Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Harijs Rubenis atgriežas ''Latvijas Universitātē''

Harijs Rubenis atgriežas ''Latvijas Universitātē''
Harijs Rubenis
Foto: Mārlis Greidāns, bk.lu.lv

Latvijas Universitātes basketbola komanda, gatavojoties jaunajai Latvijas Basketbola līgas sezonai, sastāvu pastiprinājusi ar pašu sistēmas absolventu Hariju Rubeni, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja BK ''Jelgava'' rindas.

Zīmīgi, ka basketbolistam šī ir jau otrā atgriešanās LU sistēmā. Rubenis ir viens no tiem spēlētājiem, kas LU pārstāvēja tās debijas sezonā LBL 1.divīzijā. Lai arī spēki izmēģināti arī citos LBL klubos (2007.-2009.gadam ''Ķeizarmežs'', 2013./14.gada sezonā ''Barons/LDz'' un pērn BK ''Jelgava''), statistiski veiksmīgākās sezonas bijušas tieši LU kreklā, no kurām jāizceļ 2012./13.gads - atvēlētajā spēles laikā (vidēji 28 minūtes) tika gūti 10 punkti un izcīnītas 4,7 atlekošās bumbas. Taču tie ir tikai skaitļi - LU līdzjutējiem Rubenis visspilgtāk palicis atmiņā kā viens no vadošajiem spēlētajiem komandā kopā ar Žani Peineru un Kristapu Dārgo laika posmā no 2011. līdz 2013.gadam, kuru ietvaros tika sasniegts arī LBL pusfināls. Jāizceļ, ka Harijs Rubenis, nav atteicis palīdzību savas augstskolas komandai Starptautiskās Studentu Basketbola līgas mačos, 2014.gada pavasarī palīdzot izcīnīt bronzas medaļas. 

Harijs Rubenis: ''Guntis Endzels ir viens no maniem jaunatnes līgas treneriem,  ar kuru basketbolā esmu pavadījis vairākus gadus kopā un tieši viņš bija viens no tiem, kas mani uzrunāja par atkārtotu pievienošanos LU sistēmai. Līdz ar to domāju, ka ar treneri būs viegli saprasties.
Kādēļ piekritu pievienoties LU? Ja man tiek dota iespēja spēlēt LBL 1.divīzijā, tā noteikti jāizmanto! Man vienmēr ir patikusi LU sistēma un man ir prieks skatīties, ka no daudziem aspektiem tā katru gadu attīstās. Atminos savu pirmo gadu šeit. Arī toreiz komandā bija vecāki džeki ar pieredzi, kas jaunajiem daudz palīdzēja gan treniņu procesā, gan spēlēs. Laikam sanāk, ka šo lomu šobrīd laiks ieņemt man. (smejas) Katrā ziņā esmu gatavs laukumā rādīt labāko, uz ko esmu spējīgs. Jutīšos gandarīts, ja pie reizes ar savu dzīves gājumu un piedzīvoto LU sistēmā varēšu palīdzēt kādam jaunajam kļūt vēl labākam, jo tāds ir šīs basketbola sistēmas galvenais mērķis.''

BK Latvijas Universitāte galvenais treneris Guntis Endzels: ''Harijs man ir ļoti labi pazīstams spēlētājs. Ir liels prieks, ka komandā būs tik apzinīgs un sekmīgs sportists, kurš jau ir pierādījis, ka ir iespējams veiksmīgi apvienot studijas ar profesionāla līmeņa sportu, pat ja tās ir Tiesību zinātnes. Tas noteikti jaunajiem spēlētājiem var būt kā paraugs.''

Latvijas Universitātes basketbola komanda šodien atgriezās no desmit dienas ilgušās treniņnometnes Rugājos, par ko plašāka informācija sekos rīt.

Avots:
bk.lu.lv

     [+] [-]

, 2016-08-30 22:33, pirms 8 gadiem
Ar atgriešanos! Gribētu, lai arī Mārtiņš Darģis atgriežas! Kur palicis šis spēlētājs?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-31 00:37, pirms 8 gadiem
Par velti spēlēs?

     [+] [-]

, 2016-08-31 08:32, pirms 8 gadiem
Principa Rubenis nav slikts speletajs, tads labs LBL vidusmera limena "kaplis" pie groza un ar labu talmetienu. Tikai ar to klubu izveli vinam kaut ka neveicas... Es te nedomaju LU.