Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Helmanis un "Rytas" ar katastrofālu 4. ceturtdaļu zaudē pirmajā Lietuvas grandu duelī

Ints Megnis
Ints Megnis

Helmanis un "Rytas" ar katastrofālu 4. ceturtdaļu zaudē pirmajā Lietuvas grandu duelī
Marjus Grigonis. Foto: lkl.lt

Zaudējumu pirmajā Lietuvas basketbola čempionāta grandu duelī svētdien piedzīvoja Viļņas "Rytas" komanda, kas ar rezultātu 69:76 (16:23, 26:18, 21:11, 6:24) piekāpās Kauņas "Žalgiris". "Rytas" vienībā galvenā trenera Daiņa Adomaiša palīgs šosezon ir latvietis Uvis Helmanis.

Pēc trim ceturtdaļām "Rytas" bija priekšā ar 63:52, tomēr pēdējās desmit minūtes aizvadīja katastrofāli. Pirmajās 82 sekundēs "Rytas" iemeta piecus punktus, tobrīd panākot 68:54, bet atlikušajās astoņās minūtēs un 38 sekundēs vairs guva tikai vienu punktu, kas turklāt bija tikai 15 sekundes pirms pamatlaika beigām, kamēr "Žalgiris" atbildēja ar 22 punktiem.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Neitans Volterss, kamēr 12 punkti bija Marjum Grigonim. Tikmēr "Rytas" komandā 22 punkti, sešas atlēkušās bumbas un septiņi izprovocēti panākumi bija Dīdžejam Sīlijam.

Spēli noraudzījās gandrīz 10 000 skatītāju.

Lietuvas čempionāta kopvērtējumā tagad piecas uzvaras piecās spēlēs ir "Žalgiris" rēķinā, kamēr pa reizei zaudējušas "Neptunas", "Lietkabelis" un "Rytas" vienības.