Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ogre" pārsniedz simtu un ar +32 uzvar VEF skolu, Lasmanim 23+12+9

"Ogre" pārsniedz simtu un ar +32 uzvar VEF skolu, Lasmanim 23+12+9
Raimonds Pabrieža
Foto: Ritvars Raits

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas spēlēs šodien pie uzvarām tika BS „Rīga/Rīdzene/Turība” un DSN/”Sporta bode” komandas. Dienas noslēdzošajā mačā viena no B grupas līderēm "Ogre" sagrāva VEF skolu (103:71).

„Rīdzene/Turība” basketbolisti savā laukumā ar 84:71 pārspēja „Ventspils Augstskolas” komandu. Uzvarētāju rindās 25 punktus guva Guntis Sīpoliņš, bet pa 12 punktiem sakrāja Dāvids Kārlis Muižnieks, Roberts Pāže un Rihards Adiņš, kurš izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas. Ventspilnieku labā 20 punktus guva Oskars Gorbants, bet 19 punktus pievienoja Kārlis Pauls Lasmanis.

Maču labāk iesāka viesi, taču tad „Rīdzene/Turība” pārņēma vadību un pirmā puslaika izskaņā panāca jau 14 punktu pārsvaru (41:27). Trešajā ceturtdaļā ventspilniekiem izdevās sadeldēt rezultāta starpību diviem punktiem (57:55), tomēr pēdējās desmit minūtēs atkal labāki bija laukuma saimnieki.

Citā spēlē DSN/”Sporta bode” izbraukumā ar 74:70 pieveica Gulbenes „Buki”/BJSS komandu. Viesu labā 16 punktus guva Renārs Birkāns, bet 14 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Mārča Saulīša rēķinā. „Buku” komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kārlis Mediss, bet 12 punktus pievienoja Kaspars Paegle.

Pēc līdzīgas pirmās ceturtdaļas otrās desmitminūtes sākumā DSN/”Sporta bode” izvirzījās vadībā ar 26:18, tomēr laukuma saimnieki līdz lielajam pārtraukumam ne tikai panāca neizšķirtu, bet arī pārņēma vadību (37:36). Izšķirošā izrādījās trešā ceturtdaļa, kurā DSN/”Sporta bode” bija pārāka ar 20:10, pirms pēdējām desmit minūtēm iegūstot deviņu punktu pārsvaru (56:47). Lai gan mača beigās gulbenieši pietuvojās līdz 67:69 viesi panākumu tomēr nosargāja.

VeA un "Buki" ar piecām uzvarām 12 mačos dala ceturto vietu A apakšgrupā, „Rīdzene/Turība” ar piecām uzvarām 13 spēlēs pakāpās uz sesto vietu, bet DSN ar četrām uzvarām 13 spēlēs joprojām ir pēdējā, astotajā vietā.

Vienpadsmito uzvaru 13 mačos svinēja "Ogre", kas izbraukumā sakāva VEF skolu (103:71). Lai arī ogrēnieši jau pašā sākumā iegūto vadību neatdeva līdz pat mača beigām, vēl trešajā ceturtdaļā abas komandas īslaicīgi šķīra tikai pāris metienu tiesa. Uzvarētējājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Jānis Lasmanis, kuram līdz "triple-double" pietrūka tikai vienas rezultatīvas piespēles - viņa rēķinā arī 12 atlēkušās bumbas.

20 punkti Rihardam Strautam, 19 punkti Raimondam Pabriežam, bet mājiniekiem ar 15 rezultatīvākais bija Rodions Kurucs. "Ogre" ar bilanci 11-2 B grupā ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no Mārupes SC (arī 11-2). VEF skola ar septiņām uzvarām un sešiem zaudējumiem ir trešajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
basket.lv