Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: ''Ventspils Augstskola'' savās mājās pārspēj ''VEF skolu''

LBL2: ''Ventspils Augstskola'' savās mājās pārspēj ''VEF skolu''
Uzbrukumā Artūrs Grīnbergs
Foto: Ģirts Staris, ventasbalss.lv

Latvijas basketbola līgas otrās divīzijas (LBL2) spēlē Ventspils Olimpiskajā centrā ''Ventspils Augstskola'' ne pārāk rezultatīvā spēlē ar 57:54 pieveica ''VEF skolu''. Mājinieku rindās ar double-double (16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām) izcēlās Artūrs Grīnbergs.

Iepriekšējo reizi abas komandas savā starpā tikās pirms mēneša, kad pārāki izbraukumā bija ''Ventspils Augstskolas'' baskebtolisti (74:66). Arī turnīra tabulā ventspilnieki pirms šodienas spēles atradās vienu uzvaru priekšā ''VEF skolai''. Spēle Ventspilī iesākās ar mājinieka Eduarda Cepļa realizētu divpunkta metienu, taču rīdzinieki atbildēja ar Kārļa Šiliņa un Eduarda Hāznera metieniem. Abas komandas kopā pirmajā ceturtdaļā pieļāva 11 kļūdas, bet ceturtdaļu ar divu punktu pārsvaru noslēdza viesi (13:11).

Aizsardzība turpināja dominēt arī otrajā ceturtdaļā, kurā ''VEF skola'' pēc Šiliņa pielabotā metiena bija panākusi sešu punktu pārsvaru (23:17), bet Cepļa un Artūra Grīnberga tālmetieni ļāva mājiniekiem puslaika pārtraukumā doties ar viena punkta pārsvaru (24:23).

Trešajā ceturtdaļā aizsardzību sāka nomainīt uzbrukums, un abas komandas katra guva pa 19 punktiem, taču ievērojamu pārsvaru spēlē līdz šim neviena komanda nebija ieguvusi. Ceturtajā ceturtdaļā uz Šiliņa diviem tālmetieniem atbildi atrada vairāki mājinieki - Grīnbergs, Ceplis, Oskars Gorbants, Klāvs Čavars, trīs minūtes līdz pamatlaika beigām panākot piecu punktu pārsvaru (53:48). Lai kā arī spēles pamatlaika beigās centās Zigmārs Raimo (pēdējie seši ''VEF skola'' punkti), ''VeA'' studenti noturēja nelielo pārsvaru un guva septīto uzvaru 15 spēlēs ar rezultātu 57:54.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 16 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām bija Artūrs Grīnbergs, bet ''VEF skolai'' 15 punkti Kārļa Šiliņa kontā. ''VeA'' ar septiņām uzvarām paceļas uz ceturto vietu, bet ''VEF skolai'' jāsamierinās ar piecām uzvarām 14 spēlēs un astoto vietu.

LBL2, 15.februāris

''Ventspils Augstskola'' - ''VEF skola'' 57:54 (11:13, 13:10, 19:19, 14:12)

VeA: Grīnbergs 16 p. (12 ab), Čavars 14 (17ab), Gorbants 12, Ceplis 11, Stūris 2, Lēmanis 2, Grenēvics, Šulcs, Piuss, Mitenbergs.
VEF skola: Šiliņš 15, Hāzners 14, Raimo 10 (16ab), Melderis 8, Bērziņš 3, Jankovskis 2, Liepa 2, Zotovs, Upe, Hudins, Štrodahs, Enkuzēns.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība