Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Rozītis pieveic Leimani un izcīna LEB Oro līgas kausu

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Rozītis pieveic Leimani un izcīna LEB Oro līgas kausu
Foto:fbe.se

Astūrijas Princeses jeb LEB Oro līgas kausa 23. izcīņa noslēgusies ar Dāvja Rozīša pārstāvētās “Gipuzkoa Basket” uzvaru, kas viesos ar 62:55 pārspēja Toma Leimaņa “Vallodalid”.

Abi Latvijas basketbolisti maču sāka savu komandu starta pieciniekā, bet abām vienībām tā bija debija cīņā par visai prestižo Spānijas basketbola trofeju. Pārpildīto tribīņu priekšā maču labāk sāka viesi, kas ātri panāca 8:0, bet laukuma saimnieki savu pirmo grozu guva vien pēc minūtes pārtraukuma. Ceturtdaļas turpinājumā Rozītis un kolēģi tika arī pie desmit punktu pārsvara, bet tas noslēgumā bija vadībā 17:11.

Līdz otrās ceturtdaļas vidum “Gipuzkoa Basket” laukuma saimniekiem ļāva gūt tikai divus punktus un atkal palielināja pārsvaru. Šajā laikā ar bloķētiem metieniem izcēlās abi latvieši, bet Rozītis atzīmējās arī uzbrukumā. “Vallodalid” attapās ceturtdaļas vidū, kad vispirms pietuvojās līdz pieciem punktiem, bet pēc Leimaņa pirmā groza tika arī viena metiena attālumā – 22:25. Puslaiks noslēdzās ar Toma teicamu piespēli uz groza apakšu un vēl diviem punktiem mājiniekiem, pēc kuriem tablo rādīja 29:30.

Trešā ceturtdaļa pagāja viesu zīmē (20:10), kuru sastāvā tiešām manāms bija arī Rozītis (pēc trim ceturtdaļām jau 7 atlēkušās bumbas). “Vallodalid” pamatīgi kliboja metienu precizitāte un tikai ļoti agresīvā aizsardzība ļāva turēt viesus vismaz noķeramā attālumā. Pēc trim ceturtdaļām “Gipuzkoa Basket” bija vadībā 50:39, ceturtās ievadā panāca arī +13, tomēr intriga tika atjaunota.

Nedaudz vairāk kā četras minūtes līdz pamatlaika beigām Leimanis ar sekmīgu caurgājienu pietuvināja savu komandu līdz 48:54, pēc brīža tai izdevās tikt vēl tuvāk, bet Rozīša trīs punkti pēc kārtas ļāva viesiem atgūt komfortablākus plusus – 57:51. Tomēr divarpus minūtes līdz mača beigām, kad pēc caurgājiena vēlreiz precīzs bija Leimanis, “Vallodalid” jau gandrīz bija atspēlējusies, pievelkot līdz 55:57.

Iespēju pārņemt vadību vai vismaz noturēt intrigu līdz mača beigām mājinieki gan neizmantoja. Ja “Gipuzkoa Basket” kaut kādus veidus punktu gūšanai atrada, tad laukuma saimnieki meta garām pat soda metienus (četrus pēc kārtas!). Galu galā gavilēt varēja Rozītis un komanda – uzvara 62:55 un pirmo reizi kluba vēsturē izcīnīts Princeses kauss!

Dāvis Rozītis laukumā pavadīja 19 minūtes, guva septiņus punktus (2p 2/3, sodi 3/5) un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Toms Leimanis 28 minūtēs guva astoņus punktus (2 4/5, 3p 0/5), izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

“Copa Príncipe de Asturias” pirmo reizi tika izspēlēts 1986. gadā, bet kopš 1997. gada sezonas vidū par to cīnās LEB Oro pirmā apļa divas labākās komandas, bet spēle notiek līderu laukumā. Interesanti, ka visvairāk uzvaru šajā kausā ir ”Melilla Baloncesto", kurā šosezon spēle Andris Misters - klubs piecas reizes piedalījies kausa mačā, bet ieguvis to trīsreiz.