Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas komanda ar domes atbalstu arī nākamsezon spēlēs LBL

Rolands Eliņš

Jūrmalas komanda ar domes atbalstu arī nākamsezon spēlēs LBL
"Jūrmala/Fēnikss"
Foto: Māris Greidāns

Latvijas Basketbola savienība pēc tikšanās ar Jūrmalas mēru Gati Truksni paziņojusi, ka šīs pilsētas komanda arī nākamsezon spēlēs Latvijas Basketbola līgā. Iepriekš LBL spēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss", kuras vadība iepriekš paziņoja, ka nepietiekamo finanšu līdzekļu dēļ nevarēs turpināt dalību LBL.

Trešdien, 26. jūlijā, Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis tikās ar Latvijas Basketbola savienības prezidentu Valdi Voinu un LBS ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu. Pārrunājot basketbola dzīves aktualitātes pilsētā, G. Truksnis informēja, ka basketbols Jūrmalā saņem nopietnu pašvaldības atbalstu visos līmeņos un Jūrmalas komanda arī 2017./2018. gada sezonā startēs OlyBet Latvijas Basketbola līgas turnīrā.

Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins: “Par basketbola tradīcijām Jūrmalā liecina gan godalgotās vietas Jaunatnes līgas čempionātā, gan jūrmalnieka Mārtiņa Meiera līdzdalība valstsvienībā. Kopš 2012. gada sezonas, kad “Jūrmala/Fēnikss” sāka spēlēt Latvijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā, Jūrmalas komanda ir ieguvusi un nostiprinājusi popularitāti gan pilsētā, gan visā Latvijā, un aktīvi iesaistījusies cīņā par valsts čempionāta medaļām. LBS augstu vērtē gan BK “Jūrmala” prezidenta Jāņa Drulles līdzšinējo ieguldījumu kluba attīstībā, gan Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa atbalstu klubam un basketbola infrastruktūras attīstībai pilsētā. Esam pārliecināti, ka, sadarbojoties visām ieinteresētajām pusēm, Jūrmalas komanda turpinās priecēt savus atbalstītājus.”

Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis: “Jūrmalas pašvaldība atbalsta basketbola dzīvi visos līmeņos un šī tradīcija tiks turpināta. Arī attīstot infrastruktūru – basketbolisti jau apguvuši nesen uzcelto sporta zāli Kauguros, tiek plānota zāles celtniecība Lielupē. LBL čempionāts ir tradīcijām bagātākais nacionālā mēroga turnīrs sporta spēlēs un Jūrmalas komandas līdzdalība mūsu pilsētai ir ļoti svarīga. Labas tradīcijas jāsaglabā, tāpēc dome izdarīs visu nepieciešamo, lai arī turpmāk nodrošinātu Jūrmalas vīriešu komandas līdzdalību LBL čempionātā.”

Komanda “Jūrmala/Fēnikss” Latvijas Basketbola līgas augstākajā divīzijā spēlējusi sešus gadus un trīs reizes piedalījusies izslēgšanas turnīrā. Labākais rezultāts – ceturtā vieta 2014. gadā. Pagājušajā sezonā jūrmalnieki ierindojās septītajā vietā 10 komandu konkurencē.

Vēl pirms dažām dienām "Jūrmala/Fēnikss" valdes priekšsēdētājs Jānis Drulle portālam Sportacentrs.com atzina, ka komanda nevarēs turpināt piedalīties LBL: "Nevaram savākt nepieciešamos finanšu līdzekļus, lai arī nākamsezon spēlētu LBL," atzīst Drulle. "Pats esmu sarūgtināts, bet, ko nevar celt, to nevar nest. Pašreizējā situācijā piesaistīt sponsorus ir ļoti grūti, pilsētas domes cilvēki nevar palīdzēt, bet pašam ieguldīt tādus līdzekļus nav manos spēkos. Runa tomēr ir par vairākiem simtiem tūkstošu eiro."

Drulle iepriekš arī apstiprināja, ka līgumi ar "Jūrmala/Fēnikss" līdzšinējiem spēlētājiem ir pārtraukti, ļaujot viņiem kļūt par brīvajiem aģentiem.

