Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

"Lagun Aro" piesaista Kuksika pozīcijas spēlētāju

"Lagun Aro" piesaista Kuksika pozīcijas spēlētāju
Ivans Pauničs
Foto: vtb-league.com

Latvijas basketbolista Riharda Kuksika pārstāvētais Spānijas ACB līgas klubs Sansebastjanas "Lagun Aro" papildinājis sastāvu ar uzbrūkošo aizsargu Ivanu Pauniču. Līgums ar 25 gadus veco Serbijas basketbolistu noslēgts līdz sezonas beigām.

"Lagun Aro" jaunieguvums 194 cm garais Ivans Pauničs šo sezonu sāka Ukrainā ar Mariupoles "Azovmash", demonstrējot viduvēju sniegumu. Sešās ULEB Eirokausa spēlēs Pauničam vidēji 5,3 punkti un 3,3 atlēkušās bumbas, bet Ukrainas līgā šie rādītāji bija vēl zemāki - 14 mačos vidēji 3,4 punkti un 2,2 atlēkušās bumbas.

Iespaidīgāks ir bijis Pauniča karjeras gājums iepriekšējos gados. Pauničs bijis Serbijas izlases sastāvā pēdējos divos Eiropas čempionātos, kā arī nesenākajā pasaules čempionātā. Klubu karjerā Pauničs pēdējos gados veiksmīgi spēlējis Boloņas (Itālija) un Ņižņijnovgorodas (Krievija) komandās.

Līgumu ar "Lagun Aro" serbu aizsargs esot noslēdzis līdz šīs sezonas beigām. Sansebastjanas komandas sastāvā ir arī Latvijas izlases basketbolists Rihards Kuksiks, kura pozīcija laukumā lielā mērā sakrīt ar to, kādā spēlē Pauničs. Kā vēsta spāņu portāls solobasket.com, Pauniča pievienošanās nenozīmē Kuksika nepalikšanu komandā. Pašreiz spāņu klubs veicot pārrunas par vēl viena īstermiņa līguma noslēgšanu ar Kuksiku.

Iepriekš bija izskanējusi informācija, ka tuvākajās spēlēs izšķirsies tas, vai "Lagun Aro" pagarinās Kuksika pašreizējo līgumu, kas beigsies šī mēneša laikā. Līdz tā beigām tuvākā iespēja pierādīt sevi Rihardam būs jau svētdien, kad "Lagun Aro" izbraukuma spēlē tiksies ar Spānijas čempioniem "Regal Barcelona" basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
Baloncesto, nada más en Solobasket.com