Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jānis Blūms: "Pārāk sadomājāmies par +20"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jānis Blūms: "Pārāk sadomājāmies par +20"
Jānis Blūms: uzvaras metiens 3,6 sekundes pirms spēles beigām
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

"Otrajā puslaikā pietrūka spēles disciplīnas. Skatīsimies video un izdarīsim secinājumus, ko darījām nepareizi," izcīnot uzvaru "Olybet" LBL pusfināla pirmajā spēlē, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

Damjers Pitss, "Valmiera/Ordo" spēlētājs

"Iznācām laukumā nekoncentrējušies, spēlējām bez īpašas enerģijas un pēc pirmā puslaika nonācām iedzinēju lomā ar 20 punktu starpību. VEF ir laba komanda, pret kuru ir ļoti grūti atspēlēties, tai skaitā izslēgšanas spēlēs. Pirmajā puslaikā nespējām pieskatīt Jāni Blūmu, kurš apgādāja partnerus ar labām piespēlēm. Veicām dažas izmaiņas un otrajā puslaikā nospēlējām daudz labāk."

Uvis Helmanis, "Valmiera/Ordo" galvenais treneris

"Pirmkārt, apsveicu VEF ar uzvaru. Bija ļoti laba cīņa, taču pirmās minūtes mūsu izpildījumā nebija tās labākās. Izskatījās, ka esam pilnīgi negatavi, turklāt pusfināla spēlei pret ļoti labu komandu, kas tikko pabeigusi ceturtdaļfināla sēriju VTB līgā pret Sanktpēterburgas “Zenit”. Zinājām, ko VEF dara. Nekādu noslēpumu nebija, domāju, pretiniekiem tāpat. Pirmajā puslaikā netikām galā ar “pick-and-roll” aizsardzību, turpinājumā dažas lietas pamainījām.

Esmu ļoti priecīgs par komandas apņēmību otrajā puslaikā – pēdējās 20 minūtes tika nospēlētas ar lielisku azartu un enerģiju, neskatoties uz to, ka Fišeram un Pitam bija pa trīs piezīmēm katram. Spēles likteni izšķīra Jāņa Blūma tālmetiens pēdējās piecās sekundēs. Mums bija vēl divas iespējas uzmest pa grozu, diemžēl darījām to neveiksmīgi. Lai arī zaudējām, noslēgums bija labs un tas var kalpot par ievadu sērijas otrajai spēlei Valmierā. Jāsaņemas no pirmās sekundes.

Pirmajā puslaikā nesavācām nevienu bumbu uzbrukumā. Tā bija pirmā lieta, kurai pievērsu uzmanību pārtraukumā – ja gribam uzvarēt, nevaram nepaņemt pusi bumbu aizsardzībā pret VEF 24 bumbām. Pretinieki tādā veidā ieguva deviņus papildus uzbrukumus. Tas parāda, ka komanda nebija gatava, nebija agresīva uzbrukumā. Otrajā puslaikā gājām un cīnījāmies, rezultāts bija savādāks. Grūti uzreiz pateikt, vai Fišeram bija problēmas “otrajā stāvā”, jānoskatās video.

Domāju, ka pauze starp sērijām bija ļoti vērtīga. Mums bija nepieciešama atpūta pēc piecu spēļu sērijas pret Liepāju – tā paņēma ļoti daudz enerģijas. Pateicoties pauzei, bijām svaigi un normālā kondīcijā, ko arī pierādīja notikumi pēdējā ceturtdaļā. Varējām skriet un presēt. Piespiedām VEF komandu vairākas reizes kļūdīties, izmetot bumbu autā. Problēmas bija ar attieksmi un noskaņošanos spēles sākumam.

Sajūtas, spēlējot “Elektrum” Olimpiskajā centrā, ir labas. Pats esmu šeit daudz spēlējis un tādēļ biju pārsteigts, ka pašā sākumā izgājām pilnīgi negatavi. Domāju, ka tā mums būs laba mācība pirms atlikušajām sērijas spēlēm."

Abdula Gadijs, VEF spēlētājs

"Pirmajā puslaikā nospēlējām labi, otrajā nē. Kļuvām nedaudz haotiski abos laukuma galos. Valmiera ir laba komanda, tomēr rezultāts ir 1-0 mūsu labā. Tagad jākoncentrējas otrajai spēlei. Esmu drošs, ka treneri noskatīsies video un izdarīs nepieciešamos secinājumus. Ir ļoti svarīgi mācīties no savām kļūdām un nopietni jāuztver katra spēle, neatkarīgi, spēlējam mājās vai viesos."

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris

"Bija divi dažādi puslaiki, taču panācām 1-0. Otrajā puslaikā pietrūka spēles disciplīnas. Skatīsimies video un izdarīsim secinājumus, ko darījām nepareizi. Vērtēsim izpildījuma kvalitāti “pick-and-roll” sadarbībām, kas varētu būt svarīgi, domājot par nākamo spēli.

Grūti komentēt, kāpēc otrajā puslaikā zaudējām iniciatīvu cīņā par atlēkušajām bumbām. Spēlētāji visu saprot. Viņi zina, kad kļūdījušies un rīkojušies nepareizi. Jāņa Blūma sniegums? Astoņas piespēles, desmit izcīnītas bumbas – tādi cipari par spēlētāju liecina tikai labu."

Jānis Blūms, VEF kapteinis

"Pēdējā uzbrukumā nolēmu, ka pats spēlēšu līdz galam. Otrajā puslaikā visai komandai iestājās atslābums, laikam pirmais puslaiks bija pārāk... Arī pats pēdējā laikā neesmu labākajā formā. Tajā vēl jāieiet.

Pēc pārtraukuma Valmiera centās atspēlēties, taču (pie izlaistā pārsvara) bijām vainīgi paši. Pārāk sadomājāmies par 20 punktu pārsvaru un atslābām. Kad Valmiera pēdējā uzbrukumā neizmantoja pirmo iespēju, viņiem palika pārāk maz laika – 0,3 sekundes, lai labotu situāciju. Mums vajadzēja jau pirms tam savākt (atlēkušo) bumbu.

Valmiera ir laba komanda. Malači, labi cīnījās! Uvis (Helmanis) noteikti ir mūs labi izskautojis, tāpēc domāju, ka sērijas iznākumu izšķirs raksturs. Mums jāiegūst lielāka stabilitāte. Vai esam spējuši atjaunoties pēc sērijas pret “Zenit”? Domāju, ka viss kārtībā."