Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: "Ķekava", RSU un "Turība" turpina perfekti

Andrejs Siliņš

LBL2: "Ķekava", RSU un "Turība" turpina perfekti
Foto: BK Ķekava

Trešdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā tika aizvadītas četras spēles un pie kārtējām uzvarām tika trīs komandas - "Ķekava", RSU un "Turība", savukārt "Ogre/Kumho Ture-2" sagādāja zaudējumu "Valmierai/Ordo-2".

A grupā "Ķekava" ar 94:68 izbraukumā pieveica "Rīgu/Rīdzeni". Ķekavnieku rindās ar "double-double" izcēlās divi spēlētāji - Nikam Saknītim 21 punkts un desmit atlēkušās bumbas, bet Agnim Čavaram 16 punkti, 15 bumbas, kā arī astoņas izprovocētas piezīmes. "Rīdzenes" rindās 18 punkti un desmit bumbas Gustavam Kārlim Kampusam. "Ķekava" izcīnījusi trīs uzvaras trijos mačos un ieņem pirmo vietu grupā, kamēr "Rīdzenei" abos mačos zaudējumi un priekšpēdējā sestā pozīcija.

B grupas mačā RSU izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs, izbraukumā ar rezultātu 83:47 sakaujot "Madonu/BJSS". 27 punkti un astoņas bumbas zem groziem Rihardam Ginteram, 21 punkts Toma Šķipara kontā, bet ar 11 punktiem un deviņām bumbām izcēlās vācietis Julians Holcs. Zaudētājiem Artūra Škutes kontā 13 punkti un 11 atlēkušās bumbas. Madonas komandai divos mačos divi zaudējumi.

C grupā līdervienība "Turība" izcīnīja ceturto panākumu četrās spēlēs, ar rezultātu 93:52 savā laukumā sagraujot "Rīgu". Uzvarētāju sastāvā pieci spēlētāji guva vismaz 11 punktus, bet rezultatīvākais ar 17 bija Dāvids Kārlis Muižnieks. Arvis Blumbergs pievienoja 15 punktus un astoņas bumbas, bet Elvijam Mičulim 12 punkti un desmit bumbas. "Rīgas" (0-3) sastāvā 15 punktus guva Kaspars Vagančuks.

Citā C grupas spēlē "Valmiera/Ordo-2" uzņēma "Ogres/Kumho Tyre-2" vienību un piedzīvoja zaudējumu ar 71:78. Uzvarētāju sastāvā produktīvākais sniegums Dāvidam Atelbaueram, kurš guva 20 punktus, izcīnīja septiņas bumbas un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī izprovocēja astoņus pārkāpumus. 18 punkti Sandrim Jēkabsonam, bet Aigars Indrikovs pievienoja 13 punktus un 13 bumbas. Valmieriešu sastāvā ar 15 punktiem izcēlās Edgars Kaufmanis, kuram arī sešas piespēles.

GrupaSpēleRezultāts
A grupaRīga/Rīdzene - Ķekava68:94
B grupaMadona/BJSS - RSU47:83
C grupaTurība - Rīga93:52
C grupaValmiera/Ordo-2 - Ogre/Kumho Tyre-271:78