Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" vien pagarinājumā apspēlē "Jelgavu"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Liepāja/Triobet" vien pagarinājumā apspēlē "Jelgavu"
Lauris Blaus
Foto: Ģirts Gertsons

Savu piekto uzvaru piecās Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs izcīnījusi "Liepāja/Triobet" vienība, kas savā laukumā sīvā cīņā apspēlēja "Jelgavas" basketbolistus. Dāvis Geks spēja izraut neizšķirtu, bet pagarinājumā nedaudz pārāki bija "Liepāja/Triobet" basketbolisti - 90:86. Geks uzstādīja šīs sezonas rezultativitātes rekordu, gūstot 28 punktus.

"Liepāja/Triobet" šo sezonu sākusi ar četrām uzvarētām spēlēm, kamēr "Jelgava" vēl gaida savu pirmo panākumu. Jāsaka, ka no pirmajām trīs spēlēm tikai mačā pret čempioniem ventspilniekiem "Jelgava" spēja būt vistuvāk uzvarai (62:68), bet pret "VEF Rīga" un "Jēkabpils" tika ciesti pārliecinoši zaudējumi, lai arī šajās spēlēs Jelgavas komandas basketbolisti neizskatījās slikti. Līdz ar to par šī mača favorīti varēja uzskatīt liepājniekus, kuri uzņēma savus šīs dienas pretiniekus savā laukumā.

Spēle iesākās ar vairākiem precīziem Dāvja Geka metieniem no pustālās un tālās distances, kas viesiem ļāva turēties nelielā vadībā. Viņam laicīgi palīgā nāca Salvis Mētra un Agnis Čavars, trīs ar pusi minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām "Jelgavai" esot vadībā ar 17:12. Liepājnieki tomēr spēja ātri vien atspēlēties, pēc Mareka Jureviča tālmetiena rezultātam kļūstot neizšķirtam - 19:19. Uzvarēt pirmo ceturtdaļu tomēr izdevās "Jelgavai", savu trešo tālmetienu grozā raidot Gekam un tiekot pie sava 11. punkta (22:21).

Otrās ceturtdaļas sākumā mājiniekiem bija problēmas ar bumbu izcīnīšanu pēc pretinieku metieniem. Tiesa pretinieks to regulāri nespēja pārvērst punktos, paliekot ar nelielu pārsvaru. Uz brīdi Liepājas komandu vadībā atgrieza Gints Antrops, bet uzreiz atbildes tālmetienu realizēja Rihards Ginters. Pēc četru punktu gājiena, tuvojoties ceturtdaļas vidum, "Jelgava" ieguva lielāko pārsvaru spēlē (36:29). Abas komandas ne tik lielu vērību pievērsa spēlei aizsardzībā, komandām regulāri gūstot punktus ar brīviem metieniem. Uz brīdi liepājniekiem izdevās samazināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem, bet ar azartisku cīņu viesi atjaunoja septiņu punktu vadību. Pirmā puslaika izskaņā "Liepāja/Triobet" varēja samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, bet nekā. Atpūtā komandas devās pie rezultāta 47:44 "Jelgavas" labā.

Otro puslaiku ar 8:3 izrāvienu sāka "Liepāja/Triobet", kuru ar kārtējo precīzo tālmetienu apturēja Geks. Turpinājumā komandas cīnījās punkts punktā, nelielu vadību saglabājot liepājniekiem. Mazliet vairāk kā minūti līdz ceturtdaļas beigām Elvis Šukteris panāca 65:59, bet "Jelgava" vēl varēja atjaunot līdzsvaru uz tablo. Salvja Mētras tālmetiens pēdējā sekundē bija precīzs, bet tiesneši pieņēma lēmumu, ka beigu signāls jau bija skanējis, Liepājas komandai paliekot vadībā - 65:62.

Ceturtā ceturtdaļa iesākās ar līdzīgu abu komandu cīņu. "Jelgava" spēja pietuvoties rezultātā, bet jau nākamajā brīdī liepājnieki atjaunoja četru punktu pārsvaru. Kad nospēlētas bija nedaudz vairāk kā trīs minūtes, pleca savainojumu guva Mareks Jurevičus, kurš uz to brīdi bija vērtīgākais komandas spēlētājs. Liepājas komanda ne uz brīdi nevarēja justies droši par šīs spēles iznākumu, jo pārsvars tikai retā brīdī pieauga vairāk nekā līdz četriem punktiem. Tā pienāca šī mača galotne, vairāk enerģijas esot Jelgavas komandas basketbolistiem. Pēdējo minūti ar divu punktu pārsvaru iesāka "Liepāja/Triobet". Savu pirmspēdējo uzbrukumu mājinieki nespēja realizēt, bet piecas ar pusi sekundes līdz pamatlaika beigām divus punktus groza apakšā guva Geks, izraujot neizšķirtu. Atlikušajā laikā liepājnieki nespēja izraut uzvaru - 75:75.

