Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2 čempionu komentāri par finālspēli, sezonu un faniem

LBL2 čempionu komentāri par finālspēli, sezonu un faniem
BK "Saldus" minūtes pārtraukumā
Foto: Mārtiņš Laubergs, bksaldus.lv

Sestdien Latviijas Basketbola līgas 2. divīzijas čempionu titulu izcīnija BK "Saldus" finālsērijas piektajā spēlē ar 79:70 pārspējot BK VEF-LSPA, uzcīnot uzvaru sērijā ar 3-2. Pēc izcīnīto zelta medaļu saņemšanas savos komentāros dalījās BK "Saldus" treneris Madars Roga, kā arī spēlētāji Jānis Līcītis un Edgars Buiķis.

BK "Saldus" galvenais treneris Madars Roga:

Solīji, ka būs piektā finālspēle tā arī notika. Kādas sajūtas pēc čempiontitula izcīnīšanas?

Es pateikšu godīgi - es negribēju būt pretinieku vietā. Ir tik patīkami uzvarēt. Es esmu pilnībā pārliecināts, ka bijām pelnījuši šo uzvaru ar savu attieksmi un ar savu treniņu darbu, lai kāds viņš arī mums bija. Mūsu džeki, mūsu komanda gribēja vairāk. Es gribēju uzvarēt vienkārši nenormāli. Spēlētāji to sajuta un nospēlēja tuvu maksimumam. Es teiktu mēs nospēlējām 95% no tā, ko varam parādīt. Edgars kā kapteinis tieši izšķirošos brīžos pavilka uz sevi.
Nekad nekas tamlīdzīgs nebūtu varējis notikt, ja nebūtu tāds atbalsts. Es nezinu tā var būt, lai kur Saldus spēlētu. Esmu pārlaimīgs, ka man aiz muguras ir tāds atbalsts. Paldies faniem un skatītājiem! Nereāli labi!

Pastāsti par šīsdienas spēli, kas sanāca?

Man jau ir apnicis teikt,plejofs ir plejofs. Te katrs sīkums, katra epizode ir ļoti svarīga. Mēs piecas spēles taupījām un pēdējā ceturtdaļā paņēmām zonas aizsardzību. Uzskatu, ka tas bija lūzums. Pretinieki nebija gatavi. Nepārmetu LSPA trenerim, tur viss ir kārtībā, bet viņi nebija gatavi mūsu zonas aizsardzībai. Viņi apjuka, nevarēja vairs iemest, iestājās kaut kāda spriedzīte un viss. Mums bija jāiemet savi metieni. Īstajā brīdī Juris iemeta. Prieks par komandas kapteini, kurš soda metienus iemeta tieši tad, kad vajadzēja. Visi jau pavelkas. Visi skatās ko dara līderi. Kad Miks iemeta tādus svarīgus metienus, tad arī viesiem pārējiem galvās viss ir kārtībā. Tāpēc arī vinnējām.

Kā vērtē visu sezonu kopumā, ne tikai finālsēriju?

Mūsu basketbolistiem ir tā, ka rudenī visi ļoti, ļoti gribam spēlēt, kā jau visi. Zinot mūsu treniņu sistēmu, ka trenējamies pēc darba vakaros, divas reizes nedēļā. Loģiski, ka ir kritums, kad nosēžas baterijas. Tas bija jūtams otrā riņķa sākumā. Tā ir pieredze, bet es zināju, ka pavasarī mēs savāksimies un nospēlēsim tā kā vajag. Komandas raksturs parādījās tieši pavasarī. Sezona kopvērtējumā izvērtusies viennozīmīgi pozitīva. Tas ka mēs zaudējām ir normāli. Ir kādreiz arī jāzaudē, lai celtos no pelniem. Es nepārdzīvoju to zaudējumu, kas mums bija pret LSPA Saldū. Man vienīgi žēl pret skatītājiem. Zināju, ka vajag dabūt pa purnu, lai pieceltos un varētu iedot atpakaļ. Tas ir galvenais. Es biju tam gatavs un paldies Dievam čaļi savācās īstajā brīdī.

