Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Bertāns pieticīgs, Strēlnieks un Strautiņš laukumā neiziet

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bertāns pieticīgs, Strēlnieks un Strautiņš laukumā neiziet
Dairis Bertāns
Foto: euroleague.net

Šovakar kārtējā Turcijas basketbola Superlīgas spēlē Daira Bertāna "Darussafaka Dogus" viesos ar 76:79 spēles galotnē piekāpās "Fenerbahce". Bertānam šajā spēlē 3 punkti. Vācijas un Itālijas līgās ārpus laukuma šovakar palika Jānis Strēlnieks un Artūrs Strautiņš.

Turcija

Abas komandas savā starpā šovakar tikās otro reizi mēneša laikā - pirms nepilna mēneša Stambulas komandu cīņā (Eirolīgas ietvaros) ar 72:65 bija pārāka "Darussafaka".

Spēli apņēmīgāk uzsāka viesi, kas gandrīz visu pirmo ceturtdaļu pavadīja stabilā vadībā, tās gaitā sasniedzot pat septiņu punktu pārsvaru (17:10 un 19:12). Pirmais ceturksnis Bertāna komandai noslēgts ar +4 (19:15). Otrās ceturtdaļas sākumā viesi veica vēl vienu lielisku izrāvienu (10:2), kas uz brīdi deva jau 12 punktu vadību - 29:17. Tomēr "Darussafaka" prieki bija salīdzinoši īsi, jo ceturtdaļas beigās "Fenebahce" bija jau atguvuši neizšķirtu - 38:38. Puslaiku gan ar trīs punktu vadību vēl noslēdza "Darussafaka".

Otrā puslaika sākumā viesi uz brīdi atguva septiņu punktu vadību (45:38), tomēr toni atlikušajā laikā arvien vairāk sāka noteikt "Fenerbahce", kas trešo ceturtdaļu pabeidza jau esot vadībā ar rezultātu 57:56. Mājinieki turpināja savu izrāvienu, sasniedzot pat +10 (71:61) četras minūtes pirms spēles beigām. Tuvākajās minūtēs notika negaidītais - viesi veica 13:2 izrāvienu, kas pusotru minūti pirms beigām tiem atguva vadību - 74:73. Tomēr pašā spēles galotnē veiksmīgāki izrādījās mājinieki, kuri uzvarēja ar 79:76.

Dairis Bertāns 14:01 minūtēs aizmeta garām abus divpunktniekus, iemeta vienīgo izmesto tālmetienu, kā arī soda metienus neizpildīja. Bertānam arī divas rezultatīvas piespēles. Visā spēlē rezultatīvākie bija Alī Muhameds ("Fenerbahce"), kā arī Breds Vanameikers ("Darussafaka"), kuriem katram pa 18 punktiem.

Vācija

Jānis Strēlnieks nebija "Brose Baskets" pieteikumā spēlē, kurā Bambergas komanda ar 82:68 pārspēja "Giessen 46ers".

Itālija

Artūrs Strautiņš palika uz rezervistu soliņa, kamēr viņa pārstāvētā "Grissin Bon Reggio Emilia" viesos ar rezultātu 83:98 piekāpās "Mia Cantu".

Izmantotie resursi:
TBF2
SCOREBOARD
easyCredit - 2017-03-06 BAM-GIE