Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Ošenieks: "Šogad palikšu Amerikā"

Jānis Celmiņš

Ošenieks: "Šogad palikšu Amerikā"
Oto Ošenieks
Foto: AP

„Mana izvēle šogad kritīs uz to, ka palikšu Amerikā un mēģināšu iekarot savas pozīcijas, lai nākamgad varētu spēlēt vairāk un labāk. Pagaidām vēl neesmu tik pieredzējis, lai stabili varētu spēlēt Latvijas izlasē. Šogad spēlēs Janičenoks un citi labākie, tā ka savas iespējas vērtēju objektīvi,” sarunā ar „Sporta Avīzi” pauž latviešu basketbolists Oto Ošenieks, kura pārstāvētā Minesotas „Golden Gophers” komanda NCAA Marta trakumā sarūpēja pārsteigumu, izslēdzot no cīņas turnīra titulētāko komandu UCLA.

„Vienmēr biju skatījies Marta trakuma spēles pa televizoru un nesapratu, kādas ir šīs izjūtas, – spēlēt „play­off” basketbolu šādā līmenī. Tagad, kad pats tur beidzot nonācu un iesildījos pirms pirmās spēles, tā bija ne ap rakstāma izjūta. Apziņa, ka to redzēs gandrīz katrā mājā un tūlīt tu uz stāsies visas Amerikas priekšā... Uztraukums. Ja izdodas labi nospēlēt – arī iedvesma. Protams, arī visa organizācija – par visu padomāts, viss nodrošināts. Ļoti laba spēles grīda, ģērbtuves. Lieliskas izjūtas, īpašas. Manā karjerā noteikti vienas no visemocionālākajām spēlēm,” uz Marta trakumu atskatās Oto Ošenieks.

„Patiesībā šogad bijām labāka komanda, nekā to parādīja mūsu uzvaru un zaudējumu bilance sezonas beigās. Jau sezonas gaitā uzvarējām Amerikas labāko komandu Indianu, kas bija izsēta ar pirmo numuru, arī Mičiganas štata universitāti. Reizēs, kad no spēlējām pareizi un sekojām spēles plānam, bijām tiešām laba komanda un dabūjām lielas uzvaras,” teic latviešu basketbolists.

Runājot par paša plāniem, Ošenieks atklāj, ka arī viņa mērķis ir spēlēt NBA, taču pirmkārt jāredz, kāds būs viņa veselības stāvoklis pēc diviem gadiem, kad basketbolists beigs mācības. „Ja ar veselību viss būs kārtībā, mans mērķis ir tikt NBA. Mans treneris Tabijs Smits pateica, ka man tas ir pa spēkam, tikai smagi jāstrādā. Tā man ir spēcīga motivācija – ja to saka viņš, tad zinu, ka patiešām to varu. Esmu gatavs cītīgi strādāt,” apņēmīgs ir Ošenieks.

Aizvadītajā vasarā Oto tika uzaicināts arī uz Latvijas izlases treniņnometni, taču šogad viņa ir citi plāni. „Ņemot vērā to, ka treneris Smits ir prom, ir skaidrs, ka šovasar man būs jāmācās jauna basketbola sistēma – vienalga, tas notiks
Minesotā vai kur citur. Būs jāspēlē pie jauna trenera, jāsaprot viņa filozofija un jāiegūst uzticība,” pauž Ošenieks, piebilstot, ka viņa viesu ģimene basketbolistam jau sarunājusi iespēju vasarā trenēties Čikāgā pie NBA treneriem.

Pilna intervija ar Oto Ošenieku lasāma „Sporta Avīzes” jaunākajā numurā.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-09 11:42, pirms 11 gadiem
Lai izdodas vasarā tikt garām pārējiem!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 12:14, pirms 11 gadiem
Autoram tik daudz kļūdu. Kā tādām vispār ļauj ievietot rakstus?

  +4 [+] [-]

, 2013-04-09 12:31, pirms 11 gadiem
uzbrucējam 23gados ncaa 2.2.ppg, 1.7rpg, 0.7apg un grib tikt nba?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 13:33, pirms 11 gadiem
tommy90 rakstīja: uzbrucējam 23gados ncaa 2.2.ppg, 1.7rpg, 0.7apg un grib tikt nba?
Tieši tā, NBA tur nu nebūs, bet cerēsim, ka labs LV ballers gan. Par statistiku runājot, viņš spēlē ap 15 min un sedz līderus, kapājot pārsvarā aizsardzībā. Arī lomu spēlētāji, protams, ir vajadzīgi.
Slēpts komentārs: pinkainis

  +4 [+] [-]

, 2013-04-09 15:53, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: nu un ? Ar kādiem statiem tas pats biedriņš, Novickis iegāja NBA ? Vis ir atkarībā ko treneris redz tevī kā spēlētāja un smags darbs ! Tie stati nevienam neinteresē izņemot tevi! Skautiem interesē ko viņš dara laukumā, vai saprot spēli u.t.t!
Nu Biedriņam knapi 18 bija. Ošenieks beigs skolu 25 gados.. Tad jau 2.2ppg būs krietni par maz.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-09 16:23, pirms 11 gadiem
pinkainis rakstīja: nu un ? Ar kādiem statiem tas pats biedriņš, Novickis iegāja NBA ? Vis ir atkarībā ko treneris redz tevī kā spēlētāja un smags darbs ! Tie stati nevienam neinteresē izņemot tevi! Skautiem interesē ko viņš dara laukumā, vai saprot spēli u.t.t!
1998 Nike Hoop Summit - Dirk Nowitzki 33pts...

  -1 [+] [-]

, 2013-04-09 18:11, pirms 11 gadiem
Nedaudz piegriezusies tā NCAA spelētāju pārvērtēšana... tip - tas kas spēlē USA studentos - tas ir kruts.. noteikti būs nākamā LV superzvaigzne... tas jaunais kas spēlē LV un kurš talanta ziņā ir 10x talantīgāks - tas pēc daudzu vietējo "ekspertu" viedokļa nav nekas īpašs..

  +1 [+] [-]

, 2013-04-09 20:20, pirms 11 gadiem
biedrinam un nowitskim nebija stati???ahahahahaha vini 18 gados speleja profesionala limeni ar veciem un taisija rezultatu..... NBA ko???????????????? 23 gadi 2pts un nba ????? speletaji kas ir lideri statistikas raditajos netiek nba ,tad jau strelniekam,bertanam,Peineram butu nba pamata jaiet. Kuksikam bija solidi stati,23 gados izlase bija rezultativakais speletajs un spele Ukraina.... Ka maksimums ir Ukraina,italijas spanijas 2 liga ,LBL Vpils limeni tas ir maksimums kads nba tad jau visa Minesotas komanda bus NBA .Komandas izteikts lideris Mbakwe ir 2 karta drafta prognozes tikai un vienigais.