Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kristaps Dārgais: "Treneris komandai parādīja iespaidīgu līdaku"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristaps Dārgais: "Treneris komandai parādīja iespaidīgu līdaku"
2014. gada LBL Zvaigžņu spēles vērtīgākais spēlētājs Kristaps Dārgais un Jēkabpils mērs Leonīds Salcevičs
Foto: Romualds Vambuts

"Manuprāt, konkurence cīņā par trešo vietu pieaug un bronzas pretendentu skaits ir gājis plašumā. Kurš būs labāks pavasarī, tas arī varēs kārt kaklā medaļas," 2014. gada "Aldara" LBL Zvaigžņu spēles vērtīgākais spēlētājs Kristaps Dārgais nākamos trīs mēnešus koncentrēsies nacionālā čempionāta cīņām basketbola kluba "Valmiera" sastāvā.

Kristaps Dārgais ir viens no labākajiem dankeriem pasaulē. Jumpravas puisis savu meistarību apliecinājis gan starptautiskajā arēnā, gan pašu mājās, no 2011. līdz 2013. gadam uzvarot trīs LBL “slam-dunk” konkursos pēc kārtas.

Svētdien Jēkabpilī par Dārgo fanoja gan Valmieras, gan Latvijas Universitātes līdzjutēji, taču līdz pokeram šoreiz pietrūka. Tikai 20 stundas iepriekš Kristaps atkārtoja personīgo rekordu LBL, ar 30 gūtiem punktiem pagarinājumā nodrošinot Valmieras uzvaru pār Liepāju – 78:77.

Pavisam svaigi nebija arī citi spēlētāji un to būtu jāņem vērā rīkotājiem, organizējot nākamos Zvaigžņu spēļu sabraukumus. Kamēr daudzās valstīs nacionāla mēroga notikumiem, piemēram, februāra pirmajā nedēļā rīkotajiem kausa izcīņas finālturnīriem, tiek atvēlētas vairākas dienas, Latvijā basketbola zvaigžņu pulcēšanās notiek uzreiz pēc atbildīgām regulārās sezonas spēlēm.

Pēc dramatiskās uzvaras pār Liepāju emocijas bija noplakušas?
Spēles beigās treneris (Varis Krūmiņš) teica, ka visur nevar uzvarēt. Pret Liepāju sametu 30 punktus, Jēkabpilī danku konkursā paliku tukšā. Arī pats esmu teicis, ka vienmēr nevaru būt pirmais. Visu cieņu puišiem, kuri parādīja lielisku sniegumu. Vienīgā nožēla ir, ka pats neizpildīju savus mēģinājumus. Palikusi nedaudz bēdīga sajūta. Nav vērts to paturēt sevī, jo man šogad būs ļoti, ļoti daudz citu iespēju.

Kādi ir tuvākie plāni?
Līdz maijam koncentrēšos basketbola sezonai, visu pārējo pakārtojot. Vasara solās būt īpaši aktīva, gara un notikumiem bagāta. Aptuvenais kalendārs ir zināms, taču rīkotāji daudzviet vēl precizē datumus. Lielākā daļa pasākumu risināsies Eiropā, taču neizslēdzu iespēju FIBA Pasaules tūres ietvaros viesoties Āzijā. Ielūgumus nopelnīju ar labo sniegumu iepriekšējos startos.

Kas sagādāja grūtības spēlē pret Liepāju?
Uzskatu, ka līdz galam neizmantojām komandas potenciālu, taču iznākums mums bija labvēlīgs. Pietrūkst stabilitātes. Dažās spēlēs saprotamies ideāli, citreiz kļūdāmies vienkāršās situācijās. Manuprāt, arī pats pēdējā laikā nospēlēju tālu no vēlamā – spēle pret Liepāju kļuva par izņēmumu. Mums ir jāturpina trenēties un darīt, jo savas iespējas šajā sezonā neesam izsmēluši.

Kā esi apmierināts ar darbu pie trenera Vara Krūmiņa?
Valmieras treneris ir ļoti labs. Daudz uzticas, treniņi ir labi, kvalitatīvi. Esmu iemācījies jaunas lietas.

Makšķernieku stāstus arī esi dzirdējis?
Treniņos visa uzmanība tiek veltīta basketbolam. Izņēmumi notiek brīvdienās un komandas pirtī. Tādos brīžos arī zivis ir redzētas.

Kādas zivis?
Vienreiz treneris parādīja ļoti lielu līdaku. Septiņi kilogrami! Tas notika pirmssezonas treniņu laikā vai agrā rudenī. Skats bija iespaidīgs.

Kad kāda LBL komanda sērijā varēs apdraudēt VEF vai Ventspili?
Jāsakrīt visām zvaigznēm, lai viņus apspēlētu pusfināla sērijā līdz trīs uzvarām. Negribētu teikt, ka tas ir nereāli, taču tas uzskatāms par ārkārtīgi grūtu uzdevumu. Lai to paveiktu, jānospēlē maksimāli labi visā sērijā. Gadījies redzēt, ka VEF vai Ventspils paklūp vienā spēlē, tomēr vairāku cīņu garumā tas pagaidām nav noticis. Vismaz pret Latvijas Basketbola līgas komandām.

Trešajai vietai gan pretendentu netrūkst.
Manuprāt, kandidātu skaits ir gājis plašumā. Kurš būs labāks pavasarī, tas arī varēs kārt kaklā medaļas.

  +7 [+] [-]

, 2014-02-10 20:01, pirms 10 gadiem
Ja kādam slinkums lasīt, tad raksts vienā teikumā: Varis komandai pirtī parādīja savu iespaidīgo līdaku!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-10 21:07, pirms 10 gadiem
Būba rakstīja: Ja kādam slinkums lasīt, tad raksts vienā teikumā: Varis komandai pirtī parādīja savu iespaidīgo līdaku!
Tu burtiski nolasīji manas domas Atvēru un slinkums lasīt Paldies par - īsi un kodolīgi