Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pastarīšu duelī "DSN/Sporta Bode" sakauj "Valmieru/VBSS"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pastarīšu duelī "DSN/Sporta Bode" sakauj "Valmieru/VBSS"
Kristers Zoriks
Foto: basket.ee

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL2) šodien aizvadīta viena spēle grupā. kur komandas cīnās par 11. - 16. vietu. Šajā mačā pirmspēdējā vietā esošā "DSN/Sporta Bode" izbraukumā ar rezultātu 80:52 sakāva pēdējā pozīcijā atrodošos "Valmieru/VBSS".

Abām komandām šosezon nav īpaši labi veicies. Pirmajā posmā abas ierindojās pēdējā vietā savā grupā, otrajā posmā turpinot cīņu par 11. - 16. vietu. Sākot šo gadu ar diviem zaudējumiem, "DSN/Sporta Bode" un "Valmiera/VBSS" šodien noskaidroja to komandu, kas uz šo brīdi ieņems pēdējo vietu turnīra tabulā.

Maču Valmierā ļoti labi iesāka viesi no Rīgas, četru minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 12:4. Izrāvienu apturēja Renāra Apsīša precīzais tālmetiens. Tieši Apsītis pa lielam vilka savu komandu uz priekšu uzbrukumā, bet vadības grožus pirmajā ceturtdaļā saglabāja "DSN/Sporta Bode" (21:16). Otrā ceturtdaļa ienesa lielas korekcijas mača gaitā. Viesi noturēja Valmieras komandu uz nulles piecas ar pusi minūtes, paši veicot 9:0 izrāvienu. Valters Liepiņš spēja piecus punktus atspēlēt, bet tad sekoja jauns 13:3 izrāviens no rīdzinieku puses, komandām dodoties atpūtā pie rezultāta 43:24.

Otrā puslaika sākumā veiktais "DSN/Sporta Bode" 11:0 izrāviens neliecināja par to, ka valmierieši spēs izrādīt nopietnu pretestību. Tā tomēr nenotika. Valmierieši izmantoja pretinieku atslābumu, spējot uzvarēt vismaz vienu ceturtdaļu šajā mačā. Jāsaka gan, ka šīs spēles liktenis jau bija izšķirts. Līdzīgi kā trešo, arī ceturto ceturtdaļu ar nopietnu izrāvienu sāka rīdzinieki, galu galā sakaujot savus pretiniekus ar rezultātu 22:9 un atstājot tos pēdējā vietā turnīra tabulā.

Rezultatīvākais Rīgas komandā ar 25 punktiem un 13 atlecošajām bumbām bija Mārcis Saulītis, bet 17 punkti un sešas rezultatīvas piespēles Kristera Zorika kontā. "Valmieras/VBSS" labā 17 punktus guva un 10 atlecošās bumbas izcīnīja Valters Liepiņš.

LBL 2, cīņa par 11. - 16. vietu, 29. janvāris

"Valmiera/VBSS" - "DSN/Sporta Bode" 52:80 (16:21, 8:22, 19:15, 9:22)
"Valmieras/VBSS": V.Liepiņš 17 (10 ab), Apsītis 9 (6 rezult. piesp.), Riekstiņš 9 (13 ab), Ivanovs 8, M.Liepiņš 4, Treijs 3, Bērziņš 2, Šimanskis, Sniedzītis.
"DSN/Sporta Bode": Saulītis 25 (13 ab), Zoriks 17 (6 rezult. piesp.), Pinne 9 (7 ab), Birkāns 8, Salmiņš 7, Kokins 6, Banga 2, Ozoliņš 2, Dembskis 2 (8 ab), Vegners 2.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība