Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

papildināts Bertānam 11 punkti "Union Olimpija" uzvarā, Blūma "Bizkaia Basket" uzveic Barselonu

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

Bertānam 11 punkti "Union Olimpija" uzvarā,  Blūma "Bizkaia Basket" uzveic Barselonu
Dāvis Bertāns
Foto: adriaticbasket.net

Savu labāko spēli "Union Olimpija" lielās komandas sastāvā šodien aizvadījis 18 gadus vecais Dāvis Bertāns, kurš, realizējot visus izdarītos metienus, guva 11 punktus un palīdzēja komandai apspēlēt "Maribor Messer" - 102:68. Tikmēr spīdošu uzvaru ACB čempionātā izcīnīja Jāņa Blūma pārstāvētā Bilbao ''Bizkaia Basket'', kas, spēlējot izbraukumā, pagarinājumā prata pieveikt spēcīgo Barselonas ''Regal'' - 83:78. Latviešu aizsargs šoreiz palika bez punktu guvuma.

Bertānam 100% precizitāte un 11 punkti panākumā

Savu labāko spēli Ļubļanas "Union Olimpija" lielās komandas sastāvā šovakar aizvadījis Dāvis Bertāns. Latvijas U-19 izlases basketbolists šodien Slovēnijas čempionātā uzvarā pār "Maribor Messer" ar 102:68 spēlēja vairāk nekā 15 minūtes (15:46), kuru laikā pamanījās realizēt visus izdarītos metienus - 11 punkti (2p. - 2/2, 3p. - 2/2, 1p. - 1/1), izcīnīt četras bumbas zem groziem (no tām divas uzbrukumā), divreiz izprovocēt pretiniekus uz noteikumu pārkāpumu, kā arī pats nopelnīt trīs personiskās piezīmes. Tāpat Bertānam trešais labākais lietderības koeficients komandā - 14.

Šī Bertānam bija rezultatīvākā spēle "Union Olimpija" komandas sastāvā. Līdz šim divreiz mūsu basketbolists bija guvis deviņus punktus, tiesa tās spēles tika aizvadītas Adrijas līgā.

Blūma klubam uzvara Barselonā

Jānis Blūms mačā ar ''Regal'' laukumā devās no rezervistu soliņa un 15 minūšu laikā neizpildīja nevienu metienu. Mača protokolā Jānis atzīmējās ar trim personīgajām piezīmēm, trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, vienu rezultatīvu piespēli un vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Lietuvā mūsējie ar mainīgām sekmēm

Šodien uzvaru Lietuvas čempionātā izcīnīja Ernests Kalve un Ķēdaiņu ''Nevežis'', kas savā laukumā ar 90:74 uzveica turnīra pastarīti - ''Alytus''. Latviešu uzbrucējs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa un 13 minūšu laikā guva deviņus punktus (2p. - 3/6, 3p. - 1/3), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva divas rezultatīvas piespēles, saņēma divas piezīmes, pa reizei pārķēra bumbu un bloķēja pretinieka metienu, kopsummā savācot astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr zaudējumu šodienas mačā ar ''Techasas'' cieta Roberta Štelmahera trenētā Viļņas ''Perlas'' (58:66). Šī neveiksme ''pērles'' LKL kopvērtējumā nobīdījusi uz 8. vietu.

Polijā Helmaņa "Energa Czarni" uzvara, Muižnieka "Trefl" zaudējums

Polijas basketbola čempionātā turpinās "play-off" ceturtdaļfināli. Pēc vakardienas uzvaras mājas priekšrocības šodien neizmantoja Kārļa Muižnieka trenētais Sopotas "Trefl", kas otrajā mačā piekāpās Vloclavekas ''Anwil'' ar 68:76. Tikmēr Uvis Helmanis, kas asistē Daiņum Adomaitim, šodien ar Šļupskas "Energa Czarni" guva otro uzvaru pret "Polpharma" - 89:70.

Polijas čempionāta ceturtdaļfinālā uzvarētājs tiek noskaidrots sērijā līdz trim uzvarām. Nākamās divas spēles abām latviešu treneru komandām jāaizvada viesos, bet tad, ja nepieciešams, jāatgriežas savā mājas zālē. Sopotas "Trefl" sērijā šobrīd ir 1:1, savukārt "Energa Czarni" ir vadībā ar 2:0.

Izmantotie resursi:
ACB
lkl.lt

  +4 [+] [-]

, 2011-04-02 21:01, pirms 13 gadiem
Patikams parteigums! apsveicu ar uzvaru!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-02 21:03, pirms 13 gadiem
Kāpēc Blūms tik maz spēlē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-02 21:04, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Kāpēc Blūms tik maz spēlē?
ka redzi punktus neguva,bet domaju ka tas nav istais iemesls kapec tik maz spele, varbut liela konkurenc komada?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-02 21:14, pirms 13 gadiem
Kāpēc Barca zaudē?

