Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

ACB līga apsver iespēju atteikties no izslēgšanas spēlēm

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ACB līga apsver iespēju atteikties no izslēgšanas spēlēm
Rolands Šmits un "Fuenlabrada" spēlētāji
Foto: Fuenlabrada

Katalāņu kluba "Manresa" prezidents Džaume Arnau (Jaume Arnau) atklājis, ka Eiropas spēcīgākā basketbola līga apsver iespēju nākotnē atteikties no izslēgšanas spēlēm, čempionu noskaidrojot regulārās sezonas kopvērtējumā.

“ACB līgas nodoms izveidot 18 komandu turnīru bez “play-off” ir pārdomāts un pareizs lēmums. Tas padarītu visas spēlēs daudz svarīgākas un interese par čempionātu palielinātos,” Arnau paziņoja radio pārraidē “Basket Al Dia”.

Līgas prezidents Fransisko Roka ierosinājis jauno kārtību ieviest jau 2018. gada sezonā, apgalvo Arnau. Priekšlikums paredz 18 komandu līdzdalību, vienlaikus pārskatot izkrišanas un iekļūšanas kārtību. Viens no variantiem – padarīt ACB līgu par slēgtu turnīru, jo daudzas "LEB Oro" komandas, kuras iekļūst virslīgā, nav spējīgas izpildīt noteiktās finanšu prasības.

Pārmaiņu nepieciešamību nosaka vismaz divi apstākļi. Pirmkārt, pēdējos gados pasliktinājušies ACB līgas reitingi – skatītāji biežāk dod priekšroku Eirokausiem un NBA. Otrkārt, jaunā formāta Eirolīgas darbības sākums.

Eirolīgas komandas no Spānijas – "Real Madrid", "FC Barcelona" un "Baskonia" – vēlas samazināt slodzi ACB līgā, lai spētu labāk pielāgoties spraigajam Eiropas kalendāram. Lielie klubi kā vienu no variantiem izskata iespēju atteikties no ACB līgas izslēgšanas spēlēm.

No otras puses, jaunajam priekšlikumam ir nopietni trūkumi, raksta “Diario Sur”. Atteikšanās no izslēgšanas spēlēm var samazināt turnīra prestižu, jo daudzām komandām zudīs motivācija iesaistīties cīņā par titulu, samazināsies pārsteigumu iespēja un čempions var kļūt zināms ilgi pirms regulārās sezonas finiša.

Izmantotie resursi:
¿Una ACB sin play-off? . SUR.es
Jaume Arnau assegura que l'ACB vol eliminar els...

     [+] [-]

, 2017-03-12 10:56, pirms 7 gadiem
Super, sen jau vajadzēja to izdarīt!