Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

BK "Saldus" piedāvā izmēģināt spēkus LBL-2, rīkojot "try-outs" nometni

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

BK "Saldus" piedāvā izmēģināt spēkus LBL-2, rīkojot "try-outs" nometni
BK "Saldus" 2010
Foto: bksaldus.lv

Basketbola klubs "Saldus" (LBL-2) no 1. līdz 3. jūlijam rīkos izmēģinājuma treniņus jeb "try-outs" spēlētgribošiem jauniešiem, piedāvājot iespēju pārbaudīt spēkus groza bumbas laukumos, cīnīties par vietu komandas sastāvā un sasniegt nākamos mērķus sportā.

Par izmēģinājuma treniņiem

Sportacentrs.com sazinājās ar BK „Saldus” menedžeri Viktoru Kulačkovski, kurš laipni piekrita atbildēt uz jautājumiem.

Kā radās ideja rīkot „try-outs”?
BK „Saldus” galvenais treneris Mareks Bajārs gatavojas rīkot astoto ”Basketbums” nometni un nolēmām, ka to varētu apvienot ar iespēju rīkot izmēģinājuma treniņus – „try-outs” – spēlētājiem, kuri vēlas sacensties LBL otrajā divīzijā. Vēlamies, lai Saldus komandā spēlētu basketbolisti, kuri tiešām grib spēlēt. No savas puses varam nodrošināt pienācīgus treniņu apstākļus un veidot abpusēju sadarbību. Vēlamies spēlētājus redzēt darbībā.

Kas varēs piedalīties treniņos?
Treniņu mērķauditorija ir puiši, kuri beiguši vidusskolu, studējošie jaunieši un jaunieši, kuri vēlas spēlēt augstākā līmenī. Vecuma ierobežojumu nebūs, vai tev ir 18 vai 23 gadi, tas nav galvenais. Varam piedāvāt spēlēšanu LBL otrajā divīzijā, treniņu apstākļus, dalību komandā un izaugsmes iespējas.

Kādi pārbaudījumi paredzēti „try-outs” dalībniekiem?
Pārbaudīsim spēlētāju iemaņas, basketbola elementus, vispārējo fizisko sagatavotību. Ņemsim vērā basketbolistu formu jūnija beigās.

Kad notiks pārbaudes un kā tām iespējams pieteikties?
„Try-outs” treniņi notiks „Basketbuma” nometnes laikā, 1. – 3. jūlijā Saldus sporta kompleksā. Kandidātiem paredzēta dalības maksa, kura ietvers nodarbības, dzīvošanu un ēdināšanu. Pieteikties iespējams, zvanot Marekam Bajāram, telefons 29118334, e-pasts: basketbums2@inbox.lv .

Par BK „Saldus”

BK „Saldus” 2010. gada regulārajā sezonā izcīnīja sesto vietu (bilance 13-15) un iekļuva LBL-2 „play-off” turnīrā, kura ceturtdaļfinālā ar 1-2 piekāpās bronzas medaļu ieguvējiem no „Ventspils augstskolas”. Sezonas laikā kluba treniņi divreiz nedēļā notika Rīgā un nedēļas nogalēs Saldū. Komandas galvenais treneris no 2009. gada rudens ir Mareks Bajārs.

Kluba galvenie atbalstītāji ir Saldus pilsētas dome, Saldus novads (agrākā Saldus rajona padome), PATA AB, Swedbank un SIA RRP. Savi ieguldījumu kluba attīstībā sniedz „BTA Apdrošināšana”, SC grupas uzņēmums „Saldus ceļinieks”, SIA „Diro”, „I-Santex”, „Mepha”, „Mana aptieka”, Brocēnu sporta centrs, „Druvas ozols”, „Saldus maiznieks” un laikraksts „Saldus zeme”. Katrā mājas spēlē skatītājiem pieejams buklets par savu komandu un pretiniekiem, Emīls Ozerinskis veido intervijas ar spēlētājiem un mājas lapu. Saldū basketbolā trenējas daudz jauniešu, viņu vidū daudz meiteņu. Īpašu uzslavu pelna Saldus fani, kuri kuplā skaitā pulcējas mājas spēlēs un atbalsta komandu izbraukumos.

„Fanātiskos Saldus līdzjutējus esmu izbaudījis gan kā viesu komandas treneris, gan kā mājinieku treneris. Viņi ir kā sestais spēlētājs laukumā, ļoti palīdz spēles laikā. Cepuri nost tiem, kuri brauc līdzi izbraukuma spēlēs. Gatavi braukt visur un skriet laukumā, viņu nebija tikai Gulbenē, malači!”
"Saldus" vēlas uzvarēt LBL-2

2010. gadā Saldus rīkoja LBL Zvaigžņu spēli un Swedbank LJBL jaunatnes sacensību finālturnīru.

Par iespējām sameklēt komandu nākamajai sezonai

Basketbolistiem, kuriem nav aģenta, ir vairākas iespējas sameklēt komandu, pirmkārt, izrādot iniciatīvu un piesakoties individuālām pārrunām, otrkārt, piedalīties tā saucamajās „exposure camps” (sevis parādīšanas nometnes), „try-outs” (izmēģinājumu treniņi) un „pro-ams”.

