Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Medijs: Lietuvas basketbolā draud konflikts par to, vai spēlētājiem turpinās izmaksāt algas

Rolands Eliņš

Medijs: Lietuvas basketbolā draud konflikts par to, vai spēlētājiem turpinās izmaksāt algas
Foto: LKL

Lietuvas medijs „15min.lt” vēsta, ka sazinājies ar četrām lielākajām basketbola aģentūrām valstī un ka visas paudušas savu neapmierinātību par veidu, kādā tika uzreiz atcelta Lietuvas basketbola līgas izspēle, proti, līgas vadība to esot paveikusi tādā veidā, lai nevajadzētu spēlētājiem maksāt algas par atlikušo pavasara daļu.

Lietuvas līgas valde pieņēma lēmumu pielikt sezonai punktu 13. marta rītā , pamatojot to ar drošības pasākumu ievērošanu, lai apturētu koronavīrusa izplatību valstī. Valde nolēma jau tobrīd noteikt līgas čempionvienību un izslēgt iespēju, ka sezona varētu atsākties, ja mēneša laikā situācija nostabilizēsies.

LKL valde aicināja līdzjutējus un visus citus iesaistītos būt saprotošiem, kā arī novērtēt, ka šie ir grūti laiki visiem un ka klubi, visticamāk, cietīs krietnus finansiālos zaudējumus. Kā ziņo Lietuvas medijs „15min.lt”, šie zaudējumi gan varētu nebūt saistīti ar spēlētāju algām, jo pašreizējais noskaņojums Lietuvas klubu vidū ir tāds, ka līga ir atcelta tā sauktā Force Majeure dēļ un attiecīgi spēlētājiem algas par atlikušo laiku nav jāizmaksā.

„15min.lt” sazinājās ar vairākiem Lietuvas basketbola aģentiem, kuri norādīja, ka arī saņem jautājumus no saviem spēlētājiem un šobrīd nevar uz tiem atbildēt. Spēlētāju un aģentu vidū ir neapmierinātība, ka līgas valde lēmumu par atlikušo spēļu atcelšanu pieņēma bez konsultēšanās ar spēlētāju pārstāvjiem, kā arī nevienojās par līgas pārtraukumu, attiecīgi atstājot iespēju, ka aprīlī spēles varētu turpināties.

Aģenti citē citu Eiropas līgu piemērus, kurās pagaidām ieviesti tikai pārtraukumi, nevis spēles atceltas pilnībā. Lietuvas aģenti arī norāda uz to, ka vēl nav saņēmuši oficiālu informāciju no klubiem par to, kas notiks ar spēlētāju līgumiem un algu izmaksām, taču izteica bažas, ka klubi izmantos atsaukšanos uz Force Majeure un algas nevēlēsies izmaksāt. Publikācijā minēts, ka aģentu vidū valda viedoklis, ka LKL valde līgu atcēla pēc savas iniciatīvas, nevis valdības rīkojuma, attiecīgi klubiem būtu jāciena ar spēlētājiem noslēgtie līgumi.

„15min.lt” publikācijā minēts, ka vairums spēlētāju pārstāvju pieļauj iespēju, ka šis konflikts nonāks tiesas zālē, tiesa, viņi atzīst, ka šī ir unikāla situācija, kurā nevajadzētu pārsteigties ar secinājumiem. Vienīgā komanda, kas šobrīd vēl nevar atbrīvot savus spēlētājus, ir Kauņas „Žalgiris”, kas vēl gaida ULEB Eirolīgas notikumu attīstību, jo Eirolīga pagaidām ir tikai apturēta, nevis atcelta. Pārējiem Lietuvas klubi Eirokausi beigušies.

Jāpiemin, ka šovakar Latvijas Basketbola savienības valde arī pieņēma lēmumu atcelt Latvijas čempionāta izspēli, efektīvi pieliekot punktu vīriešu un sieviešu augstāko līgu klubu sezonām.

Lietuvā līdz ar pirmdienu sāksies karantīna visā valstī, kas pagaidām paredzēta divu nedēļu garumā. Šajā laikā tiks slēgtas robežas, kā arī slēgta lielākā daļa publisko iestāžu – ciet būs veikali (neskaitot pārtikas veikalus un aptiekas), kafejnīcas un restorāni.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 00:36, pirms 4 gadiem
Kādas vēl algas, paskataties kas notiek pasaulē!

     [+] [-]

, 2020-03-15 11:25, pirms 4 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Kādas vēl algas, paskataties kas notiek pasaulē!
Tad, kad tev pateiks, lai paņem bezalgas 6 mēnešu atvaļinājumu, tad redzēsim kādu dziesmu dziedāsi.