Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Gražuļa un Mazura "Parma" bezspēcīga "Zenit" uzbrukuma priekšā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Gražuļa un Mazura "Parma" bezspēcīga "Zenit" uzbrukuma priekšā
Nikolajs Mazurs
Foto: Dmitrijs Šuļžics, f64

Ar zaudējumu jauno VTB Vienotās Basketbola līgas sezonu sākusi Andreja Gražuļa pārstāvētā un Nikolaja Mazura trenērā "Parma", kas tikās ar Sanktpēterburgas "Zenit". "Zenit" savā laukumā bija pārliecinoši labāka ar rezultātu 98:73.

"Zenit" savu pirmo spēli jaunajā sezonā jau aizvadīja, nedaudz negaidīti tiekot sagrauta Kazaņā ar rezultātu 60:94. Otro spēli "Zenit" aizvadīja Sanktpēterburgā pret Andreja Gražuļa pārstāvēto un Nikolaja Mazura trenēto "Parmas" vienību, kurai šī bija pirmā spēle VTB līgas jaunajā sezonā. Mača favorīti bija "Zenit" basketbolisti, kok spēja arī apliecināt.

Pirmajās divās minūtēs "Zenit" izvirzījās vadībās ar 6:1, bet pēc tam "Parma" panāca izlīdzinājumu. Pēc piecām spēlētām minūtēm rezultāts uz tablo bija 10:10. Turpinājumā komandas punktus guva pārmaiņus līdz "Zenit" ceturtdaļas pēdējā minūtē panāca sešu punktu pārsvaru. Ceturtdaļa gan beidzās ar rezultātu 21:17.

Otrajā ceturtdaļā mājinieki palielināja rezultāta starpību līdz 10 punktiem, bet pēc tam arī nedaudz vairāk. Cīņas gaita ar to arī izlīdzinājās. Ceturtdaļas otrajā pusē "Zenit" basketbolisti prasmīgi turēja savu pārsvaru. Rezultāta starpība turējās ap 10 punktiem, bet puslaika izskaņā atkal labāki bija mājinieki. Līdz ar fināla svilpi tālmetienu realizēja Dāvja Bertāna bijušais komandas biedrs Sanantonio "Spurs" rindās argentīnietis Nikolas Laprovitola, ļaujot savai komandai doties lielajā pārtraukumā pie labvēlīga rezultāta 47:33.

Otro puslaiku labāk sāka "Parma", liekot pretiniekiem pāris reizes kļūdīties un spējot sadeldēt deficītu līdz deviņiem punktiem (39:48). Tālāku izrāvienu "Zenit" nepieļāva, atjaunojot iepriekš iegūto pārsvaru un pēc tam arī palielinot vēl vairāk, pietuvinot to 20 punktu atzīmei. To izdevās pārsniegt, kad atlicis spēlēt trešajā ceturtdaļā bija tieši četras minūtes (66:45). "Parmas" basketbolisti pārāk ilgi turēja bumbu, kas lika mest sasteigtus metienus, kā arī metienus pāri pretinieku rokām. Laukumā esot Gražulim, latvietis pie bumbas uzbrukumā teju netika, komandas biedru pārāk lielās individuālās spēles dēļ. Tādējādi nebija pārsteigums, ka "Parmai" pēc 30 spēlētām minūtēm nebija iespējas pacīnīties par uzvaru - 57:72.

Ceturtajā ceturtdaļā "Parma" nespēja turpināt trešās izskaņā sākto nelielo atspēlēšanos. "Zenit" atguva iniciatīvu, kā arī ieguva 22 punktu pārsvaru (86:64). Arī turpinājumā "Zenit" dominēja laukumā, tuvojotis 100 gūto punktu robežai un pretinieku sagraušanai. Mājinieki savu mērķi nesasniedza, bet tāpat izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 98:73.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Drū Gordons, atzīmējoties ar 27 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, bet attiecīgi 17 un 15 punkti Demontem Hārperam un Nikolasam Laprovitolam, kurš atdeva arī sešas rezultatīvas piespēles. "Parmas" labā 16 punktus guva Koudijs Millers-Makintairs.

Andrejs Gražulis šajā mačā laukumā pavadīja teju 23 minūtes (22:58), kuru laikā vienīgos divus punktus guva no soda metiena atzīmes (3pts 0/1, 2pts 0/2, 1pts 2/2). Latvieša rēķinā arī piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, efektivitāte 4, bet +/- rādītājs -23, kas bija sliktākais komandā.

     [+] [-]

, 2017-10-08 21:36, pirms 7 gadiem
Grazulis )))))))
Tas ir Krievija detka)!