Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Vaikulim uzvara Ukrainā

Vaikulim uzvara Ukrainā
Raimonds Vaikulis (#25) ar komandas biedriem.
Foto: mbc.mk.ua

Šīs nedēļas vidū spēles aizvadīja Latvijas basketbola pārstāvji Eiropā. Pie uzvaras Ukrainā tika Raimonds Vaikulis, bet zaudējumus Polijā cieta Kārlis Muižnieks un Igors Miglinieks.

Raimond Vaikuļa "Mykolaiv" šodien ar 73:70 pārspēja "Hoverla" klubu, kuru vēl šīs sezonas sākumā pārstāvēja Mārtiņš Skirmants. Vaikulis spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, laukumā pavadīja 29 minūtes, kuru laikā guva deviņus punktus (2p 2/5, 3p 1/7, soda metieni 2/4), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, divreiz kļūdījās un saņēma vienu personīgo piezīmi. Jāpiebilst, ka "Mykolaiv" rezultatīvāki par Vaikuli bija tikai divi bijušie "Ventspils" basketbolisti - Džastins Lavs (16 punkti) un Dens Maklintoks (25).

Šodien Polijas līgā zaudējumus piedzīvoja gan Kārlis Muižnieks, gan arī Igors Miglinieks. Muižnieka vadītā Sopotas "Trefl" izbraukumā ar 73:84 piekāpās "AZS Koszalin". Savukārt "Energa Czarni", kuras galvenais treneris ir Miglinieks, savā laukumā ar 69:72 zaudēja "PGE Turów Zgorzelec".

Dienu iepriekš laukumā devās Raita Grafa un Māra Gulbja pārstāvētais Šauļu klubs, kas Lietuvas līgas spēlē savā laukumā uzņēma Kauņas "Žalgiri". Nedaudz vairāk kā četru tūkstošu skatītāju klātbūtnē līdzīgā spēlē ar 77:70 pārāks bija "Žalgiris". Grafs spēli sāka pamatsastāvā, laukumā pavadīja 21 minūti un 17 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus (2p 5/7), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, vienu reizi kļūdījās un saņēma četras personīgās piezīmes. Gulbis spēlei bija pieteikts, taču laukumā neizgāja.

Izmantotie resursi:
eurobasket.com