Pagarinājumu ar precīzu tālmetienu sāka Dveins Džonsons, bet pēc brīža piekto piezīmi saņēma Salvis Mētra vēl vairāk iedragājot "Jelgavas" izredzes uz pirmo uzvaru. Džonsons guva arī nākamos četrus mājinieku punktus, kamēr Geks turpināja dominēt "Jelgavas" rindās. "Liepāja/Triobet" paspēja izsēt astoņu punktu pārsvaru, bet īstajā brīdī tālmetienu realizēja Gints Antrops, atjaunojot četru punktu pārsvaru. Tas izrādījās izšķiroši, Liepājas komandai svinot piekto uzvaru piecos mačos - 90:86.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās ar 16 punktiem bija Lauris Blaus un Edgaras Zelionis, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 14 punkti, sešas rezultatīvas piespēles un sešas atlēkušās bumbas Marekam Jurevičum. "Jelgavas" rindās lielisku spēli aizvadīja Dāvis Geks, gūstot 28 punktus, kas ir šīs sezonas rezultativitātes rekords LBL.

LBL regulārā sezona, 15. oktobris

"Liepāja/Triobet" - "Jelgava" 90:86 P(21:22, 23:25, 21:15, 10:13, 15:11)
"Liepāja/Triobet": Zelionis 16 (9 ab), Blaus 16, Jurevičus 14 (6 ab, 6 rezult. piesp.), G.Antrops 12, Džonsons 11, Helmanis 8, Leimanis 6, Mažutis 4, Šukteris 3, Grigaļūns, Silnieks, Krastiņš.
"Jelgava": Geks 28 (3pts 5/10, 2pts 6/8), Mētra 14, Čavars 12, Krestiņins 12 (10 ab), Pļavnieks 9, Ginters 8, Pāže 2, Bitītis 1, Koseņkovs, Bērziņš, Liepiņš.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-15 21:50, pirms 9 gadiem
SportExpert rakstīja: Neskatoties uz zaudi, tad atkal kārtējā Jelgavas labā spēle....domāju, ka Jelgavniekiem var būt lepni.....
Geks var būt lepns ;d

     [+] [-]

, 2014-10-15 21:51, pirms 9 gadiem
Jelgavnieki neabšaubāmi ir sastāva ziņā simpātiskāka komanda, kuras progresam sosezon ir vērts pasekot. Neskatoties uz zaudējumu pierādija, ka var iekost arī lielajiem un esmu pārliecināts, ka sezonas laikā ne viens vien kritīs no viņu nagiem. Uz sezonas beigām būs interesanti varētu būt, kas līdzīgs kā Jūrmala pagājušajā sezonā. Viena lieta, kas biedē ir īsais rezervistu soliņš. Derētu vel kāds pastiprinājums centra pozīcijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-15 21:54, pirms 9 gadiem
SportExpert rakstīja: gan jau....vienkārši pirms sezonas likās, ka nu katru spēli zāģēs pa 20 punktiem un vairāk, pārsteidz, ka spēj vienā līmenī nospēlēt pret komandām ar spēcīgākiem sastāviem....Kaut vai šī spēle, jo patlaban es Liepjāju nosauktu par trešo spēcīgāko LBL komandu
Nu nākamā spēlē pret valmieru jau noskaidrosim kuru var saukt par trešo spēcīgāko.. cerams jau tu nekļūdies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-15 21:57, pirms 9 gadiem
nebūtu žvīgurs aizbraucis uz franciju.. liepāja var atviegloti nopūsties haha

  +1 [+] [-]

, 2014-10-15 22:17, pirms 9 gadiem
Spēli izvilka, bet kopumā ļoti pavirši iesāka liepājnieki maču. Domāju, ka nebija gatavi mačam, kas izpaudās kļūdās un neprecīzajos metienos. Džonsons otro maču pēc kārtas tāds nekāds, labi, ka beigās mazliet saņēmās. Bet galvenais jautājums, cik smaga pleca traumam ir Marekam, un vai svētdien varēs spēlēt. Ja nespēlēs, tad pret Valmieru ies smagi, jo traumās jau sēž Antrops, Miglinieks un Krastiņš. Atkal Liepājai veselības likstas, pretēji tam, ko Helmanis pirmsezonas intervijā atzīmēja, kā plusu šajā sezonā. Veselību un veiksmi svētdien!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-15 22:21, pirms 9 gadiem
Gekam jau arī krita viss, kas tikai palaists groza virzienā. Tikai uz spēles beigām, kad bija jāsasteidz uzbrukumi, sāka vilkt garām. Pats galvenais nevis spēle, bet kas būs ar Jurēviču?

  -1 [+] [-]

, 2014-10-16 08:19, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Gekam jau arī krita viss, kas tikai palaists groza virzienā. Tikai uz spēles beigām, kad bija jāsasteidz uzbrukumi, sāka vilkt garām. Pats galvenais nevis spēle, bet kas būs ar Jurēviču?
Jureviču vajag Vefam vai BKV : )

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 12:49, pirms 9 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Jureviču vajag Vefam vai BKV : )
a tev pa galvu vajag

  -2 [+] [-]

, 2014-10-16 13:27, pirms 9 gadiem
karlis163 rakstīja: a tev pa galvu vajag
a tev ar kāju