Izmantotie resursi:
Basketbols Jūrmalā būs visos līmeņos, ieskaitot...

  +3 [+] [-]

, 2017-07-28 16:15, pirms 7 gadiem
Interesanti, ka līgumi ar "Jūrmala/Fēnikss" līdzšinējiem spēlētājiem ir pārtraukti, ļaujot viņiem kļūt par brīvajiem aģentiem.
Tātad viņiem jāmeklē jauni spēlētāji. Veidos komandu no nulles.

  -3 [+] [-]

, 2017-07-28 16:18, pirms 7 gadiem
Es teikti, ka šis ir tomēr labs pavērsiens, bet gan jau atkal kāds atradīsies, kam paraudāt

  +2 [+] [-]

, 2017-07-28 16:30, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: Hmm, bet kurš tad piķi dos ? Vai arī spēlēs pusprofesionālā līmenī kur 4-5 kadriem ir pa štukai mēnesī un pārējie pa taloniem kapās ???

pašvaldība, cik saprotu, tad lielākais naudas devējs būs
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Nu nez nez, te prasītos vēlreiz Drulles komentārs kas tas īsti ir par piķi un cik daudz ... ja tas ir 2-3x mazaak kaa bij pag sezonā tad nezinu vai tas ir nopietni

  +2 [+] [-]

, 2017-07-28 16:31, pirms 7 gadiem
Labi ka tā

  +4 [+] [-]

, 2017-07-28 16:32, pirms 7 gadiem
TAs ir labi...Ja speles Via un Jekabpils, tad var but pat par vienu komandu vairak kā iepriekseja sezona...Cik ilgi LBL vel gaidis no viniem atbildi?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 16:40, pirms 7 gadiem
kuklitis rakstīja: kuklitis rakstīja: Hmm, bet kurš tad piķi dos ? Vai arī spēlēs pusprofesionālā līmenī kur 4-5 kadriem ir pa štukai mēnesī un pārējie pa taloniem kapās ???

pašvaldība, cik saprotu, tad lielākais naudas devējs būs
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Nu nez nez, te prasītos vēlreiz Drulles komentārs kas tas īsti ir par piķi un cik daudz ... ja tas ir 2-3x mazaak kaa bij pag sezonā tad nezinu vai tas ir nopietni
Ne jau naudas daudzums īsti nosaka, kā komanda spēlēs. Svarīgs ir iekšējais mikroklimats, kā komanda trenēsies un tamlīdzīgi. Vai komandai ir iekšā kapāties pret stipriem. Tas, ka savāc komandā dažus čaļus ar lielām algām jau neko negarantē! Te jāskatās, kā treneris savāks!

     [+] [-]

, 2017-07-28 16:46, pirms 7 gadiem
hokejaentuziasts rakstīja: TAs ir labi...Ja speles Via un Jekabpils, tad var but pat par vienu komandu vairak kā iepriekseja sezona...Cik ilgi LBL vel gaidis no viniem atbildi?
Jekabpils spēlēšot, Via vel savu atbildi nav devusi...1.augusts gala termins

     [+] [-]

, 2017-07-28 16:51, pirms 7 gadiem

-----VEF
Ventspils
???Barons???
Valmieras ORDA
BK Jēkabpils
Liepājas Lauvas
Jūrmalas Fēnisks
BK Ogre
LU
???Valmieras Via???
-----Valka Valga

Būtu diezgan OK, ja vēl visas komandas (arī ------ atzīmētās) 4 apļus spēlētu.

     [+] [-]

, 2017-07-28 17:00, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Būtu diezgan OK, ja vēl visas komandas (arī ------ atzīmētās) 4 apļus spēlētu.
Nomest nost to robežkomandu un viss ideāli. Vai arī tad vienu vēl klāt dabū un plaiofu rauj astoņas

     [+] [-]

, 2017-07-28 17:06, pirms 7 gadiem
Labi vien ir, ka basketbolam naudu sagrabināja.

  +5 [+] [-]

, 2017-07-28 17:21, pirms 7 gadiem
Prieks par Jūrmalu,spēlētāji brīvie aģenti,tas nozīmē spēlēs brīvie no aģentiem T.I. Drulle , Ozols , Vecvagars , Liepa , Truksnis , rezervisti -leģionāri Voins , "Sneps.....

