Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vai ''Liepāja/Triobet'' spēs piebeigt ''Ventspili''?

Krišs Upenieks

Vai ''Liepāja/Triobet'' spēs piebeigt ''Ventspili''?
Uvis Helmanis un Kriss Ričards
Foto: Ģirts Gertsons

''Aldaris'' Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas sērijā šovakar starp ''Ventspili'' un ''Liepāja/Triobet'' tiks aizvadīta trešā spēle. Pirms tās liepājnieki ir vienas uzvaras attālumā no medaļām. Sākums pulksten 17:00.

''Ventspils'' pēc regulārajā sezonā izcīnītās otrās vietas aizvadīja ļoti sarežģītu pusfināla sēriju pret Rīgas VEF. Komanda zaudēja daudz gan fiziski, gan psiholoģiski. Sērijas gaitā ventspilnieki pret VEF spēja atspēlēties no 0-2 sērijā, panākt izšķirošo piekto maču savā laukumā, kurā bija patiešām labas iespējas uzvarēt. Piedzīvots zaudējums ar 73:75, kas šķietami pamatīgi ietekmējis sniegumu bronzas sērijā.

''Liepāja/Triobet'' regulāro sezonu aizvadīja savā līmenī, ieguva ceturto vietu turnīra tabulā, pēc kā spēja ļoti pārliecinoši trīs spēles ceturtdaļfinālā izslēgt ''Jūrmala/Fēnikss''. Augstāk par iespējām pusfinālā gan uzlēkt neizdevās un nācās atzīt ''Valmiera/Ordo'' pārākumu ar 0-3. Taču, salīdzinot ar ventspilniekiem, gan fiziski, gan psiholoģiski enerģija saglabāta, kas krietni palīdz šobrīd cīnīties par bronzas godalgām.

Sērijas pirmajā spēlē Ventspilī ''Liepāja/Triobet'' spēja uzvarēt ar 83:75, bet pat ļoti iespaidīgi tika aizvadīta otrajā spēle savā laukumā. Mača pirmajā puslaikā liepājnieki guva 61 punktu, praktiski visu spēles gaitu bija priekšā ar graujošu pārsvaru. Noslēdzošajā spēles daļā gan sekoja katastrofāls posms ar 0:17, taču savu skatītāju priekšā Uvja Helmaņa vadītā komanda spēja saņemties un uzvarēt ar 98:90.

Sērijā līdz trim uzvarām šobrīd ar 2-0 vadībā ir ''Liepāja/Triobet''. Līdz šim abās spēlēs diezgan izteikta favorīte bija ''Ventspils'', bet liepājnieki guva divus panākumus. Arī šovakar favorītu lomā būs ventspilnieki, taču Liepājai motivācija nebūs jāmeklē - iespēja jau šovakar kaklā kārt medaļas un atstāt ''Ventspili'' ārpus labāko trijnieka. Mača sākums pulksten 17:00. Tiešraide Sportacentrs.com TV un ''LMT Straumē''.

LBL bronzas sērijas spēļu kalendārs

DatumsLaiksVietaSpēleRezultāts
23.0519:00Ventspils OCVentspils – Liepāja/Triobet75:83
25.0518:00Liepājas OCLiepāja/Triobet – Ventspils98:90
28.0517:00Ventspils OCVentspils – Liepāja/Triobet
30.0519:30Liepājas OCLiepāja/Triobet – Ventspils*
31.0519:00Ventspils OCVentspils – Liepāja/Triobet*

*ja nepieciešams

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  -3 [+] [-]

, 2016-05-28 11:40, pirms 8 gadiem
Ceru uz 5 spēlēm, bet šoreiz scenārijā BKV uzvara.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-28 14:29, pirms 8 gadiem
1"viedais" rakstīja, ka Valmieras uzvara pār VEFu nāks par labu LV basketam. Izejot no šīs aloģijas, var prognozēt, ka LL uzvara pār BKV nāks par labu Kurzemei/ p.s. A.L. savā videoblogā menedžeri jau "paslavēja"

     [+] [-]

, 2016-05-28 17:01, pirms 8 gadiem
skaties maijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja