Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Umbraško atgriežas Ukrainā

Umbraško atgriežas Ukrainā
Juris Umbraško

Ukrainas Superlīgas turnīra tabulas trešās vietas īpašniece Ļvovas "Politehnika" plāno parakstīt līgumu ar latviešu uzbrucēju Juri Umbraško, kurš pirms nepilna mēneša izgāja neveiksmīgu pārbaudi Grieķijas čempionāta klubā "PAOK".

Kā portālam basket.com.ua pastāstījis Ļvovas "Politehnika" galvenais treneris Valentīns Voroņins, klubs plāno parakstīt līgumu ar latviešu uzbrucēju Juri Umbraško, kurš šodien ieradās Ļvovā. Ukrainas Superlīgā "Politehnika" ar deviņām uzvarām 13 spēlēs ieņem trešo pozīciju tieši aiz ULEB kausā spēlējošajām "Kyiv" un "Azovmash".

Pagājušo sezonu Ukrainas klubā Čerkasu "Monkeys" pavadījušais Umbraško Grieķijā ieradās 22. decembrī, kad klātienē noskatījās "PAOK" spēli pret titulēto "Panathinaikos" (54:68). Taču, kā ziņo kluba oficiālā mājaslapa, latviešu uzbrucējam neizdevās pārliecināt komandas galveno treneri Kostu Flevaraki, kā rezultātā klubs informēja basketbolistu, ka līgumu neparakstīs.

Pēc divu gadu diskvalifikācijas izciešanas bijušais Latvijas izlases uzbrucējs 2005. gadā janvārī atgriezās laukumā Ukrainas Superlīgas klubā Južnijas "Himik", palīdzot komandai izcīnīt bronzas godalgas. Nākamajā sezonā Umbraško kopā ar "Himik" aizcīnījās līdz FIBA Izaicinājuma kausa finālam, kurā atzina Gundara Vētras vadītās Permas "Ural Great" pārākumu divu spēļu sērijā. Arī šajā sezonā "Himik" izdevās izcīnīt bronzas godalgas. Pēc pavadītās sezonas Čerkasu "Monkeys" sastāvā latviešu uzbrucējs kļuva par brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
www.politehgalychyna.com.ua

     [+] [-]

, 2008-01-09 20:04, pirms 16 gadiem
nu vismaz kkur speeleees....

  +2 [+] [-]

, 2008-01-09 20:16, pirms 16 gadiem
domaaju ka vins nebuutu bijis sliktaaks par adomaiti, ja vinam dotu taadu speeles laiku.

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 20:16, pirms 16 gadiem
Varbūt jau varēja atgriesties dzimtenē, bet nav jau tas sliktākais variants!

     [+] [-]

, 2008-01-09 20:25, pirms 16 gadiem
lai tik kapā!
Slēpts komentārs: Bumerangs_gulbene_ask_fans 2

  -4 [+] [-]

, 2008-01-09 22:34, pirms 16 gadiem
nesaprotu, nah shitadus vispar kaut kur njem un maksaa, butu vietejos talantus attistijushi. videji vairak pa 3,7 punkti un 2,2 rebiem vinjsh Ukrainas augst. ligaa nedabuus. A pareiz, gan jau vinju nosutis uz farmklubu, tur mosh uzlabos statistiku, karoch bezcerigs players

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 23:19, pirms 16 gadiem
to Rafaello

Tu vispar vinu paziisti, zini ko vinsh var? Nepird te tukshas runas. Vinsh ir ljoti labs speletajs. Universals ar pratu spele basi. Butu labak paklusejis, neveiksme!

     [+] [-]

, 2008-01-09 23:29, pirms 16 gadiem
par ko vinjam diskaabele bija?