  +6 [+] [-]

, 2017-07-28 17:26, pirms 7 gadiem
Šī padomju domāšana fascinē visvairāk: "LBS augstu vērtē gan BK “Jūrmala” prezidenta Jāņa Drulles līdzšinējo ieguldījumu kluba attīstībā, gan Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa atbalstu klubam un basketbola infrastruktūras attīstībai pilsētā."

Tā it kā Truksnis no savas kabatas būtu atbalstījis klubu!!! Tas jau nekas, ka tā ir jūrmalnieku nodokļu maksātāju nauda un neviens tiem nav pajautājis, vajag viņiem prof. komandas vai nē.

  +4 [+] [-]

, 2017-07-28 17:29, pirms 7 gadiem
Neticu Trukšņa solījumiem! Pagājšgad tāpati Jūrmalas Dome par sev piederošu zāli (to kuru tiko uzcēla Kauguros) prasīja no Drulles lielāku naudu, nekā pati deva! Pus sezonu Jūrmalnieki trenējās pa stūriem, jo nevarēja atļauties samaksāt par Superzāli, kura tāpat stāv visu gadu tukša!
Ja Dome piešķirtu zāli komandai treniņiem un spēlēm, iedotu autobusu izbraukumiem, iedotu nedaudz finanses treneriem un spēlētājiem, gan jau Drulle pārējo piešpricētu. Lai nav kā iepriekš, ka iedod 80, bet par zāli paši paņem 100...
Taču tie Zaļo solījumi...

     [+] [-]

, 2017-07-28 17:34, pirms 7 gadiem
onkols rakstīja: Nomest nost to robežkomandu un viss ideāli. Vai arī tad vienu vēl klāt dabū un plaiofu rauj astoņas
Jautājums, vai pašas komandas to vēlas, tās tomēr ir izmaksas un ja tagad jau būs pašvakāk, tad tomēr tas jautājums ir aktuāls

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 17:34, pirms 7 gadiem
onkols rakstīja: Nomest nost to robežkomandu un viss ideāli. Vai arī tad vienu vēl klāt dabū un plaiofu rauj astoņas
Laikam visi vēl nav sapratuši, ka play-offā astoņas komandas nespēlē, dēļ VEFa. Tu maz kaut ko no Latvijas basketbola saproti, ka šādi komentē?

  +2 [+] [-]

, 2017-07-28 17:39, pirms 7 gadiem
Heilijs rakstīja: Neticu Trukšņa solījumiem! Pagājšgad tāpati Jūrmalas Dome par sev piederošu zāli (to kuru tiko uzcēla Kauguros) prasīja no Drulles lielāku naudu, nekā pati deva! Pus sezonu Jūrmalnieki trenējās pa stūriem, jo nevarēja atļauties samaksāt par Superzāli, kura tāpat stāv visu gadu tukša!
Ja Dome piešķirtu zāli komandai treniņiem un spēlēm, iedotu autobusu izbraukumiem, iedotu nedaudz finanses treneriem un spēlētājiem, gan jau Drulle pārējo piešpricētu. Lai nav kā iepriekš, ka iedod 80, bet par zāli paši paņem 100...
Taču tie Zaļo solījumi...
PILNĪGA TAISNĪBA,jaunajai zālei par direktori ielika Jūlija Krūmiņa sekretāri,kura no sporta saprot tik cik cūka no saules un par zāles iŗi vienai stundai uzlika summmu,, cik Ventspils prasa par mēnesi ,dabīgi ,ka jebkura komanda bankrotētu ar tādu attieksmi no Domes puses.....Truksnis noteikti pat nezin, šo kroņa nummuru, ko dara direktore......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 17:55, pirms 7 gadiem
Nu kaut kāds bardaks. No šī raksta var saprast, ka Truksnis&LBS savā starpā vienojās par kaut ko, bet Drulle ir pilnīgi citās domās. Varbūt turpmāk būs komanda "Jūrmala" bez Fēnikss?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 18:06, pirms 7 gadiem
Jautri laiž kolhoznieki ZZS, uzbliež overpriced zāli un tad likvide vienīgo klubu, kas to var izmantot.

     [+] [-]

, 2017-07-28 19:09, pirms 7 gadiem
Vēl jau ir jautājums vai valstij būtu jāsponsorē profesionālais sports. Viena lieta, ja tie ir tikai vietējie sportisti, bet gan jau valsts nauda tiks arī kādam leģionāram?

     [+] [-]

, 2017-07-28 20:07, pirms 7 gadiem
Tad jau saprotams, ka Būs vienkārši BK "Jūrmala", bez Fēnikss--- un būtiskākais sponsors pašvaldība.
Tomēr, ja arī Jēkabpils ar spēlēs (kā te iebaumoja), tad tik švaka aina uz LBL vairs neveras. Pavisam drīz jāizšķiras vēl par Valmiera Glass/ViA- kā tad būs galu galā..
Bet- tik daudzi deklarē "jauno spēlētāju audzināšanu" (līmenis kāds būs??), nu varbūt pamazām klubiem varēšanas un ambīcijas pieaugs.. Laikam jau par to ziedošanas/nodokļu atlaižu lietu Saeima beigās daļēji ko labvēlīgāku pieņēma ziedotājiem (sponsoriem).

     [+] [-]

, 2017-07-28 20:47, pirms 7 gadiem
Super zińas . Prieks, ka Jūrmalas klubs varēs turpināt spēlēs LBL .

     [+] [-]

, 2017-07-28 20:48, pirms 7 gadiem
4567 rakstīja: Super zińas . Prieks, ka Jūrmalas klubs varēs turpināt spēlēs LBL .
Arī Jēkabpils

  +1 [+] [-]

, 2017-07-28 21:11, pirms 7 gadiem
Kluba direktors Drullis ziņo, ka pēdējo dienu laikā nekādus jaunus solījumus nav saņēmis, un par Trukšņa paziņojumiem uzzinājis no draugiem, kuri lasījuši ziņu internetā...

     [+] [-]

, 2017-07-28 21:28, pirms 7 gadiem
Drulle pat nezin, ka truksnis naudu dos

Varbūt truksnis pats taisis komandu un vadīs to

Truksnim un Jurmales domei pilnigi vienalga par sportu jūrmalā, taisa kaut kādas mistiski dārgas zāles, kuras pēc tam uz pusi gada slēdz ciet un Sporta servisa centra Dergača ir kronis visam sportam Jūrmalā.

Kad Taurenīti groza stīpa palikašķība un vajadzēja nomainīt, tad Dergača pateica:"Nevajag mest pa to grozu tik daudz"

Piekrītu tam kas pirms tam augšā teica, ka Servisa centrs par zāles īri prasa 100 EUR vienam treniņam un iedeva Feniksam atlaidi 10 %

     [+] [-]

, 2017-07-28 22:05, pirms 7 gadiem
DW-LBJ-CP-CA rakstīja: ....
Kad Taurenīti groza stīpa palikašķība un vajadzēja nomainīt, tad Dergača pateica:"Nevajag mest pa to grozu tik daudz"
..
Tas ir kaut kāds VĀJPRĀTS ! Mans prāts kategoriski atsakās ticēt ka cilvēks kurš draudzējas ar galvu ir spējīgs ko tādu pateikt vispār !!! :O
Ir kaut kādi pierādijumi arī kaut kur ? Ja nē, tad cik cilvēki to dzirdējaun varētu liecināt ?

     [+] [-]

, 2017-07-29 00:11, pirms 7 gadiem
Ļoti jau gribētos Jūrmalai komandu arī šosezon,bet bez pietiekamām finansēm,izmisīga cīņa ar LU par izkļūšanu no pēdējās vietas diez vai kādu fanu iepriecinās. LBL 1.divīzija ir profesionāļu līga,un tādai tai arī jābūt,ja Latvijas basketbols grib spēcīgu izlasi un starptautiskus panākumus.Taču labi profesionāļi dārgi maksā,ar to jārēķinās.Ar jaunajiem,topošajiem var 1.divīzijas komandu papildināt,atšķaidīt, bagātināt,bet ne pilnībā nokomplektēt.