  -3 [+] [-]

, 2011-04-02 22:17, pirms 13 gadiem
Muuseejie parasti izceljaas pret vidusmeera komandaam.
Psihologiskaas barjeras latvieshus laikam nekad nepametiis.
Hokejistus vareetu mineet kaa iznjeemumus.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-02 22:21, pirms 13 gadiem
ama-tieris rakstīja: Muuseejie parasti izceljaas pret vidusmeera komandaam.
Psihologiskaas barjeras latvieshus laikam nekad nepametiis.
Hokejistus vareetu mineet kaa iznjeemumus.
aha, it seviski pret Kanadu. un olimpiskajaas speles, kad TOP komandaam ir labakie sastavi.

     [+] [-]

, 2011-04-02 22:26, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Blūms pamatīgi kaldinājis uzvaru pret spēcīgo Barcelonu! Ko tad super spēlētājs Rubio tik ļoti degradējies, ka nevar vairāk pavilkt komandu? ko tad darīs NBA? Kurts gribēs dot viņam daudz spēles laiku? ja paša krēsls turēsies vien uz 3 kājām.
Navarro ko nemet iekšā? trieciens par Eirolīgu dara savu/
Skatijos spēli interesants mačs ļoti jau Bilbao noveicās beigās ,ka Barsas spēlētājs saņema sodu uzbrukumā un sekundi līdz beigām iemeta! visu spēli bija Barsas pārākums nekas neliecināja par Bilbao uzvaru!Par Blūmu runājot pilnīgi nekāds šajā spēlē bija pienesa ūdeni pārējiem puišiem pirmo spēli šogad redzēju ar Bilbao piedalīšanos un nesekoju kā viņam iet kopumā! Navarro šo spēli nemaz nespēlēja sēdēja tribīnēs! Par Rubio varu teikt ,katru gadu drīzāk regresē nekas no viņa nav kā mālē paši Spāņi ar tādu spēli NBA nav ko darīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-02 22:35, pirms 13 gadiem
barsa....mums tipa galvenā....Dāvis -super!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-02 22:48, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: Kurts gribēs dot viņam daudz spēles laiku? ja paša krēsls turēsies vien uz 3 kājām.
Krēsls ar 3 kājām ir visstabilākais.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-02 23:04, pirms 13 gadiem
Fudger rakstīja: Krēsls ar 3 kājām ir visstabilākais.
skatoties kāds krēsls

  +4 [+] [-]

, 2011-04-02 23:12, pirms 13 gadiem
B-HOP rakstīja: Skatijos spēli interesants mačs ļoti jau Bilbao noveicās beigās ,ka Barsas spēlētājs saņema sodu uzbrukumā un sekundi līdz beigām iemeta! visu spēli bija Barsas pārākums nekas neliecināja par Bilbao uzvaru!Par Blūmu runājot pilnīgi nekāds šajā spēlē bija pienesa ūdeni pārējiem puišiem pirmo spēli šogad redzēju ar Bilbao piedalīšanos un nesekoju kā viņam iet kopumā! Navarro šo spēli nemaz nespēlēja sēdēja tribīnēs! Par Rubio varu teikt ,katru gadu drīzāk regresē nekas no viņa nav kā mālē paši Spāņi ar tādu spēli NBA nav ko darīt!
nu, ja jau saki, ka skatījies, tad nezinu, ko esi skatījies... Blūmu šodien sūtīja laukumā ar galveno domu par aizsardzību - neredzēji, kā tika krampēts Andersons un citi līderi, kurus Jānim izdevās neslikti neitralizēt... Visticamāk, tāds bija arī trenera uzdevums, jo liekus metienus viņš neizdarīja, bet uzbrukumā rotēja bumbu apkārt, drošvien, ja būtu labākas izdevība, būtu arī k-ko sametis. Kā vispār tā var pateikt, ja 15 minūtes nokapāja laukumā divu ļoti spēcīgu komandu duelī...

  -1 [+] [-]

, 2011-04-02 23:19, pirms 13 gadiem
Hakeris01 rakstīja: nu, ja jau saki, ka skatījies, tad nezinu, ko esi skatījies... Blūmu šodien sūtīja laukumā ar galveno domu par aizsardzību - neredzēji, kā tika krampēts Andersons un citi līderi, kurus Jānim izdevās neslikti neitralizēt... Visticamāk, tāds bija arī trenera uzdevums, jo liekus metienus viņš neizdarīja, bet uzbrukumā rotēja bumbu apkārt, drošvien, ja būtu labākas izdevība, būtu arī k-ko sametis. Kā vispār tā var pateikt, ja 15 minūtes nokapāja laukumā divu ļoti spēcīgu komandu duelī...
taapeec, ka lunis skatiijaas.