Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Turība" uzvar mačā un regulārajā sezonā

Andrejs Siliņš

"Turība" uzvar mačā un regulārajā sezonā
"Turība" aizsargs Kristaps Šteinbergs
Foto: Ritvars Raits

Pateicoties otrdien izcīnītajai uzvarai savā laukumā pār "Ogri" ar rezultātu 84:63, "Turības" vienība kļuvusi par Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas regulārās sezonas uzvarētājiem.

"Turības" basketbolistiem mača sākums nebija veiksmīgs - pirmās divas minūtes nācās palikt uz nulles pretī gūto punktu skaitam, kamēr viesi jau bija guvuši astoņus punktus. Tam sekoja minūtes pārtraukums, pēc kura situācija mājiniekiem uzlabojās - Mednis, Šteinbergs un Ķikuts mazāk nekā minūtes laikā panāca 7:8, un viss sākās no jauna. Pirmo reizi rīdzinieki vadībā izvirzījās četras ar pusi minūtes pirms pirmā ceturkšņa beigām, kad Šteinbergs iemeta divus no apakšas (14:12), bet pēc desmit minūtēm tablo vēstīja 20:18 "Ogres" labā.

Pirmo pusi otrās ceturtdaļas ogrēnieši turējās vadībā, taču tad Mednis izvirzīja vadībā "Turību" (28:27), tiesa, tikai uz mirkli, jo jau nākamajā uzbrukumā Vilks ar trejaci atguva vadību viesiem. "Ogrei" izdevās atrauties līdz sešu punktu pārsvaram (37:31), bet pirmais puslaiks noslēdzās ar divu punktu pārsvaru viesiem - 37:35.

Acīmredzot, pārtraukumā Pētera Višņēvica vārdus "Turības" komanda uztvēra labāk, nekā Pētera Ozoliņa vārdus ogrēnieši - mājinieki sāka otro puslaiku ar 13:3 izrāvienu, kas ļāva atgūt vadību un pat nostiprināt to. "Ogre" vairākkārt pietuvojās līdz četru punktu atstatumam, taču pēc trešās ceturtdaļas plus desmit "Turībai" - 59:49. Noslēdzošās ceturtdaļas sākumā ar Pavlovska un Bremzes pūlēm ogrēnieši vēl pietuvojās līdz piecu punktu starpībai, taču mājinieki apliecināja favorītu statusu, salaužot pretiniekus un ar katru mirkli arvien palielinot pārsvaru. 84:63 - "Turība" svinēja uzvaru gan mačā, gan visā regulārajā sezonā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem bija Normunds Sondors - 15 punkti, kā arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. 13 punkti un 14 bumbas Robertam Mednim. 12 punkti Mārtiņam Motivānam, bet Jānis Lasmanis izcēlās ar "double-double" (11+11). "Ogres" sastāvā 15 punkti un piecas bumbas zem groziem Kristapa Dārgā kontā, bet 14 punkti Mārtiņam Bremzem.

LBL2 regulārā sezona

Turība - BS Ogre 84:63
Turība: Sondors 15, Mednis 13, Motivāns 12, Lasmanis 11, K.Šteinbergs 10, M.Šteinbergs 9, Ķikuts 7, Vecvagars 4, Dukulis 3, Visockis, Strauss, Kravčuns.
Ogre: Dārgais 15, Bremze 14, Vilks 6, Pavlovskis 6, Jonāts 6, Magone 4, Antrops 3, Bēts 3, Zēns 3, Švēde 3, Sīpoliņš, Šauva.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-30 21:41, pirms 14 gadiem
osports.lv: LBL2