Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bagatska "Budivelnyk" piedzīvo pirmo zaudējumu 1/4 finālā, sērijā 2-1

Agris Suveizda

Bagatska "Budivelnyk" piedzīvo pirmo zaudējumu 1/4 finālā, sērijā 2-1
Ainars Bagatskis
Foto: www.budivelnyk.ua

Ainara Bagatska trenētais "Budivelnyk" šovakar aizvadīja Ukrainas basketbola Superlīgas ceturtdaļfināla sērijas trešo spēli. Savā laukumā "Budivelnyk" uzvarēja abos mačos, taču šovakar piedzīvoja zaudējumu - 95:102. Uzvarētājs sērijā tiks noskaidrots līdz četrām uzvarām.

Regulārajā sezonā "Budivelnyk" ar 28 uzvarām 39 spēlēs ieguva pirmo vietu, savukārt "Hoverla" svinēja 21 panākumu un ieņēma astoto pozīciju. Regulārajā sezonā allaž uzvarēja mājiniece - "Budivelnyk" ar 92:84 un 92:79, bet "Hoverla" savā laukumā bija pārāka ar 81:80. Šī tradīcija pagaidām turpinās arī play-off turnīrā. "Budivelnyk" pirmajā mājas spēlē nosargāja nelielu pārsvaru (85:82), bet otrajā mačā uzvarēja daudz pārliecinošāk - 96:59.

Šovakar "Budivelnyk" bija jāspēlē izbraukumā, un Bagatska trenētā komanda pirmajā ceturtdaļā ieguva nelielu iniciatīvu - lielākais pārsvars bija piecu punktu izteiksmē (17:12), bet pēc pirmajām desmit minūtēm "Budivelnyk" bija vadībā ar 25:22. Nākamajā ceturtdaļā iniciatīva pārgāja "Hoverla" rokās, un mājinieki, ceturtdaļas laikā esot vadībā ar septiņiem punktiem (36:29), puslaiku pārtraukumā devās ar +5 - 51:46. Tāds pats pārsvars saglabājās arī pēc trešās trešdaļas - 72:67.

Noslēdzošajā desmitminūtē "Budivelnyk" izdevās sadeldēt nelielo, taču pietiekami stabilo deficītu. Divarpus minūtes līdz pamatlaika beigām viesi panāca 88:88, bet divas minūtes un divas sekundes līdz ceturtdaļas beigām rezultāta tablo vēstīja par 91:91. Galotnei argumentu gan vairs nepalika - "Hoverla" atjaunoja pārsvaru, un viesiem vairs neizdevās reāli apdraudēt pretinieku uzvaru (95:102).

Rihards Kuksiks spēli sāka ''Budivelnyk'' pamatsastāvā un nepilnās 18 minūtēs guva piecus punktus (2p. - 2/2, 3p. - 0/2, 1p. - 1/2), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, saņēma divas personīgās piezīmes un maču noslēdza ar četriem efektivitātes punktiem un negatīvu +/- koeficientu (-2).

"Budivelnyk" sērijā līdz četrām uzvarām atrodas vadībā ar 2-1, un sērijas ceturtā spēle notiks parīt.

Izmantotie resursi:
Суперліга. Асоціація баскетбольних клубів...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja