Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Andris Misters aizvada savu spilgtāko spēli karjerā

Jelgavnieka Andra Mistera pārstāvētā Džeksonvilas ''Dolphins Amerikas Studentu basketbola līgas (NCAA) čempionāta spēlē 11.februārī savā laukumā ar 76:73 sakāva ''NJIT Highlanders'' basketbolistus. A.Misters, kurš sev tik nozīmīgajā ''senior night'' spēlē guva 17 punktus, bija precīzs arī mača izskaņā no tālās distances, kas nodrošināja emocionālu un svarīgu uzvaru ''delfīniem''.

''Man šī spēle nozīmēja ļoti daudz. ''Senior night'' kā ierasts ir pēdējā mājas spēle pēdējā kursa studentiem. Es jau iepriekš zināju, ka šajā mačā tikšu pie lielāka spēles laikā, nekā iepriekš, tādēļ arī ļoti vēlējos parādīt sevi no labākās puses un palīdzēt izcīnīt komandai uzvaru, kas arī veiksmīgi izdevās, turklāt milzīgs bija arī skatītāju atbalsts,'' ar spilgtām emocijām spēli atceras A.Misters, kurš to iesāka «Dolphins» sākuma sastāvā un 33 minūtēs guva 17 punktus (2p. – 1/1, 3p. – 4/5, 1p. – 3/3) un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Džeksonvilas komandai regulārajā čempionātā atlikuši trīs mači, kam sekos ''Atlantic Sun'' konferences izslēgšanas spēles un cīņa par ceļazīmi uz Nacionālo čempionātu, jeb Marta trakumu, kur tiekas tikai pašas spēcīgākas ASV studentu komandas.

''Pēc ļoti sekmīgi aizvadītās spēles ceru, ka atlikušajos mačos tikšu pie lielāka spēles laika un cīnīsimies par uzvaru katrā duelī,'' optimistiski ir noskaņots jelgavnieks, kurš līdz šim vidēji 21 spēlē izcēlies ar vidēji gūtajiem četriem punktiem, kā arī uzrādot solīdu metienu precizitāti metienos no spēles – 51.7%, no tālās distances - 45.2% un no soda metienu līnijas – 100%.

Andra Mistera nozīmīgais snieguma un, praktiski, uzvaru nesošais metiens radījis arī pietiekami lielu ažiotāžu Amerikas sociālajos tīklos un interneta vietnēs. Džeksonvilas universitātes mājas lapā sportists tiek dēvēts par brīnumdari. Savukārt ''Atlantic Sun'' Twitter kontā iespējams redzēt video, kurā Jelgavas basketbolists realizē uzvaras vērtē raidīto tālmetienu. Mistera uzvārds pavīd arī virsrakstā Amerikas slavenajā sporta portālā ESPN.