Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Connecticut Sun" samierinās ar Jēkabsones-Žogotas atteikumu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Connecticut Sun" samierinās ar Jēkabsones-Žogotas atteikumu
Anete Jēkabsone-Žogota sakopj Konektikutas pludmali; Anete Jēkabsone-Žogota un WNBA sieviešu basketbola kluba "Connecticut Sun" spēlētājas līgas iniciatīvas "WNBA Cares" ietvaros...

WNBA sieviešu basketbola kluba "Connecticut Sun" galvenais treneris Maiks Tibo un komandas ģenerālmenedžeris Kriss Sjenko pirmdien, 14. februārī, Hartfordā tikās ar žurnālistiem, paziņojot, ka klubs ir samierinājies ar iespējamo Anetes Jēkabsones-Žogotas nespēlēšanu vienības sastāvā.

Tibo uzskata, ka šādu notikumu attīstību ietekmējuši daudzi apstākļi. Pirmkārt, pati spēlētāja paziņoja, ka 2011. gada vasarā nespēlēs WNBA, jo iepriekšējā gada jūnijā guva ceļgala savainojumu un bija nepieciešams ilgs laiks, lai atveseļotos. Otrkārt, “Sun” pārstāvji žurnālistiem stāstīja, ka Latvijas Basketbola savienība saglabā Jēkabsones-Žogotas tiesības spēlēt FIBA rīkotajos turnīros, nevēloties, lai basketboliste pirms Eiropas čempionāta finālturnīra beigām pievienotos Konektikutas klubam.

“Connecticut Sun” vadība ir samierinājusies ar šādu notikumu attīstību un cenšas atrast pastiprinājumus amerikāņu spēlētāju vidū. “Gribu, lai komandā būtu spēlētājas, kuras vēlas būt šeit un ir 100% motivētas,” pirmdien teica Tibo.

Līdzīgā situācijā ir Francijas valstsvienības un Jekaterinburgas UGMK centra spēlētāja Sandrine Gruda, taču klubs cer uz viņas ierašanos jūlija otraja nedēļā, kad Polijā būs noslēdzies Eiropas čempionāts. Ja tajā brīdī komandā būs brīva vieta, “Sun” varēs pievienoties arī Spānijas valstsvienības un “Halcon Avenida” uzbrucēja Alba Torrensa.

Anete Jēkabsone-Žogota “Connecticut Sun” sastāvā no 2009. gada 2. jūlija līdz 2010. gada septembrim aizvadīja 46 spēles, 30 no tām devās laukumā sākumsastāvā, vidēji laukumā pavadīja 21,7 minūtes, guva 8,7 punktus, izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas, rezultatīvi piespēlēja 2,0 reizes, partvēra 0,4 pretinieču piespēles, kļūdījas 1,5 reizes un saņēma 2,2 personiskās piezīmes. Spēlētāja realizēja 40,5% metienu, tai skaitā 37,5% tālmetienu, kā arī sasniedza 86,0% precizitāti brīvmetienos. Pavisam Jēkabsone-Žogota guva 399 punktus, izcīnīja 118 bumbas zem groziem un 92 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Konektikutas klubs aizvadītajās desmit dienās izrādījis aktivitāti līgas brīvo aģentu tirgū, noslēdzot divu gadu līgumu ar uzbrūkošo aizsardzi, divkārtējo Latvijas čempioni Latanju Vaitu un trīs gadu līgumu ar Danielu Makreju (ar iespēju to pagarināt uz ceturto gadu). Konektikuta 2010. gada draftā izvēlējās Makreju ar #7, taču "Kansas" universitātes absolvente sezonu izlaida savainojuma dēļ, bet ziemā pārstāv Izraēlas klubu "Hapoel Rishon Le-Zion". Vaita šosezon pārstāv Turcijas klubu "Burhaniye Boulevard".

"Connecticut Sun" devīto sezonu Konektikutas "Mohegan Sun” arēnā atklās 2011. gada 4. jūnijā, bet treniņi “Connecticut College” sporta kompleksā sāksies 16. maijā.

Izmantotie resursi:
Home - Norwich, CT - Norwich Bulletin
WNBA.com
TheDay.com | New London and southeastern...

 +10 [+] [-]

, 2011-02-15 14:36, pirms 13 gadiem
Izrādās, ka tagad ne tikai handbolā, bet arī basketbolā ir brīvmetieni.

  +5 [+] [-]

, 2011-02-15 14:49, pirms 13 gadiem
Nesaprotu kādēļ tagad lieto vārdu brīvmetieni. Tikai tādēļ ka angliski tas ir Free throw, nevajag uzreiz kropļot latviešu valodu ar debīliem tulkojumiem. Soda metiens paliek soda metiens!! Tālmetieni arī skan stulbi, loģiskāk būtu lai paliek kā ir trīspunktu metieni.

  +9 [+] [-]

, 2011-02-15 15:25, pirms 13 gadiem
NU noviks ir godam iztulkojis pat necenšoties neko īpaši pielabot ķēms

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 15:30, pirms 13 gadiem
Te jau nav tulkot no sarunavalodas,bet vnk no google tulkotāja,tāpēc jau ir tādi vārdi kā brīvmetiens

  +3 [+] [-]

, 2011-02-15 15:47, pirms 13 gadiem
"the Latvian Federation holds her FIBA rights and won’t allow her to join the Sun until some point in July because of the European Championships"

Sanāk, ka nevis Jēkabsone pati negrib, bet gan LBS viņu nelaiž.
Vai varbūt Jēkabsone palūdza LBS "noformēt" viņas atteikumu tādā izskatā?

