Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks uzvar ALBA un iekļūst kausa finālā, Porziņģim desmit punkti

Rolands Eliņš

Strēlnieks uzvar ALBA un iekļūst kausa finālā, Porziņģim desmit punkti
Jānis Strēlnieks
Foto: arcor.de

Latvijas basketbolists Kristaps Valters ar desmit gūtiem punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm sekmējis "Turk Telekom" uzvaru pār "Usak Sportif" ar 90:82. "Turk Telekom" maču noslēdza ar izrāvienu 9:0, savukārt Vācijas kausa pusfinālā pārliecinošu uzvaru svinēja Jānis Strēlnieks un "Brose Basket", ar 86:65 sakaujot Eirolīgas komandu Berlīnes ALBA.

"Turk Telekom" komanda šodien uzņēma Turcijas līgas 12. vietā esošo "Usak Sportif" un guva 13. uzvaru sezonas 26 spēlēs. Tas ļauj 16 komandu konkurencē Kristapa Valtera pārstāvētajai komandai ieņemt piekto vietu, turklāt šobrīd ir priekšā tādām komandām kā "Galatasaray" un "Besiktas", kurām gan spēle rezervē.

Šodienas mačā "Turk Telekom" jau pirmajā ceturtdaļā sameta 31 punktu un saglabāja vadību arī līdz pēdējās ceturtdaļas ievadam, taču tajā sekoja "sausais" periods, un "Usak Sportif" deficītu dzēsa un divas minūtes pirms pamatlaika beigām izvirzījās vadībā 82:81. Tie gan izrādījās "Usak Sportif" pēdējie punkti šajā spēlē, bet "Turk Telekom" atbildēja ar izrāvienu 9:0 un svinēja uzvaru.

Kristaps Valters komandai palīdzēja ar desmit punktiem (1p. 5/5, 2p. 1/1. 3p. 1/5) un četrām rezultatīvām piespēlēm, kā arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un divreiz kļūdījās. Viņa komandai regulārajā sezonā palikušas vēl četras spēles, taču vieta "play-off" vēl nav nodrošināta. Savukārt "Usak Sportif" sastāvā 14 punktus guva iepriekš vairākas sezonas NBA aizvadījušais Sems Jangs

Savukārt Vācijas kausa finālā iekļuvis Jānis Strēlnieks, kurš šodien guva 13 punktus (1p. 3/4, 2p. 2/3, 3p. 2/5) pret Berlīnes ALBA. Strēlnieka pārstāvētā "Brose Baskets" izcīnīja pārliecinošu uzvaru 86:65, un latviešu saspēles vadītājs laukumā pavadītajās 25 minūtēs atzīmējās arī ar divām atlēkušajām bumbām un vienu rezultatīvu piespēli. Finālā Strēlniekam būs jācīnās ar "Baskets Oldenburg" un "Baskets Bonn" dueļa uzvarētāju.

Spānijas ACB līgā Kristaps Porziņģis un "Sevilla" aizvadīja maču pret "Laboral Kutxa", kurai smagas traumas dēļ vairs nevar palīdzēt Dāvis Bertāns. Porziņģis laukumā pavadīja tikai nedaudz vairāk nekā 15 minūtes, taču to laikā paspēja gūt desmit punktus (1p. 2/3, 2p. 4/7, 3p. 0/2) un savākt četras atlēkušās bumbas. "Sevilla" gan cieta zaudējumu ar 83:91.

ASV mediji savukārt vēsta, ka pazīstamais NBA treneris Stens van Gandijs, kurš šobrīd ir arī Detroitas "Pistons" izpilddirektors, pēc NBA sezonas beigām plāno doties uz Eiropu, lai personisku novērtētu Porziņģa un cita jaunā talanta - Mario Hezonjas - sniegumu.

Izmantotie resursi:
Maç Merkezi
Beko BBL - 2015-04-11 BAM-BER
Stan Van Gundy plans a trip to Spain to watch...
Baloncesto Sevilla - Laboral Kutxa Baskonia |...

  -1 [+] [-]

, 2015-04-11 23:16, pirms 9 gadiem
Kā pirmais nr. var pamanīties atdot vienu piespēli 25 min.? Tas nav pārmetums, bet jautājums.

     [+] [-]

, 2015-04-12 00:12, pirms 9 gadiem
shitaa rakstīja: Kā pirmais nr. var pamanīties atdot vienu piespēli 25 min.? Tas nav pārmetums, bet jautājums.
Tāda ir izspēle tur, tas ir normāli, Strēlnieks ievada uzbrukumu un turpina citi + Vācijā daudz uz 1pret1 spēlē, kā dēļ zūd piespēles, atceros vienš spēlē Strēlnieks kādas 5 reizes iedeva labu piespēli zem groza, bet statistikas ailē tikai 1 piespēle parādījās