  +1 [+] [-]

, 2008-01-09 23:33, pirms 16 gadiem
dopings

  -2 [+] [-]

, 2008-01-09 23:57, pirms 16 gadiem
Panpaali!!
Nepazistu, vnk brinos, ka chalim nav pashcienjas ne grama, sezona mainit klubus reizes 3 un gaidit kartejo liguma lauzsanu. Mosh ar pratu ari spele tikai gadi jau cik vinjam 28 vai 29. labakie gadi. Vinjam butu jadoma: Kaa man speeleet labaak, nevis, kur man spelet, kam es vispar esmu vajadzigs?

Lai nak uz Liepaju vai Valmieru un speelee, nevis dirshas apkart taa kaa taads bandu berns ibio mio

     [+] [-]

, 2008-01-10 08:10, pirms 16 gadiem
=> Rafaello, ja jau spēlētājs maina klubu, tad ir iemesls, kāpēc .... un ne vienmēr tas ir atkarīgs no paša spēlētāja. " .... karoch bezcerigs players" - šitais ir "labais" tā it kā viņam rokas šķības būtu un bez vienas botas spēlētu! Ja Tu gada laikā mainītu 4 darba vietas, arī būtu bezcerīgs darbinieks?!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-10 08:40, pirms 16 gadiem
=>RAFAELLO

Es pazīstu Juri personīgi ļoti labi. Un zinu visu stāstu gan par dopingu gan par arī darba meklējumiem šosezon. Bet Tu nezini nekā. Ne visiem spēlētājiem statistika ir mērojama punktos. Kaut vienu spēli esi redzējis? Juris ir izteikts melnā darba darītājs, viennozīmīgi viens no labākajiem Latvijā. Diemžēl dopinga diskvalifikācija viņa karjeru pamatīgi sačakarēja. bet tā nu tajā sportā notiek. Lieto jau visi, bet uzķeras tas, kam nepaveicas vai nokļūdās kaut kur. Un vēl - pirms sezonas Juris pat trenējās pie BKV, taču Ventiņu attieksme bija pārāk pofigistiska. Un kāpēc Ukraina? Nu ja mūsējie piedāvātu tādu piķi kā Ukrainā - tad noteikti spēlētu LV. Tā ka runāt par kaut kādām liepājām vai Valmierām ir pat smieklīgi - tas nav Jura līmenis. Šobrīd vajag laiku iespēlēties, lai atgūtu spēles garšu. Kā pareizi te teica - par Adomaiti būtu 100x labāks, ja dabūtu tikpat lielu spēles laiku. Kaut gan uz Baronu Juris neies, kamēr tur būs Muižnieks. Bet tas jau ir cits stāsts, ko es negribu publiski stāstīt. Taču Muižnieka attieksme (pāris konkrēti gadījumi) pret Juri un vēl kādu ar basketbolu saistītu personu bija vienkārši cūciska.
Un ja runāt par izlasi - ja Juris iespēlētos, izlasē mierīgi varētu tikt, mums vajag labu aizsardzības spēlētāju, kas segtu pretinieka līderus. Ja jau paņēma Vaikuli - tad vispār te nav ko runāt, 2 nesalīdzināmi spēlētāji. Un pie tam - par ko tad viņu savulaik CSKA paņēma? Par skaistām acīm? Un par ko ukraiņi maksā lielu piķi? Viņi zin, ko dara.

     [+] [-]

, 2008-01-10 11:51, pirms 16 gadiem
Moshkjim -

nu zini, ja gada laikaa 4 reizes mainitu darba vietu, tas tiesham neko labu par mani neliecinatu

Bigijam - ok, ja tu zini, tad respect, tikai ir liela dalja playeru, kuriem kaut kaa vienmeer neveicas, te ar kluba vadibu, te ar treneri vai vel kaut kas.
Nu labi, lai jau chalim veicas.

P.S. Muizhnieka faktors kaut kaa jau paaraak biezhi sachakaree LV basi

     [+] [-]

, 2008-01-12 11:59, pirms 16 gadiem
Ka tik vel so neatsparda