Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Lidināties mākoņos arī pēc šādas uzvaras nedrīkstam"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Lidināties mākoņos arī pēc šādas uzvaras nedrīkstam"
Roberts Štelmahers un "Ventspils"
Foto: Ģirts Staris

BK “Ventspils” galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc komandas uzvaras piektajā “Olybet” LBL finālspēlē (96:73) slavēja gan komandas spēli, gan līdzjutēju atbalstu, kamēr VEF galvenais treneris Jānis Gailītis savos komentāros bija lakonisks – slikti bija viss.

Roberts Štelmahers, “Ventspils” galevenis treneris: “Prieks par uzvaru un paldies skatītājiem, ka atnāca. Bija vairāk nekā pierasts un bija forša atmosfēra. Varbūt tas arī pavilka komanda un neļāva atslābināties ne mirkli. Tā kā liels prieks par uzvaru, bet mēs ļoti labi apzināmies šī momenta nozīmīgumu un mākoņos nelidināmies. Tagad jābrauc uz Rīgu un jāturpina spēlēt.”

Ļoti labs sanāca spēles sākums. Tas arī bija izšķirošais moments mačā – kura labāk padosies sākums?
“Bijušas vairākas spēles, kurās labi sākām, aizgājām priekšā, bet VEF ar veiksmīgām darbībām to visu atspēlēja. Šodien ļoti veiksmīgi spēlējām uzbrukumā un tad ir grūti kaut ko padarīt, bet jāsaprot, ka nākamajā spēlē ta var arī nebūt. Uzbrukums veidojās no 28 rezultatīvām piespēlēm, ko komanda kopā atdeva. Mēs treneri jau katru dienu stāstām, ka tā vajag, bet ne vienmēr tā sanāk. Tāpēc liels prieks, ka šodien visi dabūja pataustīt bumbu.”

Pirms tam teici, ka Latvijā runāt par sava laukuma priekšrocību nav īsti nopietni, bet šodien tomēr varēja labi just, ka spēlējāt mājas?
“Jā, tā bija, bet tā jau ir, kad tu met visu iekšā, skatītājiem viss patīk. Atbalstu vajag arī grūtākā brīdī, bet nu šodien lieks prieks par to, kas notika zālē. Arī cilvēku bija vairāk un nespīdēja daudz brīvās vietas. Protokolā rakstīts 1200, kas jau ir kaut kāds cipars, nevis kā 400 Arēnā... Tagad visiem 1200 jādodas un Arēnu un jānobļauj. Tiešām gaidām visus, kas par mums fano trešdien Arēna.”

Jānis Gailītis, VEF galvenais treneris: “Te jau nav daudz ko komentēt... Ļoti slikta spēle, ļoti slikts pirmais puslaiks un visiem kopā ļoti slikts sniegums. Atliek tikai gatavoties nākamajam mačam.”

”Ventspils” uzvarēja savā laukumā, tagad sērija atgriežas “Arēnā”. Vai tajā jūtaties kā mājās, būs tur spēle citādāka?
“Es Rīgā jūtos kā mājās, vai arī Arēnā? Nezinu, ne man jāiet laukumā, ne jāspēlē. Prasiet spēlētājiem, kur viņi jūtas kā mājās.”

Klāvs Čavars, VEF uzbrucējs: “Neko labu par spēli pateikt nevaru, jo spēlējam slikti. Skatīsimies, kā to uzlabot un cīnīsimies tālāk. Nedomāju, ka mūsu problēmas jāmeklē citu spēlē, bet gan pašu sniegumā. Varbūt nebijām vajadzīgajā līmenī koncentrējušies, tāpēc nevarējām atrast savas spēles pavedienu un nekas nesanāca.”

Gulbis : “Labi sākām, bijām labi koncentrējušies un spēlējām kā komanda. Varbūt visas 40 minūtes tas neizdevās un pēdējā ceturtdaļā tomēr atslābinājāmies, tomēr kopumā tas izdevās. Ja mēs spēlējam kā komanda, ja visi ir iesaistīti, tad mūs ir grūti apturēt. Šodien tas arī pierādījās.”

Tāds liels pārsvars vienā spēlē, kā lai par to aizmirst un nedomā pirms nākamā mača?
“Visu jau jārēķina divu spēļu summa, kā tas bija, piemēram, Eirokausos. Tur bija starpība, vai ir +1 vai +31, bet te par to nav jādomā. Galvenais ir uzvara un tagad jau jādomā par nākamo spēli.”

  +4 [+] [-]

, 2018-06-04 23:44, pirms 6 gadiem
Par Ventspili!

  +3 [+] [-]

, 2018-06-05 01:02, pirms 6 gadiem
Tikai un vienīgi par BK VENTSPILI !

  +1 [+] [-]

, 2018-06-06 16:02, pirms 6 gadiem
Par Ventspili