Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlases uzbrucējs Siliņš tuvu līgumam ar ULEB Eirokausa komandu

Agris Suveizda

Latvijas izlases uzbrucējs Siliņš tuvu līgumam ar ULEB Eirokausa komandu
Ojārs Siliņš. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas izlases basketbolists Ojārs Siliņš arvien ir brīvā aģenta statusā, taču visdrīzāk jau tuvākajā laikā pievienosies Itālijas klubam "Brescia", vēstī portāls basketuniverso.it. "Brescia" trenē Vinčenco Espozito, kurš 1995. gadā kļuva par pirmo itālieti NBA.

"Brescia" meklē aizvietotāju vienam no saviem līderiem Kenam Hortonam, kurš savainojuma dēļ nevarēs spēlēt aptuveni divus mēnešus. Kluba vadība ir noskatījusi 26 gadus veco Siliņu, kurš lielāko daļu karjeras ir pavadījis tieši Itālijā, un viņam ir piedāvāts īstermiņa līgums ar iespēju to pagarināt līdz sezonas beigām.

30 gadus vecais amerikānis Hortons, kurš ari spēlē trešā un ceturtā numura pozīcijās, "Brescia" pievienojās vasarā, iepriekš pārstāvot Kazahstānas "Astana". Viņš agrāk ir spēlējis arī Francijā, Kiprā, Meksikā, Somijā un Vācijā. Itālijas čempionātā Hortons ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, vidēji 23,3 minūtēs tiekot pie 13,6 punktiem, 5,8 atlēkušajām bumbām un 2,1 rezultatīvas piespēles, bet ULEB Eirokausā viņš ir trešais rezultatīvākais vienībā – 9,8 punkti, 4,5 atlēkušās bumbas, 1,5 rezultatīvas piespēles, 1,6 pārtvertas bumbas un 2,1 kļūda. Vairāk punktu ir Andrē Lensdaunam (11,0) un Avadu Abasam (9,9p+5,3ab).

Itālijas čempionātā "Brescia" ar sešām uzvarām un pieciem zaudējumiem ieņem septīto vietu un nākamo spēli aizvadīs svētdien, uzņemot "Pistoia", bet Eirokausā ar bilanci 4-4 komanda ieņem ceturto vietu. Otrdien "Brescia" Stambulā viesosies pie grupas līderes "Darussafaka" (5-3). Šajā grupā spēlē arī Artūra Žagara Badalonas "Joventut" (4-4, trešā vieta). Iepriekšējā sezonā "Brescia" ar 14 uzvarām 30 spēlēs Itālijas augstākajā līgā palika 12. pozīcijā.

Siliņš profesionālo karjeru sāka "Reggio Emilia", bet pēc vienas sezonas Bonnā, kurp devās, lai aizstātu...tieši Hortonu, atgriezās Itālijā, pievienojoties "Trento". Iepriekšējā gada oktobrī Siliņš pievienojās "Trieste", tomēr regulāro sezonu pabeidza "Avellino", kas ieguva astoto vietu un ceturtdaļfinālā ar 2-3 atzina Milānas "Olimpia" pārākumu. "Avellino" sastāvā Siliņš regulārajā sezonā atzīmējās ar vidēji 6,4 punktiem un 2,2 atlēkušajām bumbām, bet izslēgšanas spēlēs tika pie 5,6 punktiem un 2,8 atlēkušajām bumbām. Pagājušajā sezonā Siliņš pārsniedza 200 A sērijā aizvadīto spēļu skaitu.

Eirokausā Siliņš ir pārstāvējis gan "Reggio Emilia", gan arī "Trento". 2017./18. g. sezonā Siliņš 14 spēlēs vidēji guva 5,7 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://www.basketuniverso.it/bresc...

  -3 [+] [-]

, 2019-12-03 15:03, pirms 4 gadiem
labāk būtu palicis Jūrmalas čempī, tomēr līmenis +- līdzīgs, bet toties varēja normāli pacīnīties par titulu un bija komandas līderis.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-03 15:29, pirms 4 gadiem
asta rakstīja: labāk būtu palicis Jūrmalas čempī, tomēr līmenis +- līdzīgs, bet toties varēja normāli pacīnīties par titulu un bija komandas līderis.
Vismaz labāk nekā VEF spēlēt

     [+] [-]

, 2019-12-03 15:38, pirms 4 gadiem
Siliņš ir (vai vismaz var būt) ļoti labs spēlētājs, taču ar stabilu darba vietu meklēšanu gan viņam neveicas...

Starp citu - jocīga SC autoru izvēle rakstam par šo tēmu. Varēja vē to pašu ar atsauci uz ārzemju portālu uzrakstīt žurnālists Siliņš

     [+] [-]

, 2019-12-03 20:34, pirms 4 gadiem
asta rakstīja: labāk būtu palicis Jūrmalas čempī, tomēr līmenis +- līdzīgs, bet toties varēja normāli pacīnīties par titulu un bija komandas līderis.
tu lieto narkotikas?