Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VeA" jāiztiek bez Meiera, "Barons/Rīdzene" - bez Dušeļa

Andrejs Siliņš

"VeA" jāiztiek bez Meiera, "Barons/Rīdzene" - bez Dušeļa
Artūrs Dušelis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Divām no Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas ceturtdaļfinālu dalībniecēm izslēgšanas mačos nāksies iztikt bez to līderiem: "Ventspils Augstskolas" komandai nevarēs palīdzēt Mārtiņš Meiers, bet "Barons/Rīdzenei" būs jāiztiek bez Artūra Dušeļa, portālu Sportacentrs.com informēja klubu pārstāvji.

LBL nolikums paredz, ka izslēgšanas mačos klubi vairs nedrīkst sūtīt spēlētājus no lielās komandas nosūtīt uz fārmkomandu un otrādāk. Līdz ar to klubiem bija jāizdara izvēle, kurus pieteikt izslēgšanas mačiem pirmajā divīzijā un kurus - otrajā.

"Ventspils" klubs pieņēmis lēmumu Mārtiņu Meieru paturēt lielajā komandā, kas arī ir pilnīgi saprotami, ņemot vērā jaunā centra sniegumu pēdējā laikā un lomu komandā - būtībā Mārtiņš kļuvis par pirmo rezerves centru. "Ventspils Augstskolas" rindās regulārajā sezonā Meiers 16 mačos vidēji laukumā 29 ar pusi minūšu laikā guva 16,7 punktus un izcīnīja 12,8 atlēkušās bumbas.

Aigaram Brigmanim un "Barons/Rīdzene" nāksies iztikt bez uzbrucēja Artūra Dušeļa, kurš iekļauts lielās komandas divpadsmitniekā. Šajā sezonā Artūrs "Barons/Rīdzene" rindās vidēji 30 laukumā pavadītajās minūtēs guvis 22,1 punktu, izcīnījis 5,7 atlēkušās bumbas un atdevis 2,5 rezultatīvas piespēles.