadējā Ķīnas līdervienībā Donguanas "Guangdong Southern Tigers". Latvietis atklāj, ka cer uz komunistisko kongresu, kur varētu paziņot par uzvaru pār koronavīrusu, liecina intervija Latvijas Radio raidījumā "Piespēle".

Koronvīrusa dēļ Ķīnas basketbola čempionāts (CBA) tika pārtraukts. Koronavīrusa izplatīšanās dēļ spēles nav notikušas kopš 21. janvāra, tobrīd līgas 20 komandās kopumā bija apmēram 40 ASV dzimuši spēlētāji. Latvieša "Southern Tigers" komanda bāzējās Ķīnas dienvidu pilsētā Donguanā, kas atrodas ir blakus Honkongai. Donguana ietilpst Guandonas provincē.

Samazinoties jaunu saslimšanu gadījumiem, tiek apsvērta iespēja atsākt mačus, sākotnēji bija doma pat par aprīli, bet tagad orientējas jūliju. "Domāju, ka tas jautājums paliks līdz tam, kad būs Ķīnas komunistiskais kongress - tad viņi gribēs paziņot, ka ir uzvarējuši to vīrusu. Un pēc kongresa varētu atļaut kaut kādas darbības, man ir tāda nojauta," saka Igors Miglinieks. "Tas kongress ir pārcelts no 18. aprīļa uz vēlāku laiku, varbūt uz maiju. Viņu valdības 2000 labākie vīri, komunisti, tur sapulcēsies, bet tie nedrīkst saslimt. Tāpēc pārceļ tos laikus."

"Mūsu kluba basketbolisti nebija pārtraukuši trenēties un turpina, ir sava zāle, savs pavārs un ēdnīca, kopā ar personālu klubā sanāk kādi 40 cilvēki," informē latvietis, kuram atļauts braukt mājās, ja ir iespēja tikt, bet pēc tam runās par iespējamo sadarbību uz nākamo sezonu. "Ķīnas vīriešu basketbols, domāju, pasaulē nav pat 50niekā. Kaut gan daži spēlētāji ir talantīgi, ar ļoti labām fiziskajām dotībām, vienam otram ir arī kvalitāte, bet visā tajā procesā nevar to kvalitāti dabūt ārā. Beigās tie funkcionāri visu nosaka, neko neredzot un neko nesaprotot. Tas ir tik sāpīgi citreiz."

Pēdējā laikā Ķīnā lielum lielais vairums jaunu slimnieku ir ārzemnieki, līdz ar to tagad ir īpaša attieksme pret iebraucējiem. "Ārzemniekus nelaiž viesnīcās, neļauj īrēt dzīvokļus un tā tālāk. Kaut kā stumj viņus ārā. Ja kāds ārzemnieks nav uzlicis masku līdz galam... Kaut gan daudzi ķīnieši (varbūt ne puse, bet trešdaļa vai ceturtdaļa) paši staigā bez maskām. Ārzemniekus filmē un uzreiz sūtu policijai - redz, ārzemnieks staigā bez maskas! Diezgan tā uzbrūkoši, nepatīkama sajūta."

Izmantotie resursi:
Latvijas Radio raidījums "Piespēle"