Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankova "Burevestnik" pēdējā sekundē apspēlē līgas vicelīderi

Butjankova "Burevestnik" pēdējā sekundē apspēlē līgas vicelīderi
Artjoms Butankovs. Foto: Burevestnik Yaroslavl

Latvijas basketbolista Artjoma Butjankova pārstāvētā Krievijas superlīgas komanda "Burevestnik" savā laukumā izcīnīja uzvaru pār līgas otro labāko komandu "Samara" ar 75:74, paceļoties no desmitas uz devīto vietu turnīrā.

Desmitajā vieta esošā „Burevestnik” savā laukumā uzņēma līgas vicelīderi „Samara”. Butjankova komanda labi aizvadīja pirmo ceturtdaļu, iegūstot piecu punktu pārsvaru – 21:16. Otrajā viesiem izdevās samazināt deficītu līdz -2, savukārt, trešajā ceturtdaļā katra komanda iemeta 17 punktus, līdz ar ko pirms pēdējā nogriežņa rezultāts bija 57:55. Uzvarētāja noskaidrošana tika atlikta uz pēdējo minūti, kad „Samara” vairākkārt izvirzījās vadībā, bet „Burevestnik” atspēlējās.

Vēl 17 sekundes pirms pamatlaika beigām mājiniekiem bija deficīts 72:74, taču pēdējā sekundē Viktors Kašins ar precīzu tālmetienu atnesa „Burevestnik” negaidītu uzvaru – 75:74.

Artjoms Butjankovs maču uzsaka uz rezervistu soliņa, cīņā iesaistoties pirmajā ceturtdaļā. Sev atvēlētajās 24:09 minūtēs (trešais lielākais spēles laiks) viņš atzīmējās ar septiņiem punktiem (2p. 2/5, 3p. 1/5, s.m. 0/2), ka arī bija labākais komandas spēlētājs zem groziem, izcīnot septiņas atlēkušās bumbas. „Burevestnik” izcīnīja desmito panākumu 19 mačos, un pakāpās uz devīto pozīciju līgā.

Izmantotie resursi:
Главная страница / Российская Федерация Баскетбола