Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājā" paliek Ausējs un vēl trīs spēlētāji

Emils Ozerinskis

"Liepājā" paliek Ausējs un vēl trīs spēlētāji
Artūrs Ausējs
Foto: Ģirts Gertsons

Sastāva komplektāciju nākošajai Latvijas Basketbola līgas sezonai sākusi basketbola komanda "Liepājas Lauvas", vienojoties par sadarbības turpināšanu ar četriem aizvadītās sezonas spēlētājiem, tostarp komandas kapteini Artūru Ausēju.

Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionāta pamatturnīrā liepājnieki ierindojās sestajā vietā, izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā sagādājot pietiekami lielas problēmas valmieriešiem, piecu spēļu sērijā piekāpjoties ar 2-3. Baltijas līgas regulārajā turnīrā "Liepāja/Triobet" uzrādīja vājāko rezultātu no turnīrā startējušajām Latvijas komandām, tomēr izslēgšanas spēlēs izdevās pārvarēt pirmo kārtu, savukārt ceturtdaļfinālā nācās atdurties pret lietuviešu "Pieno Žvaigždes".

Jau aizvadītajā sezonā komandas kodolu veidoja gados jauni basketbolisti un arī nākamsezon šī tendence turpināsies. Par komandas pārstāvēšanu arī nākošajā sezonā "Liepājas Lauvu" vadība vienojusies ar četriem spēlētājiem. Liepājnieku krāsas arī jaunajā sezonā pārstāvēs Kārlis Lasmanis, Roberts Krastiņš, Rihards Bērziņš un komandas kapteinis Artūrs Ausējs.

Saglabājot sastāvā Artūru Ausēju, liepājnieki noturējuši vienības rezultatīvāko spēlētāju, kuram 35 aizvadītās LBL spēlēs 14,5 vidēji gūti punkti un 2,8 rezultatīvas piespēles. Savukārt 15 BBL turnīra spēlēs liepājnieku kapteinis sakrāja 16,1 punktu, abos turnīros kopumā četrās spēlēs sasniedzot vismaz 30 gūto punktu robežu.

Kārlis Lasmanis regulāri tika izmantots kā liepājnieku sākuma sastāva vieglais uzbrucējs. Latvijas čempionātā 25 spēlēs uzbrucējs guva 5,1 punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, kamēr Baltijas līgā 13 mačos 3,8 punkti un trīs bumbas zem groziem.

Karjeras labākos rādītājus šosezon izdevās sasniegt arī Robertam Krastiņam, kurš labi zināms kā bīstams snaiperis. LBL čempionātā Krastiņam 7,2 punkti un 2,4 bumbas zem groziem. Viņš arī bija vienīgais spēlētājs, kurš piedalījās visās 37 liepājnieku spēlēs. Baltijas līgā uzbrucējs guva 9,3 punktus un izcīnīja vidēji trīs bumbas zem groziem.

Kopējās statistikas ziņā Rihards Bērziņš bija samērā pieticīgs - LBL turnīrā 33 spēlēs 2,6 punkti un 1,6 izcīnītas bumbas, bet BBL čempionātā 16 mačos 3,2 punkti un 0,9 bumbas zem groziem. Tomēr tieši sezonas izskaņā Bērziņš ieņēma pietiekami nozīmīgu lomu komandā, LBL ceturtdaļfinālā spēlējot nozīmīgas minūtes.

Sporta kluba "Liepājas Lauvas" direktors Arturs Košeļevs: "Šobrīd aktīvi darbojamies spēlētāju piesaistes lauciņā. Skatāmies un runājam ar spēlētājiem, kas ir gados ļoti jauni. Atskatoties uz Latvijas čempionāta finālsēriju, tur spēlēja deviņi Liepājas sistēmai cauri izgājuši spēlētāji, tostarp leģionāri. Var teikt, ka esam donors Latvijas basketbola sistēmā. Dotajā brīdī trenerim Galvanovskim ir izdevies uzrunāt un piesaistīt virkni jauno spēlētāju, bet pagaidām uzvārdus vēl nesauksim, tomēr konceptuāli komanda tiks vēl vairāk atjaunota. Es zinu, ka daudziem gribās, lai ir ilgtermiņa spēlētāji, ilgtermiņa līgumi un Eirokausi. Arī mēs kluba vadībā to gribam, tomēr dotajā brīdī to nevaram atļauties finansiāli."

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2017-05-31 22:57, pirms 7 gadiem
Kur spēlēs Butjankovs? Un vai Liepājai tiks atjaunota komanda LBL2 turnīrā?

     [+] [-]

, 2017-06-01 21:28, pirms 7 gadiem
1 rakstīja: Kur spēlēs Butjankovs? Un vai Liepājai tiks atjaunota komanda LBL2 turnīrā?
ķekavā