Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blūms atceras Urlepu...

Blūms atceras Urlepu...
Tur kaut kam ir jābūt, pārliecināts Blūms...
Foto: bilbaobasket.biz

Viņš ir pārliecināts, ka rīt jāuzvar ULEB kausa īpašniece Valensija. Un nākamnedēļ arī karaliskais Madrides "Real". "Starpsezonā pastrādāts tā, ka šosezon jāstāda augstāki mērķi," secina Jānis Blūms. Rudens Bilbao gan sācies ar negaidītu šoku...

Spānijas līgas sezonu Bilbao pagājušosvētdien uzsāka ar pārliecinošu izbraukuma uzvaru pār "Manresa" (Jānim 6/8 no spēles un 15 punkti), bet turpinājums izskatās draudīgāks - divas komandas, kas parasti cīnās ne tikai par medaļām Spānijā, bet arī ar kausiem Eiropā - Valensija un Madride. "Komanda šķiet spēcīgāka, nekā pērn, un sastāvs labāks - vairāk kapātāju," Blūms cer, ka neatkārtosies pagājušais gads, kad sezonas pirmā puse nacionālajā līgā komandai bija katastrofa. Kā jau bija paredzēts, viņam šogad vairāk būs jāspēlē uzbrūkošā aizsarga pozīcijā. "Otrā numura pozīcijā esam mēs ar Vasiliadi. Klāt Mumbru un Vorens - tā arī četratā rotējam pa 2.-3. numura pozīcijām. Es, protams, vairāk kā otrais. Šad un tad mani palaiž arī pa saspēli - kad abi mūsējie tur pārāk lielus podus sāk gāzt... Tagad divas lielas spēles mājās. Jāpaņem abas! Kamēr vēl viņiem nav sākušies Eirokausi un nav tādā formā - īstais laiks. Starpsezonā pastrādāts tā, ka šosezon jāstāda augstāki mērķi."

Tieši ar misiju doties un klubu savlaicīgāk un pastrādāt ar komandas treneriem, lai atrastu kopēju valodu un sezonas gaitā laukumā būtu gatavs sev izvirzītajiem uzdevumiem, Jānis šovasar iepauzēja ar spēlēšanu Latvijas izlasē, un šobrīd pārliecināts konstatē - laiks velti tērēts netika. "Ieguldīju ļoti pamatīgu darbu. Pusotru mēnesi faktiski bez brīvdienām, pa diviem treniņiem dienā. Ar mums strādāja gan pats [galvenais treneris] Kacikaris, gan fiziskās sagatavotības treneris, ko viņš speciāli bija pieaicinājis no Grieķijas, gan viens spānis - arī fiziskās sagatavotības jomā. Bija ļoti smagi... Man pat atsauca atmiņā Urlepa skolu - visu, kam gājām cauri Vloclavekā. Šogad klubs visam ir piegājis ļoti nopietni."

Rudens Bilbao klubam, tostarp spēlētājiem un arī Blūmam gan sākās ar negaidīti bēdīgu vēsti - ULEB liegumu vismaz pacīnīties par vietu Eiropas kausa izcīņā. "Visi mazliet šokā par to. Bija doma, ka ņems mūs, taču paņēma "Galatasaray"... Tagad sanāk, ka šajā sezonā komandai būs tikai viena spēle nedēļā. Vadība šokā, un arī spēlētāji - tomēr kaut kā bija pārliecība, ka spēlēsim arī kausos. Iepriekšējos divos gados tomēr parādījām sevi, izcīnījām trešās vietas. Bijām labā vietā Spānijā, tagad uzcelta jauna arēna, klubam lielas ambīcijas," noplāta rokas spēlētājs. "Neko darīt - tagad jākoncentrējas Spānijas līgai un jānospēlē līmenī, kādā pērn tas izdevās Seviļai, apmēram par 4.-5. vietu. Nenoliegšu, ka mazliet vilšanās ir..."

Spēlētāju var saprast - sagatavošanās posmā ieguldīts varbūt vairāk nekā jebkad iepriekš, bet cerētās skatuves, kur to visu nodemonstrēt, nebūs. Tiesa, ar spēlēšanu paralēli divos turnīros Bilbao iepriekš nemaz tik spoži nav veicies un šī būs laba iespēja pārbaudīt, kāds ir rezultāts, ja visa nauda tiek izdarīta uz vienu likmi. Līmeņa ziņā ACB līga noteikti neatpaliek no ULEB kausa, un labs rezultāts tur nav mazāks izaicinājums. Un labs rezultāts nav tikai iekļūšana play-off astoņniekā - vismaz ne Bilbao pašreizējo iespēju un ambīciju gadījumā. Rītdienas un nākamās svētdienas spēles tam būs labs pirmais tests.

Protams, Bilbao komandas sekmes - "tulkojumā" tas mums šobrīd nozīmē Blūma sekmes, ko no viņa šobrīd gaida arī Latvijā. "Esmu apmierināts. Jūtos atpūties, tad labi pastrādājis un gatavs sezonai," Jānis neslēpj, ka jaunajā sezonā ienirst labā noskaņojumā. Un ne tikai kluba dēļ. "Prieks, ka viss tik labi sanāca ar Latvijas izlasi. Gan Bagatskim sanāca pārbaudīt spēlētājus, kurus viņš citādi varbūt nebūtu pārbaudījis, gan arī komanda beigu beigās spēlēs finālturnīrā. Kārtējais apliecinājums tam, ka viss, kas no notiek, tas notiek uz labu!"

  +4 [+] [-]

, 2010-10-09 15:35, pirms 14 gadiem
Tiešām žēl ka Bilbao nespēlēs eirokausos

  -3 [+] [-]

, 2010-10-09 15:39, pirms 14 gadiem
a kāpēc ULEB liedz Bilbao eirokausus?

  +1 [+] [-]

, 2010-10-14 19:56, pirms 14 gadiem
puslaiks rakstīja: a kāpēc ULEB liedz Bilbao eirokausus?
Eiropas basketbolā viss iet caur maciņu un tāpēc arī daudzi lēmumi ir nesaprotami!