Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Itālijas ziemeļos ierobežo pārvietošanās brīvību, pārceltas Šteinbergas, Melderes un Jakoviča spēles

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Itālijas ziemeļos ierobežo pārvietošanās brīvību, pārceltas Šteinbergas, Melderes un Jakoviča spēles
"Reyer Venezia" basketbolistes. Foto: Venezia

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte svētdien, 8. martā, parakstīja valdības rīkojumu, kas paredz skolu slēgšanu līdz 3. aprīlim un pārvietošanās brīvības ierobežojumus visā Lombardijas apgabalā, kā arī 14 atsevišķās provincēs Veneto, Pjemontas, Emīlijas Romanjas un Markes apgabalos.

Itālijas basketbola federācija (FIP) reaģēja uz valdības paziņojumu, pārceļot daļu no 8. martā paredzētajām spēlēm uz vēlāku laiku. Drošības un veselības nolūkā atcelti visi paredzētie jaunatnes basketbola pasākumi, kā arī noteikti dažādi ierobežojumi.

Itālijas sieviešu basketbola līga paziņoja, ka pārceļ divas no četrām 8. martā paredzētajām spēlēm, tai skaitā Anetes Šteinbergas un Lauras Melderes pārstāvētās “Reyer Venezia” tikšanos ar “Lucca”. Pārcelta arī “Scotti Rosa Empoli” un “Costa Masnaga” spēle, bet “Ragusa” – “San Martino di Lupari” un “Palermo” – “Virtus Bologna” cīņas notiks plānotajā laikā.

A sērija informēja, ka pārceltas visas 8. martā paredzētās spēles basketbolā vīriešiem, tostarp Ingus Jakoviča pārstāvētās “Varese” tikšanās ar Eirolīgas klubu “Olimpia Milano”. Iepriekš tika plānots, ka minētās spēles notiks aiz slēgtām durvīm, taču jaunie valdības noteiktie ierobežojumi sekmējuši plānu maiņu.

Pārvietošanās brīvības ierobežojumi nenozīmē absolūtu kustības apstāšanos. Vilcienu un lidmašīnu kustība turpinās, taču policijai karantīnas skartajos apgabalos ir tiesības apturēt pilsoņus un jautāt, kāpēc viņi pārvietojas uz riska teritorijām. Konte aicināja bērnus palikt mājās un mācīties, lai pasargātu viņu vecvecāku veselību.

Itālijas ziemeļu apgabalos vairāk nebūs “sarkanās zonas” (zona rossa), paskaidroja Konte. Stingrāki noteikumi stājušies spēkā visā Lombardijas apgabalā, kā arī Modenas, Parmas, Pjačenzas, Redžo Emīlijas, Rimini, Pezāro un Urbino, Alesandrijas, Asti, Novāras, Verbano Kusio Osolas, Verkelli, Padujas, Trevīzo un Venēcijas provincēs.

Bāriem un restorāniem minētajos apgabalos atļauts strādāt līdz 18:00 vakarā, bet pārējā laikā klientiem jāturas viena metra attālumā vienam no otra. Cilvēkiem, kuru ķermeņa temperatūra pārsniedz 37,5 grādus, jāpaliek mājās, bet karantīnā esošajiem aizliegts pārvietoties ārā.

Papildināts 17:06. Sieviešu virslīga pārcēlusi visas 8. martā paredzētās spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.ansa.it/canale_saluteeb...
Venezia vs Lucca ed Empoli vs Costa Masnaga...
Serie A, rinviate tutte le gare in programma...