     [+] [-]

, 2011-02-15 15:55, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: "the Latvian Federation holds her FIBA rights and won’t allow her to join the Sun until some point in July because of the European Championships"

Sanāk, ka nevis Jēkabsone pati negrib, bet gan LBS viņu nelaiž.
Vai varbūt Jēkabsone palūdza LBS "noformēt" viņas atteikumu tādā izskatā?
gribēt grib, bet veselību vajag arī pasaudzēt..

  -1 [+] [-]

, 2011-02-15 16:00, pirms 13 gadiem
dzivis rakstīja: Te jau nav tulkot no sarunavalodas,bet vnk no google tulkotāja,tāpēc jau ir tādi vārdi kā brīvmetiens
Apskaties kā Latvijas Zinātņu akadēmijas terminoloģijas komisija, kas atbild par dažādu terminu pareizu tulkojumu latviešu valodā, tulko free throw, valodnieks atradies...

     [+] [-]

, 2011-02-15 16:04, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: "the Latvian Federation holds her FIBA rights and won’t allow her to join the Sun until some point in July because of the European Championships"

Sanāk, ka nevis Jēkabsone pati negrib, bet gan LBS viņu nelaiž.
Vai varbūt Jēkabsone palūdza LBS "noformēt" viņas atteikumu tādā izskatā?
WNBA ar FIBA teorētiski nav nekādas saistības tāpēc viņiem nav iemesla ievērot k-kādas FIBA prasības, ja spēlētāja grib spēlēt štatos nevis valsts izlases sastāvā. Tas viss padara to komentāru maigi izsakoties ļoti jocīgu.

     [+] [-]

, 2011-02-15 16:23, pirms 13 gadiem
JK

Nav nekas jocīgs.

Piemēram, 2006. gadā Baltkrievijas federācija par atteikšanos spēlēt izlasē kaut kā panāca, ka spēlētāja (Drozd) tiek diskvalificēta uz pusgadu - nākamās sezonas pirmajā pusē viņa nedrīkstēja spēlēt vācu (vai poļu) klubā, ar ko viņai jau bija noslēgts līgums.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-15 16:35, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: Apskaties kā Latvijas Zinātņu akadēmijas terminoloģijas komisija, kas atbild par dažādu terminu pareizu tulkojumu latviešu valodā, tulko free throw, valodnieks atradies...
Tikai tie pilsoņi diemžēl ir tālu no basketbola. Vienmēr ir bijis soda metiens, kas visprecīzāk atspoguļo arī tā būtību

  -2 [+] [-]

, 2011-02-15 16:57, pirms 13 gadiem
NorchaN rakstīja: Tikai tie pilsoņi diemžēl ir tālu no basketbola. Vienmēr ir bijis soda metiens, kas visprecīzāk atspoguļo arī tā būtību
Dīvaini, ka "visprecīzāk būtību atspoguļo" tikai slāvu valstīs. Kamēr ASV, Vācijā, Spānijā un citviet tiek izmantota vārda "brīvs" tulkojums kopā ar metiens: free throw (angliski), freiwurf (vāciski), tiro libre (spāniski).

     [+] [-]

, 2011-02-15 17:46, pirms 13 gadiem
Jumtalapa rakstīja: JK

Nav nekas jocīgs.

Piemēram, 2006. gadā Baltkrievijas federācija par atteikšanos spēlēt izlasē kaut kā panāca, ka spēlētāja (Drozd) tiek diskvalificēta uz pusgadu - nākamās sezonas pirmajā pusē viņa nedrīkstēja spēlēt vācu (vai poļu) klubā, ar ko viņai jau bija noslēgts līgums.
Palasījos noteikumus un cik nu sapratu viņai var iedot 30 dienu diskvalifikāciju no turnīriem, kuros spēlē pēc FIBA noteikumiem, ja LBS oficiāli prasa viņas dalību kādā no oficiālajiem vai FIBA kvalifikācijas turnīriem un viņas atteikumam galvenais iemesls nav trauma. Finansiāli tur nevajadzētu būt naudiskiem zaudējumiem zaudējot viena mēneša algu Turcijā pret 3 mēnešu algu ASV.

No pozitīvās puses skatoties tad jau laikam LBS ir nosūtījuši oficiāli to papīru un viņa netaisās atteikt (ja taisītos diez vai izmantotu to par iemeslu atteikumam Sun, kuri ap jūniju tāpat redzētu, ka viņi ir čakarēti).

  +1 [+] [-]

, 2011-02-15 19:50, pirms 13 gadiem
JK rakstīja: ... laikam LBS ir nosūtījuši oficiāli to papīru un viņa netaisaas atteikt ...
"Jekabsone-Zogota ... also expressed hesitation to play in the WNBA"

Jēkabsone nepateica amerikāņiem "nē". Līdz ar to nenodedzināja "visus tiltus" un viņu acīs nav "sliktā".
LBS uzņēmās to "slikto" lomu (amerikāņu skatījumā) un pateica viņiem "nē".
Viss ir ļoti labi nokārtots.