Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Sākas arī LBL2 1/4fināli

Andrejs Siliņš

Sākas arī LBL2 1/4fināli
Foto: Ritvars Raits

Šovakar sāksies Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrās divīzijas izslēgšanas spēles. Ceturtdaļfinālu 18:30 uzsāks "Ventspils Augstskolas" un "Saldus" duelis, bet stundu vēlāk šķēpus krustos "Ogres" un "Barons/Rīdzene" basketbolisti.

Play-off sistēma

Pirmās divas vietas regulārajā sezonā - "Turība" un "DSN/Rīga" - automātiski iekļuva pusfinālā. 3. vieta "Ventspils Augstskola" ceturtdaļfināla A sērijā tiksies ar 6. vietu "Saldus", bet 4. vieta "Ogre" - ar 5. vietu "Barons/Rīdzene". Uzvarētājs tiks noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām. Pusfinālā atkal līdz diviem panākumiem regulārās sezonas 1. vieta cīnīsies ar B sērijas uzvarētāju, bet 2. vietas ieguvējs - ar A sērijas uzvarētāju. Tam sekos sērijas par konkrētām vietām - pusfinālu zaudētāji sērijā līdz divām uzvarām noskaidros sezonas bronzas medaļas ieguvējus, bet pusfinālu uzvarētāji aizvadīs finālsēriju līdz trim uzvarām. LBL 2. divīzijas uzvarētājs iegūs tiesības 2010./2011. gada sezonā piedalīties LBL 1. divīzijā. Ja čempions būs fārmklubs (vai nu "Ventspils augstskola" vai "Barons/Rīdzene"), tiesības uz vietu elites sabiedrība iegūs otrās vietas ieguvējs.

Ventspils Augstskola - Saldus

18:30 cīņu uzsāks divas Kurzemes komandas - "Ventspils Augstskola" savā laukumā uzņems "Saldus" vienību. Abas komandas šajā sezonā saista ne vien tas, ka abas ir no Kursas novada, bet arī spēlētāju rotācijas. Patiesībā tikai viena spēlētāja - Kristaps Kanbergs uzsāka sezonu ventspilnieku rindās, tad uz ilgāku laiku pārcēlās uz Saldu, bet tad atkal atgriezās Ventspilī. Saldū Kristaps bija izteikts līderis un saldenieku galvenajam trenerim Marekam Bajāram noteikti pietrūkst tāda tipa spēlētājs, par ko liecina sezonas beigu daļā iespētais - kopš februāra beigām izcīnīta tikai viena uzvara. Tiesa, pret "Turību" un vairākkārt zaudēts arī galotnes, bet galotnes uzvar tieši līderi...

Abas komandas šajā sezonā tikušās četras reizes - trīs uzvaras tikušas ventspilniekiem un ar ne mazāk kā 12 punktu starpību. "Saldus" vienīgo uzvaru izcīnīja 23. februārī un tieši viesos (74:70), taču tad arī sākās komandas neveiksmju sērija - viena uzvara piecos mačos. Nozīmīgs faktors būs, vai ventspilniekiem sastāvā būs Mārtiņš Meiers - divos mačos ar Mārtiņa līdzdalību "studenti" izcīnīja uzvaras, bet pašam centram 27+12AB un 16+17AB. Tiesa, ventspilnieki uzvarējuši "Saldu" arī bez Meiera.

LBL2 1/4fināls: Ventspils Augstskola - Saldus

DatumsSpēleLaiks
8.04Ventspils Augstskola - Saldus18:30
10.04.Saldus - Ventspils Augstskola17:00
12.04.Ventspils Augstskola - Saldus18:30*

Sportacentrs.com prognoze: 2:0 uzvarēs "Ventspils Augstskola"

Ogre - Barons/Rīdzene

19:30 uzsāksies otrs ceturtdaļfināls, kurā "Ogre" tiksies ar Rīgas "Barons/Rīdzene". Regulārajā sezonā ogrēnieši izcīnīja par divām uzvarām vairāk, bet turnīra tabulā tas ļāva būt tikai vietu augstāk neka jaunajiem "baroniem". Pirmajās trijās tikšanās reizēs uzvaras svinēja "Ogre", taču nevienā no mačiem beigu rezultāta starpība nebija lielāka par pieciem punktiem, bet pēdējā tikšanās reizē "Rīdzene" savās mājās izcīnīja vienīgo uzvaru, taču pārliecinošu - 92:75.

"Barons/Rīdzene" rindās izteikts līderis ir Artūrs Dušelis - iespējams, labākais līgas spēlētājs vispār. Dušelim labs palīgs ir Artūrs Brēmers, un tas pats sakāms arī par Andri Epneru, kuram gan sezona slaikā pietrūcis stabilitātes. "Ogres" rindās Jānis Antrops bijis rezultatīvākais vīrs, bet atsevišķos mačos uzspīdējuši arī citi.

LBL2 1/4fināls: Ogre - Barons/Rīdzene

DatumsSpēleLaiks
8.04Ogre - Barons/Rīdzene19:30
12.04.Barons/Rīdzene - Ogre19:30
14.04.Ogre - Barons/Rīdzene19:45*

Sportacentrs.com prognoze: 2:1 uzvarēs "Ogre"

* - ja nepieciešams

  +2 [+] [-]

, 2010-04-08 14:45, pirms 14 gadiem
Kāds vēl Epners? Kas viņš par palīgu? Tagad, kad Rīdzenei būs jāiztiek bez Dušeļa, līdera loma būs jāuzņemas Brēmeram, kā arī Vītolam, kurš šo sezon ir bijis stabils sākumsastāva spēlētājs. Nu nejau kkāds Epners, kurš dara tikai vienu lietu - MET. Aizsardzībā ir sēne...