Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bertānam četri punkti un sagrāve pret "Unicaja"

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Bertānam četri punkti un sagrāve pret "Unicaja"
Dairis Bertāns
Foto: ''Bilbao Basket''

Pamatīgu zaudējumu Spānijas ACB līgas regulārajā turnīrā šodien piedzīvoja Daira Bertāna pārstāvētā ''Bilbao Basket'', kas izbraukumā ar rezultātu 74:109 atzina Malagas ''Unicaja'' pārākumu. Latvijas izlases aizsargs laukumā pavadīja vien astoņas minūtes un guva četrus punktus.

Spānija

''Bilbao Basket'' jau no mača sākuma ļāva Malagas lielklubam iegūt 11 punktu handikapu un saviem pretiniekiem piekāpās teju visos spēles elementos. ''Unicaja'' basketbolisti divpunktu metienus realizēja ar iespaidīgu 72% precizitāti (31/43), pārliecinoši uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām (39 pret 18), atdeva 25 (!) rezultatīvas piespēles un beigu beigās uzvarēja ar 35 punktu pārsvaru - 109:74.

Dairis Bertāns spēli sāka Bilbao pamatsastāvā un astoņu minūšu laikā atzīmējās ar četriem punktiem (2p. - 2/3), vienu kļūdu, vienu pārķertu bumbu un vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu. Mūsu aizsargam arī trīs personīgās piezīmes, negatīvs +/- rādītājs (-16) un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Ar bilanci 10-17 Bilbao komanda ACB kopvērtējumā ieņem dalītu 11. - 14. vietu un septiņas kārtas līdz regulārā turnīra noslēgumam joprojām saglabā izredzes uz iekļūšanu ''play-off'', kam kvalificējas astoņas labākās vienības.

Zviedrija

Uzvaru Zviedrijas čempionāta pusfinālsērijas spēlē šodien izcīnīja Edgars Jeromanovs un Norčepingas ''Dolphins'', kas ar 86:78 pieveica ''Boras Basket'' un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3-1. Latviešu aizsargs cīņu iesāka ''delfīnu'' pamatsastāvā un nepilnās 32 minūtēs guva sešus punktus (2p. - 0/1, 3p. - 1/3, 1p. - 3/5), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un divreiz pārkāpa noteikumus. Spēli bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs noslēdza ar septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem un pozitīvu +/- rādītāju (+9).

Ja ''Dolphins'' uzvarēs arī sērijas piektajā spēlē, Zviedrijas čempionāta finālsērijā tai nāksies spēkoties ar Sodertaljes ''Kings'' - ''Uppsala Basket'' pāra uzvarētāju [rezultāts sērijā 2-2].

Izmantotie resursi:
ACB.COM