BK "Saldus" centrs Jānis Līcītis, kurš tika atzīts par play-off vētrīgāko spēlētāju:

Kādas sajūtas esot čempiona godā un ar MVP titulu?

Vairāk prieks par čempionu godu. Komanda nocīnījusies cik tur spēles. Sākumā gāja viegli, beigās ļoti grūti, bet visi kopā čempiontitulu izcīnījām, neskatoties uz traumām un grūtībām, kas visiem bija.

Kas noteica to ka tieši Saldus ir čempioni, nevis LSPA?

Es domāju, ka mums ir vairāk pieredzējuši spēlētāji un varbūt arī neliels auguma pārsvars. Tas arī viss. Varbūt vairāk tieši gribējām uzvarēt.

Kāds ir vispārējais vērtējums par sezonu kopumā?

Sezona varbūt nedaudz par garu. Ļoti spraigas cīņas bija ar Ogri, kur knapi izšmaucām. Tā pat ar Jelgavu. Beigās bija tikai jāpārkāpj astei.

Kā patika atmosfēra finālsērijā?

Protams, milzīgs padies faniem! Spēlē kur gribi, vienmēr sajūta kā spēlējot mājās. Visur tikai dzirdi „Saldus, Saldus!” Prieks un liels paldies!

BK "Saldus" saspēles vadītājs Edgars Buiķis, kurš finālsērijas piektajā spēlē guva 28 punktus:

Kā jūties čempiona godā?

Ļoti laimīgs. Šī ir otra laimīgākā diena manā mūžā. Vienīgi, kad piedzima meita biju laimīgāks.

Kā vērtē finālsēriju un komandas sniegumu tajā?

Bija grūti. Zinājām, ka uz papīra it kā esam labāki, bet fiziski vājāki, jo viņi trenējās katru dienu, bet mēs neesam nevienu treniņu aizvadījuši pilnā sastāvā. Zināju, ja izturēsim fiziski, tad vinnēsim. Izturējām. Tehniski un taktiski bijām labāki, tikai jautājums vai fiziski tiksim līdz. Ja jau uzvarējām, tad arī fiziski esam labāki.

Kas bija noteicošie faktori, kas ļāva tieši Saldum uzvarēt finālsēriju?

Psiholoģija. Tikai psiholoģija. Pēdējā mačā viņi bija pārdeguši. Ceturtajā mačā viņi atbrauca uz Saldu un nebija gatavi vinnēt. Tas parādīja, ka psiholoģiski bijām pārāki.

Kādas sajūtas par visu sezonu kopumā?

Iesākām baigi spīdoši, bet pēc tam kā parasti bija kritums. Mēs īsti ne vasarā trenējamies, ne īsti tagad. Uz to svaigumu, cik izvilkām tik bija, pēc tam kritums. Pēc tam saņēmāmies. Uztaisījām vienu balli, izrunājām kas, ko, kā. Viss lēnām gāja uz augšu un te ir rezultāts. Kā saka, īsti veči rodas pie galda.

Kāda sajūta spēlējot pie šādām tribīnēm?

Cepuri nost fanu priekšā. aplaudē Nekur LBL tādi fani nav! Rēzeknē atbrauc, spēlē tā kā Saldū. Gulbenē atbrauc, spēlē tā kā Saldū. Perfekti spēlēt pie šādiem faniem.

Mājas lapa: Basketbola klubs Saldus - Sākums
Seko mums: https://twitter.com/bksaldus

  +3 [+] [-]

, 2013-05-13 20:18, pirms 11 gadiem
a ko tagad visiem jāpamet darbs un pilnībā jāpieslēdzas basketbolam...tikai kas maksās algas?

  +1 [+] [-]

, 2013-05-13 21:25, pirms 11 gadiem
kāds Saldum plāns, ies uz augšu, vai paliks LBL2 ?