Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Buškevics: "Ceru tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk"

Andrejs Siliņš

Buškevics: "Ceru tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk"
Sandis Buškevics
Foto: Fotostudija L&J

Latviešu saspēles vadītājs Sandis Buškevics pēc līguma beigšanās ar basketbola klubu "Ventspils" sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka par nākotni pagaidām skaidrības nav, taču izteica cerību tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk.

Buškevics Ventspils vienībā iesaistījās decembra vidū, kad savainojumu guva pamata saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, līdz ar to ventspilnieki palika bez stabila pirmā numura. "Ventspils" kluba rindās Buškevics piedalījās deviņās spēlēs - divos Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačos aizsargam vidēji 7,5 punkti, 7,5 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, četrās MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlēs vidēji 5,8 punkti, 5,8 rezultatīvas piespēles un 2,3 atlēkušās bumbas, bet trijos Eirokausa mačos vidēji septiņi punkti, 3,7 piespēles un 2,7 atlēkušās bumbas.

Neskatoties uz teicamo individuālo sniegumu, kas janvāra pēdējā spēlē palīdzēja uzveikt "Žalgiri" (17 punkti un sešas piespēles), klubs nolēma neturpināt sadarbību ar basketbolistu, līdz ar to 31. janvārī noslēdzās Buškevica pagaidu līgums. "Aģents arī līdz šim meklēja dažādus variantus un turpina to darīt arī tagad, bet pagaidām nekā konkrēta nav," teic Sandis, atgādinot par situāciju Eiropas basketbolā kopumā - bez jebkādām saistībām šobrīd ir ļoti daudz labu spēlētāju. "Ceru tikt skaidrībā pēc iespējas ātrāk."

190 centimetrus garais Buškevics pirmos deviņus savas karjeras gadus pavadīja tieši Ventspils klubā (1994. – 2003.), bet tad pirmo reizi devās peļņā uz ārzemēm, pievienojoties Stambulas "Galatasaray". Pavadījis sezonu Turcijā, 2004./2005. gada sezonā Sandis uzspēlēja Permas "Ural Great" un Maskavas apgabala "Dinamo" Krievijas Superlīgā. 2005. gadā aizsargs pievienojās Viļņas "Lietuvos Rytas", bet pēc gada – toreiz gana ambiciozajai Rīgas ASK. Pēc atlaišanas no kluba 2008. gadā ilgu laiku Sandim nebija citas darba vietas, bet pagājušā gada nogalē basketbolists devās uz Itāliju, lai pievienotos Udīnes "Snaidero" klubam. Komandai gan neveicās, tā izkrita uz otro līgu, bet vēl pirms sezonas beigām Sandis atgriezās mājās.

Buškevicam izdevusies visai spoža karjera – spēlēts ne tikai labos klubos, bet arī sasniegti ļoti augsti rezultāti. Aizsargs ir pieckārtējs Latvijas čempions ("Ventspils" un ASK klubu sastāvos), pieckārtējs Latvijas Zvaigžņu spēles dalībnieks, Lietuvas un Baltijas līgas čempions ("Rytas"), Krievijas kausa ieguvējs ("Ural Great"), Eiropas Izaicinājuma kausa trešās vietas ieguvējs ("Dinamo"), FIBA Eiropas kausa un Ziemeļeiropas līgas trešās vietas ieguvējs. (abi ar "Ventspils").

  +8 [+] [-]

, 2010-02-02 16:41, pirms 14 gadiem
tūlīt twittera kungs savāks Bušiņu...

  +3 [+] [-]

, 2010-02-02 16:42, pirms 14 gadiem
nesaprotu jauna BK Ventspils trenera ta saucamo "redzejumu"
Sandis jau bija iespelejies un ka Strelnieka dublieris butu loti labs, lidz sezonas beigam kā ari labs 1. saspelnieks, kamer Strelnieks atgutos no savainojuma.
Komanda jau bija vairak ka menesi, visas kombenes vairak vai mazak zinamas, videjie stati ari nav zeme metami.
Ko tagad? panems kkadu serbu veteranu, kurs, kamer iebrauks, ko no vina grib, tikmer sezona bus beigusies.
Sitas "celinvirs" man jau no pasa sakuma nepatika, iespaidu vel vairak pabojaja intervija ar vinu SA. Glumais tipins, kurs vilks savejos !

Veiksmi Sandim jaunas komandas meklejumos !

 +13 [+] [-]

, 2010-02-02 16:45, pirms 14 gadiem
var jau tagad pārmest, ka, ja kkas nepatīk, tad var nelasīt utt. bet nu raksts par rubli - intervija ar Bušiņu - 1 teikums, pārējais - info par viņa šīs sezonas statiem un karjeru kopumā... nekā personīga, Siliņa kungs, bet šādu raksti izraisa smīnu! peace!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-02 16:59, pirms 14 gadiem
Domāju, ka pieredze tai Jaunekļu komandai nāktu tikai par labu. Bet varbūt Bušiņš gribēja būt Nr.1? Un tas nav saskaņā ar "ventspils politiku"
Bet vispār kāda starpība, tak tāpat LBL nespēj šogad nekādu interesi piesaistīt...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-02 17:45, pirms 14 gadiem
Es tik ceru, ka BKV vadība zin ko dara un mēs neatgriezīsimies pie bezcerīgiem zāģiem un tukšām tribīnēm!

     [+] [-]

, 2010-02-02 17:50, pirms 14 gadiem
vieta ACB
man tik jāsazinās ar čomiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-02 19:23, pirms 14 gadiem
pampars3 rakstīja: Valmieras pienam trūkst centra bīdītājs....
Kauča normāli tiek galā un krāj pieredzi,komanda gūst uzvaras,fani apmierināti,šaubos vai uz Valmieru

     [+] [-]

, 2010-02-02 20:00, pirms 14 gadiem
Emilio rakstīja: var jau tagad pārmest, ka, ja kkas nepatīk, tad var nelasīt utt. bet nu raksts par rubli - intervija ar Bušiņu - 1 teikums, pārējais - info par viņa šīs sezonas statiem un karjeru kopumā... nekā personīga, Siliņa kungs, bet šādu raksti izraisa smīnu! peace!
tieši gribēju teikt......

  +2 [+] [-]

, 2010-02-02 22:50, pirms 14 gadiem
Nu bez līguma var uzspēlēt Zemgalē,kā mēs redzam,tad visi,kas pāris spēles uzspēlē Zemgalē,pēc tam atrod sev klubus.

     [+] [-]

, 2010-02-02 22:51, pirms 14 gadiem
Bet vispār jau mani tulīt kāds gribēs nogalināt,bet es viņu gribētu redzēt Baronā,būtu divi normāli saspēlnieki ,Buškevics un Sirsniņš.

     [+] [-]

, 2010-02-05 10:03, pirms 14 gadiem
zeel