Izmantotie resursi:
basketball-overseas.com
bksaldus.lv
basketbums2.keyboard.lv

Try-outs

  • 62

  • 18

  • 33

  • 18


  +1 [+] [-]

, 2010-05-19 14:26, pirms 14 gadiem
Cerams ka buus kaads labs naakamai sezonai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +32 [+] [-]

, 2010-05-19 14:50, pirms 14 gadiem
interesanta ideja vairaakiem speeleetaajiem radiisies iespeeja speeleet pietiekami normaalaa liimenii, turklaat ieguveeja buus arii BK Saldus - perfektaaku atlasi gruuti iedomaaties
citaam komandaam vajadzeetu njemt piemeeru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-05-19 15:12, pirms 14 gadiem
Labākos? Diez vai LBL-2 ir tā vērts, lai, piemēram, katru dienu vizinātos no Rīgas uz Saldu. Nedomāju, ka daudzi tam parakstīsies. No reģiona noteikti, bet ne vairāk. LBL-2 jau tāds vairāk kā amatieru pasāciens. Ja šādi zbori notiktu Rīgā, domāju, ka varētu pat visas 3 labas komandas salasīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-05-19 15:38, pirms 14 gadiem
Cerams ka izdosies novākt komandu kas varēs spēlēt visu sezonu un kuriem basketbols ir pirmajā vietā.
Jau aizgājušajā sezonā sastāvs bija potenciāli gana labs lai, iespējams, pat uzvarēt otro divīziju. Diemžēl vairākiem spēlētājiem nācās pievērsties nopietnāk darbam nekā spēlēšanai.

Lai izdodas!

  +4 [+] [-]

, 2010-05-19 15:41, pirms 14 gadiem
Žetons par ideju!

     [+] [-]

, 2010-05-19 16:11, pirms 14 gadiem
Rocky33 rakstīja: Žetons par ideju!
ASV zemākajās sporta līgās šāda prakse ir ierasta lieta. Un ne tikai zemākajās. Teiksim, šoziem vairākas Arēnas futbola līgas (AFL, vislabākais sporta veida līmenis pasaulē) komandas rīkoja šādas nometnes.

  +7 [+] [-]

, 2010-05-19 16:23, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ASV zemākajās sporta līgās šāda prakse ir ierasta lieta. Un ne tikai zemākajās. Teiksim, šoziem vairākas Arēnas futbola līgas (AFL, vislabākais sporta veida līmenis pasaulē) komandas rīkoja šādas nometnes.
Par ideju kaut ko tādu uztaisīt Latvijā

  +4 [+] [-]

, 2010-05-19 17:21, pirms 14 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ASV zemākajās sporta līgās šāda prakse ir ierasta lieta. Un ne tikai zemākajās. Teiksim, šoziem vairākas Arēnas futbola līgas (AFL, vislabākais sporta veida līmenis pasaulē) komandas rīkoja šādas nometnes.
Acīmredzami, ka šeit pie "vainas" Mareks Bajārs, kurš sadarbībā ar Basketbums līdz šim rīkojis basketbola nometnes ASV priekš jaunajiem Latvijas censoņiem. Tā kā dēļ krīzes braukšana uz Ameriku tiek atcelta, tad ASV pieredzi Mareks ved uz Saldu. Skatīsimies, kā Amerikas prakse šeit aizies.

     [+] [-]

, 2010-05-19 18:20, pirms 14 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Labākos? Diez vai LBL-2 ir tā vērts, lai, piemēram, katru dienu vizinātos no Rīgas uz Saldu. Nedomāju, ka daudzi tam parakstīsies. No reģiona noteikti, bet ne vairāk. LBL-2 jau tāds vairāk kā amatieru pasāciens. Ja šādi zbori notiktu Rīgā, domāju, ka varētu pat visas 3 labas komandas salasīt.
BK Saldum cik atceros Treniņi ir Rīgā, ne Saldū, spēles ir tika isaldū un viss.

     [+] [-]

, 2010-05-19 19:48, pirms 14 gadiem
stoudemire rakstīja: BK Saldum cik atceros Treniņi ir Rīgā, ne Saldū, spēles ir tika isaldū un viss.
Nedēļā treniņi notiek divreiz Rīgā un piektdienās Saldū.

     [+] [-]

, 2010-05-19 20:25, pirms 14 gadiem
Pirms diviem gadiem bija kas līdzīgs Gulbenē un tur paņēma tik vienu jaunieti kurš pat uz laukuma ne reizi netika. Cerams uz šo pasākumu būs vairāk gribētāju un lielākas izaugsmes iespējas.

  +1 [+] [-]

, 2010-05-19 21:15, pirms 14 gadiem
lai veicas

     [+] [-]

, 2010-05-19 22:30, pirms 14 gadiem
Doma ir ļoti laba, tikai cerams, ka nebus ka parasti, kad panem vai nu braaljus, vai biezos vai vel kaut kadus vietejos tikai. Veiksmi visiem!